Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Το… γεφύρι της Άρτας!

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Το… γεφύρι της Άρτας!

Από… χίλια κύματα πέρασε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ – Ολυμπιακός, μέχρι να φτάσουμε τελικά στην ημέρα διεξαγωγής του. Το OnSports θυμάται το χρονικό των εξελίξεων του αγώνα που… ολημερίς τον όριζαν, το βράδυ αναβαλλόταν!

Τετάρτη 24 Ιουνίου: Η ΑΕΚ περνάει από το «Κλεάνθης Βικελίδης» σε ημιτελικό – θρίλερ απέναντι στον Άρη και κλείνει θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για 5η σερί σεζόν. Λίγη ώρα αργότερα, ο Ολυμπιακός ανατρέπει το σε βάρος του σκορ από το πρώτο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ κι επιστρέφει στον τελικό μετά από τέσσερα χρόνια, όταν και πάλι είχε αντιμετωπίσει την Ένωση. Προφανώς και δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο να παρακολουθούμε ημιτελικούς Κυπέλλου Ελλάδας στα τέλη του Ιουνίου, όμως, ο κορονοϊός και οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία μας οδήγησαν στο να τελειώσει πιο αργά από ποτέ – αφού είχε διακοπεί για περισσότερο από τρεις μήνες – η ποδοσφαιρική σεζόν σε όλο τον πλανήτη.

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, λοιπόν, θα ήταν το τελευταίο ματς της σεζόν, αλλά θεωρητικά θα είχε ήδη διεξαχθεί. Από την επόμενη των ημιτελικών άρχισαν τα πρώτα σενάρια και οι προστριβές. Για την έδρα, για το πότε θα γίνει ο τελικός και φάνηκε εξαρχής πως αυτή η ιστορία θα είχε αρκετά επεισόδια. Η πρώτη… πρόβλεψη μιλούσε για τελικό εντός Αττικής, σε ΟΑΚΑ ή Καραϊσκάκη, στις 25 ή 26 Ιουλίου κι αν δεν ήθελαν οι φιναλίστ να γίνει ο αγώνας στην έδρα του ενός ή του άλλου, σαν εναλλακτικές παρουσιάστηκαν άλλα γήπεδα εντός Αττικής.

Στις 2 Ιουλίου, έγινε η πρώτη εισήγηση για τη διεξαγωγή τελικού στη Ριζούπολη. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν σφοδρή, τόσο μέσω κύκλων της ΠΑΕ όσο και από τους οργανωμένους οπαδούς των «ερυθρόλευκων». Στις 8 Ιουλίου υπήρξε οριστική (έτσι θεωρήθηκε τότε) απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για διεξαγωγή του τελικού στη Ριζούπολη. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε έντονα, τόσο με επίσημη ανακοίνωση όσο και με επιστολή στην UEFA με την οποία ζήτησε αλλαγή έδρας. Μετά από ένα δεκαήμερο εντάσεων και διενέξεων, με τον τελικό θεωρητικά να είναι προγραμματισμένος για τις 26 Ιουλίου, υπήρξε ανατροπή καθώς η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε να επανεξετάσει τη Ριζούπολη για την άδεια του γηπέδου.

Στις 20 Ιουλίου η Αστυνομία με επιστολή έκανε σαφές πως θεωρεί το συγκεκριμένο γήπεδο ακατάλληλο για τη διεξαγωγή του τελικού. Την ίδια ημέρα, μετά από αυτή την εξέλιξη, προέκυψε η πρώτη αναβολή του τελικού. Με τον Ολυμπιακό λίγη ώρα αργότερα να επιτίθεται με ανακοίνωση σε ΕΠΟ, ΑΕΚ και Δημήτρη Μελισσανίδη. Την επόμενη ημέρα, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» με ανακοίνωση κάλεσαν την Ένωση να παιχτεί ο τελικός στις 26 Ιουλίου! Η ΑΕΚ κράτησε μια πιο ήπια στάση στην όλη υπόθεση, περιμένοντας τις ανακοινώσεις της ΕΠΟ κι ακολουθώντας επί της ουσίας όσα όριζε η ομοσπονδία, χωρίς να απαντά επίσημα στις διαρκείς τοποθετήσεις του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν σε έναν συνεχόμενο «πόλεμο» με την ΕΠΟ με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου ο οποίος συνεχίστηκε μέχρι… σήμερα. Ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στη FIFA και την UEFA ζητώντας να διεξαχθεί ως τις 30 Ιουλίου ο τελικός, ενώ έστειλε και εξώδικο στην ΕΠΟ. Την ίδια ώρα η ομοσπονδία είχε πάρει τη δική της απόφαση για διεξαγωγή του τελικού στις 30 Αυγούστου και μάλιστα με τα ρόστερ της σεζόν 2019-2020 για τις δυο ομάδες.

Παρά την ένταση και τις διαφωνίες που υπήρξαν, όλα έδειχναν πως στις 30 Αυγούστου πράγματι θα γινόταν ο τελικός Κυπέλλου. Όλα αυτά ως τις 29 Αυγούστου, όταν ο Ολυμπιακός είχε κρούσμα κορονοϊού με τον Μαξ Λοβέρα, 24 ώρες πριν τη σέντρα, με την αναβολή του τελικού στο ΟΑΚΑ να είναι μονόδρομος. Η αναβολή έφερε νέες κόντρες για την έδρα και το πότε θα γίνει ο τελικός. Εν τέλει, αποφασίστηκε να γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας παράλληλα ανακατατάξεις και ζητήματα και στη Super League που έκανε πρεμιέρα στις 11/09, στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο». Το επόμενο «αγκάθι», ήταν το ποια ρόστερ θα χρησιμοποιήσουν οι δυο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός ήθελε τα νέα ρόστερ, η ΑΕΚ δεν πήρε θέση κι η ΕΠΟ μετά από ερώτηση στη FIFA γνωστοποίησε πως θα ισχύσουν τα περσινά ρόστερ. «Μύλος» δηλαδή και σε αυτόν τον τομέα, μερικά 24ωρα πριν από τη σέντρα στον τελικό. Ακόμα κι ένα 24ωρο πριν τη σέντρα, υπήρξε «ερυθρόλευκη» αντίδραση για τη στάση της ΕΠΟ στο θέμα των προσκλήσεων, βάζοντας στην εξίσωση μέλη της ΕΠΣ Θεσσαλίας αλλά και τον Αχιλλέα Μπέο…. Η ομοσπονδία απάντησε, ωστόσο, πως η νομιμότητα τηρείται στο έπακρο...

Μένουν ελάχιστες ώρες μέχρι ΑΕΚ και Ολυμπιακός να παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο του «Πανθεσσαλικού» για τη σέντρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ας ελπίσουμε να μην υπάρξει κάποια νέα… ανατροπή που θα προκαλέσει εξελίξεις. Διότι ο φετινός τελικός ξεπέρασε ακόμα κι αυτόν του 2016, και πάλι ανάμεσα στις δυο ομάδες, κατάφερε να εξελιχθεί σε «Γεφύρι της Άρτας». Ολημερίς τον όριζαν, το βράδυ αναβαλλόταν…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Επιτέλους… τελικός!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Επιτέλους… τελικός!

AEK: Το βλέμμα της ήταν πάντα στο τρόπαιο!

AEK: Το βλέμμα της ήταν πάντα στο τρόπαιο!

Ολυμπιακός: Θέλει το νταμπλ κόντρα σε… όλους

Ολυμπιακός: Θέλει το νταμπλ κόντρα σε… όλους

Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved