«2011 Review» στο Νότιο Όμιλο της football league 2

«2011 Review» στο Νότιο Όμιλο της football league 2

Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν το 2011 στο νότιο όμιλο της football league 2.

Play off… γιοκ!

Την περσινή σεζόν, 2010-11, θεσπίστηκαν για πρώτη φορά τα play off για την ομάδα που θα τερμάτιζε στη 2η και 3η θέση του κάθε ομίλου στην football league 2. Από αυτή τη διαδικασία θα προέκυπτε το τρίτο εισιτήριο της ανόδου στην παραπάνω κατηγορία. Το καλοκαίρι περνούσε και οι ομάδες μάταια περίμεναν να ριχθούν στη… μάχη, μια και τα play off δεν ξεκίνησαν ποτέ!

«Ταφόπλακα» για πέντε ομάδες

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά πέντε ομάδες του νοτίου ομίλου της football league 2 πλήρωσαν… το μάρμαρο και υποβιβάστηκαν λόγω πλαστών ενημεροτήτων. Παναιγιάλειος, Κόρινθος, Αίας Σαλαμίνας, Ασπρόπυργος και Ολυμπιακός Χερσονήσου αναγκάστηκαν να πουν «αντίο» στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η… πτώση της Ρόδου

Αν και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα τερματίζοντας στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του νοτίου ομίλου της football league 2, η Ρόδος δεν κατάφερε να παραμείνει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Λόγω οικονομικών προβλημάτων και αδιαφορίας των διοικούντων την ΠΑΕ, της αφαιρέθηκαν βαθμοί από τη μη πληρωμή ποδοσφαιριστών. Έτσι, αναγκάστηκε να μεταπηδήσει στη Δ’ Εθνική.

Τέσσερις μήνες προετοιμασία

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση έζησαν οι παίκτες, προπονητές και διοικήσεις των ομάδων της football league 2. Αναγκάστηκαν να κάνουν προετοιμασία για περίπου τέσσερις μήνες, αφού το πρωτάθλημα ξεκίνησε με πολύ καθυστέρηση στις 20 Νοεμβρίου! Τα Χριστούγεννα πέρασαν, η Πρωτοχρονιά ήρθε και έχουμε διανύσει μόλις τέσσερις αγωνιστικές!

«Κουτσουρεμένο» πρωτάθλημα

Το… φαινόμενο με τις πλαστές ενημερότητες στις επαγγελματικές κατηγορίες οδήγησε στην αναγκαστική μείωση των ομάδων και στους δύο ομίλους της football league 2. Έτσι, τη σεζόν 2011-12 το πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας ξεκίνησε «κουτσουρεμένο» με μόλις 11 ομάδες στο νότιο όμιλο και 12 στο βόρειο!

Επιστροφή της Ζακύνθου στο Νότο

Για να μπορέσει να υπάρξει ίση κατανομή και στους δύο ομίλους, η Ζάκυνθος έπειτα από απουσία ενός έτους επέστρεψε και πάλι στο Νότιο Όμιλο! Σε αυτόν αγωνίζονται μόλις 11 ομάδες και κάθε αγωνιστική μία από αυτές έχει ρεπό!

Ηλυσιακός, η… μεγάλη επιστροφή!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του έβγαλε άκυρη τη συγχώνευση του Ηλυσιακού με το Αιγάλεω που είχε γίνει από τον Θωμά Μητρόπουλο. Έτσι, σε συνδυασμό με την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, που διατάζει την συγκρότηση του σε ανώνυμη εταιρεία, ο Ηλυσιακός επέστρεψε ως αυτούσια ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες και στο νότιο όμιλο της football league 2 έπειτα από την αποδοχή της ΕΠΟ και το πιστοποιητικό που του είχε χορηγήσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού!

Η… περιπέτεια του Τσιφλίδη στη Ρόδο

Η οικονομική ασυνέπεια της διοίκησης της Ρόδου οδήγησε τον ποδοσφαιριστή της, Παναγιώτη Τσιφλίδη, σε μία μίνι… περιπέτεια, όταν χρειάστηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο ματς των «ελαφιών» με τον Πανηλειακό.

Χρήματα δεν υπήρχαν, από τη στιγμή που ο παίκτης αγνοούσε για αρκετούς μήνες το χρώμα του χρήματος από την ΠΑΕ. Έτσι ήταν αδύνατον να διαθέσει τα 200 ευρώ που απαιτούνταν για να γίνει η μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Όπως αδύνατον ήταν να φύγει και από το νησί…

Τελικά, η λύση δόθηκε από τον συμπαίκτη του, Ξενοφώντα Γήττα, ο οποίος ανέλαβε τα έξοδα της αναχώρησής του από τη Ρόδο, ενώ η οικογένειά του ανέλαβε αυτά των εξετάσεων. Η διάγνωση ήταν ρήξη χιαστών και μηνίσκου! Για την περιπέτειά του, άλλωστε, είχε μιλήσει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra Fm»: «Τραυματίστηκα άσχημα. Είχαμε κάποια προβλήματα στη Ρόδο και εγώ πήγα στην Άρτα να δω τι πρόβλημα έχω. Τελικά είχα ρήξη χιαστών και μηνίσκου και έκανα επέμβαση. Όλο αυτό μου κόστισε περίπου 3.700 ευρώ. Αυτά τα καλύπτει η ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και εμείς τα παίρνουμε μετά από 6-7 μήνες. Πήγα στα Γιάννινα να κάνω την επέμβαση που ήταν κοντά. Δεν πήγα στην Αθήνα, γιατί ήθελε και άλλα έξοδα και δεν είχα λεφτά. Είναι πολλά τα έξοδα».

Ο… υπερπρωταθλητής που ακόμη περιμένουμε!

Με τη λήξη της περσινής περιόδου, η ΄Ενωση της football league και football league 2 είχε προγραμματίσει να διοργανώσει μίνι… γιορτή διεξάγοντας παιχνίδι ανάμεσα στους πρωταθλητές των δύο ομίλων της football league 2, προκειμένου να αναδειχθεί ο υπερπρωταθλητής. Η καθυστέρηση της λήξης του πρωταθλήματος λόγω των υποθέσεων που είχαν προκύψει με τις ασφαλιστικές ενημερότητες κάποιων ομάδων, η αβεβαιότητα της διεξαγωγής ή μη των play off στην football league 2 είχε μεταθέσει το παιχνίδι για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα πριν την έναρξη της νέας περιόδου (2011-12). Αυτό τουλάχιστον είχε ανακοινώσει η ΕΠΑΕ: «H FOOTBALL LEAGUE & FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ, αποφάσισε ότι ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των Πρωταθλητών του 1ου και του 2ου Ομίλου, προκειμένου να αναδειχθεί ο "ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ" της FOOTBALL LEAGUE 2, θα διεξαχθεί πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου». Αυτός ο αγώνας δεν έγινε ποτέ, αλλά… κακά τα ψέματα, τελικά λίγη σημασία έχει, μετά τα τόσα προβλήματα που προέκυψαν μέχρι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών…

Καταγγελία Σταθάκη και αθώωση Κούγια

Λίγο έλειψε η Παναχαϊκή να βρεθεί προ εκπλήξεων και να μην πανηγυρίσει την άνοδό της στην football league μετά την καταγγελία του πρώην γενικού αρχηγού της πατρινής ομάδας, Πέτρου Σταθάκη, ότι πήρε εντολή από τον Αλέξη Κούγια να δωροδοκήσει τον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Τελικά, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε ότι ο Πέτρος Σταθάκης πράγματι επιχείρησε να δωροδοκήσει τον παράγοντα της Χερσονήσου, Μανώλη Κουβαρά, ο οποίος όμως αρνήθηκε την πρόταση, που του έγινε εν αγνοία του Αλέξη Κούγια.

Έτσι, τα μέλη της Επιτροπής αθώωσαν ομόφωνα τόσο τον γνωστό ποινικολόγο όσο και τον Μανώλη Κουβαρά, αλλά επέβαλλαν την ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών στην Παναχαϊκή και τιμώρησαν με πενταετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο τον Πέτρο Σταθάκη.

«Χρήστο, θα σε θυμόμαστε πάντα»

Η Ζάκυνθος και γενικότερα η ποδοσφαιρική οικογένεια θρήνησε για τον αδόκητο χαμό του 24χρονου μέσου της Ζακύνθου, Χρήστου Χαριάτη, ο οποίος ξημερώματα των Χριστουγέννων άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα στο νησί.

Στο τελευταίο «αντίο» στον Χρήστο Χαριάτη, φίλοι και συγγενείς του ποδοσφαιριστή της Ζακύνθου δημιούργησαν ουρά εκατοντάδων μέτρων από νωρίς έξω στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Βασιλικό, προκειμένου να τον τιμήσουν: «Χρήστο, θα σε θυμόμαστε πάντα».

Στη μνήμη του Χαριάτη, επίσης, διεξήχθη φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στη Ζάκυνθο και την Παναχαϊκή στο νησί, προκειμένου να τιμήσουν τον παίκτη.

Η συστράτευση για τον μικρό Πετράκη

Παρά τα όσα δεινά περνά ο ελληνικός λαός, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, μπορεί και δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του. Ο μικρός Πετράκης, γιος του ποδοσφαιριστή του ΑΟΧ, Γιώργου Αντωνόπουλου, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάζεται χρήματα για να υποβληθεί σε επέμβαση στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό, έγινε επιστράτευση των χανιώτικων ομάδων και όχι μόνο, προκειμένου να βοηθήσουν τον Πετράκη και να ενισχύσουν οικονομικά την οικογένειά του. Διοργανώθηκε φιλανθρωπικό τουρνουά, στο οποίο συμμετείχαν ο ΑΟΧ, ο Κισσαμικός, ο Μινώταυρος και η Σπάθα, ενώ ακόμη και σήμερα οι προσπάθειες εντείνονται για να μαζευτούν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται.



Super League 2: Η Καλαμάτα υπερπρωταθλήτρια της κατηγορίας
Super League 2: Η Καλαμάτα υπερπρωταθλήτρια της κατηγορίας
ΚΑΕ Παναθηναϊκός για Μαρινέλλα: «Η φωνή της έντυσε με συναισθήματα τις ζωές ανθρώπων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός για Μαρινέλλα: «Η φωνή της έντυσε με συναισθήματα τις ζωές ανθρώπων»
Με το Κύπελλο Εθνών Αφρικής στα χέρια οι Σενεγαλέζοι
Με το Κύπελλο Εθνών Αφρικής στα χέρια οι Σενεγαλέζοι
Άρης για Μαρινέλλα: «Η φωνή και η παρουσία της σημάδεψαν γενιές»
Άρης για Μαρινέλλα: «Η φωνή και η παρουσία της σημάδεψαν γενιές»
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved