Ολυμπιακός: Θέλει το νταμπλ κόντρα σε… όλους

Ολυμπιακός: Θέλει το νταμπλ κόντρα σε… όλους

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Λίγο μετά την… αυγή της νέας σεζόν, ο Ολυμπιακός θέλει να… κλείσει ιδανικά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο με την κατάκτηση του νταμπλ σ’ έναν τελικό της… κακιάς ώρας.

Χωρίς κανένας να μπορεί να βάλει το χέρι του στην… φωτιά, το βράδυ του Σαββάτου (12/9) στις 21:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, θα διεξαχθεί τελικά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Ενός τελικού που κατάντησε κακοπαιγμένο… έργο, κυρίως λόγω των ερασιτεχνικών χειρισμών της ΕΠΟ από την ημέρα δημοσιοποίησης της προκήρυξης. Σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό, ουδείς γνώριζε την έδρα που θα φιλοξενούσε το κρισιμότερο ματς της μοναδικής σοβαρής διοργάνωσης που τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας.

Αν λάβουμε υπόψιν και τις αποφάσεις που πάρθηκαν από την Επιτροπή του Κυπέλλου, με μοναδικό γνώμονα τον τρόπο που θα προκαλέσει την αντίδραση του Ολυμπιακού, καταλαβαίνουμε εύκολα πως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 2019-’20 μόνο γιορτή δεν αποτελεί για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, για να μπορέσει η Ομοσπονδία να δείξει την… δύναμή της κόντρα στους «ερυθρόλευκους» δεν δίστασε να πάει κόντρα στις εντολές από την FIFA και την UEFA αλλά και να θέσει σε κίνδυνο την προετοιμασία δύο ομάδων, την στιγμή που εκκρεμούν κρίσιμα ματς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου οι επιτυχίες είναι… μονόδρομος για τους εκπροσώπους μας, λόγω του ranking.

Rizoupoli

Τελικά, έπειτα από τις συνεχόμενες άστοχες κινήσεις και αποφάσεις της ΕΠΟ, η Ελλάδα ετοιμάζεται να γράψει… ιστορία, μια και θα καταφέρει να… χωρέσει δύο αγωνιστικές περιόδους μέσα σ’ ένα μόλις Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, κάποιοι προσπαθούν να συγκρίνουν την χώρα μας με την Ισπανία, όπου ο τελικός θα γίνει τα Χριστούγεννα, έπειτα από κοινό αίτημα Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ, με την ευχή να μπορούν οι οπαδοί να βρίσκονται στις εξέδρες, καθώς πρόκειται για ιστορικό ματς, το πρώτο ντέρμπι των Βάσκων σε τελικό Κυπέλλου.

Οι συνεχείς αναβολές και τα εμπόδια στις ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του την σεζόν 2019-’20 είχαν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις, όσον αφορά στον σχεδιασμό για τις προπονήσεις του Ολυμπιακού. Δεν ήταν μόνο η συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Champions League, την στιγμή που μαινόταν η «μάχη» για την Super League, με συνεχόμενες αναμετρήσεις, αλλά στις αρχές της φετινής χρονιάς, όλα τα σχέδια πήγαν… περίπατο, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος και το τιμ του κατάφερε να κρατήσει σε εγρήγορση όλους τους ποδοσφαιριστές του, προετοιμάζοντάς τους κατάλληλα, όχι μόνο για τα play offs της λίγκας, αλλά κυρίως για τα άλλα ματς που έκριναν πολλά για τους Πειραιώτες. Αρχικά η ρεβάνς κόντρα στον ΠΑΟΚ και εν συνεχεία ο τελικός Κυπέλλου και τέλος ο επαναληπτικός με την Γουλβς στους «16» του Europa League, που έδινε το «εισιτήριο» για το Final 8 της διοργάνωσης. Ωστόσο, για μία ακόμα φορά, ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του.

Οι συνεχόμενες αναβολές δημιουργούσαν διαφορετικά δεδομένα στον Ίβηρα τεχνικό, κυρίως με τις αποχωρήσεις των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, δεν είναι υπερβολή να τονίσουμε πως ακόμα και δύο ημέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου, το Σάββατο (12/9) η ΕΠΟ δεν είχε ενημερώσει επίσημα τις ομάδες αν θα είχαν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν παίκτες που είχαν αγοράσει μετά το τέλος της περσινής σεζόν. Ωστόσο, για μία ακόμα φορά, η Ομοσπονδία κατάφερε να γίνει το… κέντρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, κρίνοντας ο αγώνας ανήκει στην περσινή σεζόν και θα έπρεπε να παιχθεί με τα ρόστερ που είχαν τότε οι ομάδες.

Πρόβλημα στα άκρα

OmarTsimikas

Η συγκεκριμένη απόφαση από το Πάρκο Γουδί προκάλεσε έναν σημαντικό «πονοκέφαλο» για τον Πέδρο Μαρτίνς, αναφορικά με τα πλάνα του για τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτός έχει να κάνει με τα δύο άκρα της άμυνας, μια και οι Ομάρ Ελαμπντελαουί και Μπρούνο Γκασπάρ δεν μπορούν να καλύψουν την δεξιά πτέρυγα, ενώ ο Κώστας Τσιμίκας συνεχίζει την καριέρα του στην Λίβερπουλ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Πορτογάλος τεχνικός να πηγαίνει σε λύσεις ανάγκης.

Οι σκέψεις για ενδεκάδα

Πρόσωπο κλειδί στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς είναι ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο πολύπειρος Έλληνας αμυντικός προορίζεται για το αριστερό άκρο της άμυνας, μια θέση που έχει καλύψει και στην εθνική μας ομάδα, ωστόσο, την προηγούμενη σεζόν δεν «έγραψε» πολλές συμμετοχές, με αποτέλεσμα να μην έχει ρυθμό και οι δυνάμεις να μην είναι οι ίδιες, μ’ αυτές που είχε πριν από μερικά χρόνια.

PedroMartinsEndekada

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα έχει δοκιμάσει ο κόουτς των Πειραιωτών για την εν λόγω αναμέτρηση, το σύστημα που έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού είναι το 4-3-3. Ο Τζολάκης δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του για την θέση κάτω από τα δοκάρια. Στα δεξιά θα είναι ο Μπρούνο, στα αριστερά ο Τοροσίδης και οι Σισέ και Μπα θα συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στην μεσαία γραμμή οι Καφού, Καμαρά και Μπουχαλάκης θα αποτελέσουν την τριάδα, έχοντας στο ένα άκρο τον Βαλμπουενά και στο άλλο τον Μασούρα, ο οποίος έχει τον πρώτο… λόγο έναντι των Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς, καθώς μπορεί να δώσει βοήθειες και στον Τοροσίδη στην άμυνα. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved