Ανασκόπηση 2022: «Αντίο» από Φέντερερ και Γουίλιαμς, ο 22άρης Ναδάλ και οι Νο1 Αλκαράθ και Σβιάτεκ!

Ανασκόπηση 2022: «Αντίο» από Φέντερερ και Γουίλιαμς, ο 22άρης Ναδάλ και οι Νο1 Αλκαράθ και Σβιάτεκ!

Η αποχώρηση από την ενεργό δράση των Ρότζερ Φέντερερ και Σερένα Γουίλιαμς και η άνοδος στο Νο 1 του κόσμου στο νέο «αίμα» Κάρλος Αλκαράθ και Ίγκα Σβιάτεκ έβαλε το παγκόσμιο τένις σε νέα τροχιά με τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ να είναι αυτοί που έχουν απομείνει από τους «Big 4» και να μάχονται για την μεγαλύτερη συγκομιδή Grand Slam!  

Αδιαμφισβήτητα το «αντίο» του Ρότζερ Φέντερερ και η φωτογραφία με τον «Βασιλιά» και τον φίλο του και μεγαλύτερο αντίπαλό του στα κορτ, Ράφα Ναδάλ να κλαίνε πιασμένοι χέρι-χέρι είναι η κορυφαία στιγμή στον παγκόσμιο αθλητισμό!

FdYryVbXwAAEaM3

Ο Ελβετός τενίστας είχε να αγωνιστεί από το καλοκαίρι του 2021 ωστόσο η αποχώρησή του τον Σεπτέμβριο 2022 σε ηλικία 41 ετών ήταν σοκαριστική για τους λάτρεις του τένις αλλά και εν γένει του παγκόσμιου αθλητισμού.

Η 24χρονη καριέρα του του χάρισε εκτός από τους 20 Grand Slam τίτλους μια θέση στο Πάνθεον του τένις. Ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ αποτελεί ίσως τον πιο εμβληματικό τενίστα του αιώνα μας, με τεράστια επιδραστική δύναμη καθώς το πάθος του για το τένις «γέννησε» εκατομμύρια τενίστες σε όλο τον κόσμο.

Η «αυλαία» της μνημειώδους καριέρας του «έπεσε» στο Λονδίνο, εκεί όπου κατέκτησε 8 τρόπαιο στο Wimbledon, παίζοντας διπλά στον Ράφα Ναδάλ, τον Ισπανό με τον οποίο η καριέρα του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη. Οι δύο «μάστερ» της ρακέτας δάκρυσαν, πιάστηκαν χέρι-χέρι, μετά την αναμέτρησή τους κόντρα στους Τζακ Σοκ και Φράνσις Τιαφόε στο Laver Cup, γράφοντας τον πιο συγκινητικό επίλογο στο «αντίο» του απόλυτου σταρ.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα το τέλος είχε έρθει και για την κορυφαία τενίστρια του πλανήτη, την Σερένα Γουίλιαμς, η οποία έχει πανηγυρίσει 23 Grand Slam τίτλους, περισσότερους από τον κάθε μεγάλο αστέρα του τένις της εποχής της, καθώς ο Ράφα Ναδάλ ακολουθεί με 22, ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 21 και ο Ρότζερ Φέντερερ με 20!

Αποτελεί το απόλυτο πρότυπο αφροαμερικανίδας αθλήτριας που με το ταλέντο της και την σκληρή δουλειά κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, χτίζοντας μια από τις πιο παραγωγικές καριέρες σε όλα τα αθλήματα. Ο αδαμάντινος χαρακτήρας της, ο δυναμισμός της, το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο, οι κοινωνικές της δράσεις, καθώς και το ίδρυμα για την εξάλειψη της βίας, που ίδρυσε προς τιμή της αδερφής της, η οποία δολοφονήθηκε από γκάνγκστερ, την κατατάσσουν ως μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της εποχής μας!

Εκτός από τα μονά η Σερένα Γουίλιαμς πρωταγωνίστησε μαζί με την αδελφή Βένους σε περισσότερo από δύο δεκαετίες εκθαμβωτικής κυριαρχίας, αποτέλεσαν το υλικό των παραμυθιών του Χόλιγουντ, ενώ έγιναν και ταινία.

Οι αποχωρήσεις αρκετών άλλων αθλητών τένις, όπως του Χουάν Ντελ Πόρτο και της Άσλεϊ Μπάρτι, που «έφυγε» ούσα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα καθώς το «αντίο» των δύο κορυφαίων, Ρότζερ Φέντερερ και Σερένα Γουίλιαμς σημαίνει το τέλος μιας χρυσής εποχής για το παγκόσμιο τένις!

Η «κούρσα» για τα περισσότερα Grand Slam από Ναδάλ και «Νόλε»!

Το 2022 είναι μια χρονιά που απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Ράφα Ναδάλ και για τους… λάθος λόγους ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ισπανός «Μύθος» πρόσθεσε δύο ακόμη Grand Slam στο πλούσιο παλμαρέ του, κατακτώντας το Australian Open, μετά από «επική μάχη» με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, αλλά και το αγαπημένο του, Roland Garros επικρατώντας του Νορβηγού, Κάσπερ Ρουντ φτάνοντας τα 14 τρόπαια στο Παρίσι και συνολικά τα 22 Grand Slam, και πλέον απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στη λίστα με τους περισσότερους Major τίτλους.

Μάλιστα το 2022 ήταν μια χρονιά που θα θυμάται για πάντα ο Ράφα Ναδάλ καθώς έγινε για πρώτη φορά πατέρας!

Η απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς εξαιτίας της ακύρωσης της βίζας που του είχαν εκδώσει οι αυστραλιανές αρχές και η κράτησή του λόγω της επιλογής του να μην εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, ήταν το συμβάν που «σημάδεψε» το παγκόσμιο τένις.

Ο «Νόλε» απελάθηκε ακριβώς πριν από το Αυστραλιανό Όπεν, χάνοντας την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ενώ δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ούτε το US Open γιατί αποσύρθηκε για τον ίδιο ακριβώς λόγο, καθώς ούτε στις ΗΠΑ γίνονταν δεκτοί αλλοδαποί που δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Παρόλα αυτά μείωσε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο, Ράφα Ναδάλ στο -1, καθώς κατέκτησε τον τίτλο στο Wimbledon επικρατώντας του Νικ Κύργιου στον τελικό, ανεβάζοντας τον αριθμό των Grand Slam στα 21.

Η απόφασή του μάλιστα να μην εμβολιαστεί και η μη συμμετοχή του σε αρκετά τουρνουά μέσα στο 2022 του κόστισε και την πτώση του από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ATP. Ενώ από την κορυφή «έπεσε» και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ που δεν έγινε δεκτός σε κάποια τουρνουά, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, γεγονός που οδήγησε σε αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίως.

Η άνοδος στο Νο1 και τα ρεκόρ της Ίγκα Σβιάτεκ και ο «διάδοχος» του Ράφα Ναδάλ, Κάρλος Αλκαράθ

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι το νέο μεγάλο «αστέρι» του παγκόσμιου τένις και πολλοί τον έχουν χρίσει τον «διάδοχο» του Ισπανού «Βασιλιά» Ράφα Ναδάλ. Τα ρεκόρ του 19χρονου Ισπανού διαδέχονται το ένα το άλλο. Στις 11 Σεπτεμβρίου στο US Open, ο Ισπανός πραγματοποίησε ένα προσωπικό όνειρο καθώς κέρδισε το πρώτο του τουρνουά Grand Slam, ενώ παράλληλα έγινε το νεότερο Νο 1 στον κόσμο από τη δημιουργία της κατάταξης ATP το 1973. Πριν το US Open ο «Καρλίτος» είχε κερδίσει ήδη το Miami Open τον Απρίλιο και το 2023 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «καρπερό» για το «παιδί-θαύμα» του τένις!

Το κενό της Άσλεϊ Μπάρτι -που αποσύρθηκε για ψυχολογικούς λόγους στα 25της χρόνια- στην κορυφή της WTA, καλύφθηκε άμεσα από την Ίγκα Σβιάτεκ. Η 21χρονη Πολωνή αποτελεί την κορυφαία αθλήτρια τένις τη χρονιά που μας πέρασε, όποτε κέρδισε 8 τίτλους, μεταξύ των οποίων και 2 Grand Slam, το Roland Garros κόντρα στην Νο2 του κόσμου, Ονς Ζαμπέρ από την Τυνησία και το US Open κόντρα στην ανερχόμενη Αμερικανίδα, Κόκο Γκοφ, φτάνοντας ήδη στα 3 Grand Slam στην καριέρα της. Οι εμφανίσεις της απίστευτες ενώ απολαμβάνει και το ρεκόρ του 21ου αιώνα 37 σερί νικών!

Η «1GA» όπως είναι το παρατσούκλι της είναι το νέο «αστέρι» του γυναικείου τένις και ικανή να πρωταγωνιστεί στα κορτ για πολλά χρόνια ακόμη!

 

Roger Federer & Rafael Nadal Interview | Laver Cup 2022

34 Minutes of Roger Federer's Best Points at Wimbledon


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σερένα Γουίλιαμς: Tο «μαύρο διαμάντι» που με τη ρακέτα της κατέκτησε τον κόσμο!

Σερένα Γουίλιαμς: Tο «μαύρο διαμάντι» που με τη ρακέτα της κατέκτησε τον κόσμο!

Ωδή στη φιλία Ναδάλ-Φέντερερ: Έπαιξε μόνο για το «αντίο» του επιστήθιου φίλου του και αποχώρησε

Ωδή στη φιλία Ναδάλ-Φέντερερ: Έπαιξε μόνο για το «αντίο» του επιστήθιου φίλου του και αποχώρησε

Ράφα Ναδάλ: Υπόκλιση στον «Βασιλιά» από τα 4 Major - Η λαμπρή πορεία προς τα 22 Grand Slams (vid)

Ράφα Ναδάλ: Υπόκλιση στον «Βασιλιά» από τα 4 Major - Η λαμπρή πορεία προς τα 22 Grand Slams (vid)

Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved