AEK: Το βλέμμα της ήταν πάντα στο τρόπαιο!

AEK: Το βλέμμα της ήταν πάντα στο τρόπαιο!

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε ανοίξει κόντρα με την ΕΠΟ, στην ΑΕΚ δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το πως, που και πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου, παρά μόνο με πως θα κατακτήσουν την κούπα.

Μολονότι χρειάστηκε να περάσει από... χίλια κύματα, όπως όλα δείχνουν (ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος με αυτό το παιχνίδι) το βράδυ του Σαββάτου (12/9) θα μάθουμε επιτέλους ποια ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο για τη σεζόν 2019/20.

Ένα ματς που αναβλήθηκε δύο φορές κι έκανε τον... γύρο της Αθήνας μέχρι τελικά να καταλήξει στον Βόλο. Όλο αυτό το διάστημα έγιναν πολλά, ωστόσο ένα πράγμα παρέμεινε σταθερό. Η θέση της ΑΕΚ...

Οι «κιτρινόμαυροι» με ανακοίνωση τους στις 21 Ιουλίου γνωστοποίησαν ότι θα παίξουν όποτε και όπου αποφασίσει η ΕΠΟ κι από εκεί και πέρα δεν ασχολήθηκαν ξανά με το θέμα, αφήνοντας τον Ολυμπιακό να... χάνει το μέτρημα στις επιστολές.

Μια πρωτόγνωρη προετοιμασία

mantalos

Ο Μάσιμο Καρέρα βρέθηκε σε μια πρωτόγνωρη θέση, καθώς με την επιστροφή των παικτών από τις ολιγοήμερες διακοπές ξεκίνησε η προετοιμασία για τον τελικό, αλλά και για τη νέα σεζόν. Ο Ιταλός τεχνικός έκανε τα πλάνα του για το πολύ σημαντικό ματς με την ομάδα του Πειραιά, ενώ παράλληλα «έχτιζε» και την ομάδα της επόμενης σεζόν. Κι αυτό χωρίς να γνωρίζει αν η ομάδα του θα παίξει με το περσινό ή το νέο της ρόστερ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο ιδιαίτερο ήταν το φετινό καλοκαίρι αποτελεί η υπόθεση της πώλησης του Πέτρου Μάνταλου. Ο αρχηγός της «Ένωσης» λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του τελικού βρέθηκε μια... ανάσα από την Αλ Νασρ, η οποία όμως έκανε πίσω την τελευταία στιγμή. Να θυμίσουμε ότι το μόνο που απέμενε ήταν να στείλει υπογεγραμμένο το έγγραφο που ήδη είχε την υπογραφή της ΑΕΚ.

Εκείνες τις ημέρες κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά αν ο Μάνταλος θα έπαιζε στον τελικό. Στην αρχή όλα έδειχναν ότι θα αγωνιστεί και μετά θα φύγει, μετά τα δεδομένα άλλαξαν καθώς η Αλ Νασρ τον ήθελε άμεσα. Τελικά, ούτε ο αρχηγός της «Ένωσης» έφυγε, ούτε ο τελικός έγινε, καθώς ο Λοβέρα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ανοικτά μέτωπα

oliveira livaja

Γενικότερα, τα ανοικτά μέτωπα της ΑΕΚ εν μέσω προετοιμασίας ήταν πολλά και άκρως σημαντικά. Με την ανανέωση των Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα να βρίσκονται στην κορυφή. Μάλιστα, η επιμονή των Τούρκων για συμφωνία του Κροάτη επιθετικού με τη Φενέρμπαχτσε θα μπορούσε να δημιουργήσει... τριγμούς αλλά τόσο η πλευρά της ΑΕΚ, όσο κι εκείνη του παίκτη διέψευσαν οποιαδήποτε κρούση. Παράλληλα, υπήρχε πάντα στο προσκήνιο το θέμα του Όγκνιεν Βράνιες, αλλά και το ενδεχόμενο παραχώρησης του Ντανιέλε Βέρντε, ενώ παράλληλα οι «κιτρινόμαυροι» ήταν σε αναζήτηση παικτών που θα αναβαθμίσουν το ρόστερ.

«Άδειασε» στην άμυνα...

Το τελευταίο διάστημα κι από τη στιγμή που είχε ξεκαθαρίσει ότι ο αγώνας θα γίνει με τα περσινά ρόστερ, ο Καρέρα βρέθηκε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Η προετοιμασία έγινε εξαιρετικά δύσκολη, καθώς είδε, για διάφορους λόγους, την άμυνα του να «αδειάζει». Ο Μάριος Οικονόμου, έστω κι αν δεν ήταν στις βασικές επιλογές για φέτος, παραχωρήθηκε στην Κοπέγχάγη, ο Ζίγκα Λάτσι τραυματίστηκε, ενώ οι Στράτος Σβάρνας και Μιχάλης Μπακάκης έλειψαν με την Εθνική κι επέστρεψαν την Τετάρτη, καθώς έπρεπε να κάνουν τα απαραίτητα τεστ μετά τα δύο κρούσματα κορονοϊού στην Εθνική. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον Πέτρο Μάνταλο.

svarnas bakakis

Τα πλάνα του Καρέρα

Με δεδομένο ότι ο τελικός θα γίνει με τα περσινά ρόστερ, ο Καρέρα έχει συγκεκριμένες επιλογές, γι' αυτό και δύσκολα (ειδικά μετά τον τραυματισμό του Λάτσι) μπορεί να επιλέξει σύστημα με τρεις στην άμυνα. Γι' αυτό και στις τελευταίες προπονήσεις δούλεψε με το... δοκιμασμένο 4-3-3, με Τσιγκρίνσκι-Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας, Μπακάκη δεξιά και Λόπες αριστερά. Στο κέντρο η γνωστή τριπλέτα των Κρστιτσιτς, Σιμόες και Μάνταλου. Στα άκρα της επίθεσης θα είναι αριστερά ο Λιβάγια, δεξιά ο Βέρντε και στην κορυφή ο Ολιβέιρα. Σε περίπτωση που παίξει με τρεις αμυντικούς, ο Λάτσι θα αγωνιστεί αντί του Βέρντε και λογικά ο Παουλίνο αντί του Μπακάκη, ως πιο επιθετικογενής μπακ για να καλύψει όλη την πλευρά.

Τα δεδομένα άλλαξαν, ο στόχος ποτέ!

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα δεδομένα άλλαξαν πολλές φορές για την ΑΕΚ, όσον αφορά στο πότε, το που και πως θα γίνει ο τελικός, ωστόσο ο στόχος ήταν πάντα ξεκάθαρος. Η κατάκτηση του 16ου Κυπέλλου της ιστορίας της... Και κακά τα ψέματα αν δεν τα καταφέρει θα είναι ένα... πισωγύρισμα που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, ειδικά από τη στιγμή που ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου.  

carrera



Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved