Άρης-ΑΕΚ 2-2: Έκανε... μάγια ο Λιβάγια σε ματσάρα, πέμπτος σερί τελικός!

Άρης-ΑΕΚ 2-2: Έκανε... μάγια ο Λιβάγια σε ματσάρα, πέμπτος σερί τελικός!

Ο Άρης κρατούσε την πρόκριση μέχρι το έκτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά ο Μάρκο Λιβάγια ανέτρεψε με το… έτσι θέλω την κατάσταση και έστειλε στην ΑΕΚ στον πέμπτο συνεχόμενο τελικό κυπέλλου.

Ο Κροάτης επιθετικός έκανες… μάγια, σκοράροντας και τα δύο τέρματα της ομάδας του στο τελικό 2-2 του «Κλ. Βικελίδης», το οποίο σε συνδυασμό με το 2-1 του ΟΑΚΑ, έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ, η οποία μέχρι έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έβλεπε το εισιτήριο να καταλήγει στους γηπεδούχους. Σε εκείνο το σημείο ο Λιβάγια μείωσε σε 2-1 κι έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου πέτυχε ένα ακόμα γκολ, για να τελειώσει τη... δουλειά! 

Η «Ένωση» πήγε να πάρει… σβηστεί την πρόκριση και όπως συνέβη στο ματς πρωταθλήματος πριν από τέσσερις μέρες έχασε μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθεί. Δεν το έκανε κι ο Άρη την τιμώρησε, ενώ στο 93’ έδειξε να σφραγίζει την επιστροφή του σε τελικό μετά από μια δεκαετία. Οι «κίτρινοι», όμως, υπολόγιζαν δίχως τον… μάγο Λιβάγια!

Πατούσε καλύτερα η ΑΕΚ, μοιραίος ο Βέρντε

Στο ξεκίνημα τις αναμετρήσεις οι ομάδες έδειξαν αρκετά επιφυλακτικές αλλά μετά το 20ο λεπτό η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο χορτάρι. Από την άλλη, ο Άρης μετά την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, το σουτ του Φετφατζίδη που κόντραρε με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Μπάρκας στο 18’, δυσκολεύτηκε αρκετά να δημιουργήσει φάσεις. Στο 20ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Βέρντε, ο οποίος μετά την τρομερή μπαλιά του Λιβάγια, βρέθηκε στα δεξιά τετ α τετ με τον Κουέστα, τον οποίο προσπάθησε να περάσει. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, όμως, έδιωξε την μπάλα, ενώ έβαλε «stop» και στο σουτ του Ιταλού στο 23’!

Πέρα από τις χαμένες ευκαιρίες ο Βέρντε παραλίγο να… πληγώσει και το παθητικό της ΑΕΚ, καθώς έκανε τραγικό λάθος μέσα στην περιοχή στο 32ο λεπτό. Ο Κορχούτ κέρδισε την μπάλα αλλά η σέντρα-σουτ που έκανε έδιωξε ο Μπάρκας.

Απίστευτη ευκαιρία του Ολιβέιρα!

Στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται κι φάση του Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βέρντε, ο Σβάρνας έστρωσε την μπάλα στον Πορτογάλο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε στην μπάλα ψηλά άουτ! Ο Ολιβέιρα είχε και μια καλή ευκαιρία στο 23’ όταν η μπάλα μετά το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή κόντραρε στον Ρόουζ. Η φάση στις καθυστερήσεις, όμως, θύμισε… Μασούντ.  

Ανεβασμένος ο Άρης και… σκορ πρόκρισης!

Ο Άρης εμφανίστηκε καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και κράτησε την μπάλα περισσότερη ώρα, με αποτέλεσμα να βρει και ευκαιρίες, κάτι που δεν έγινε στο πρώτο μέρος. Στο 57ο λεπτό, ο Φετφατζίδης έκανε μια τρομερή ενέργεια από τα δεξιά, απέφυγε τον Λόπες και γύρισε στον Μαντσίνι, ο οποίος έκανε το 1-0! Με το συγκεκριμένο σκορ, οι γηπεδούχοι έπαιρναν την πρόκριση. Μοιραία, οι παίκτες του Ένινγκ άρχισαν να κλείνονται προς την περιοχή τους και την ΑΕΚ να πιέζει. Μάλιστα, ο Σιμόες με κεφαλιά μετά την εξαιρετική μπαλιά του Μάνταλου έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κουέστα στο 75’, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Αραούχο απέφυγε τρεις παίκτες, αλλά η μπάλα μετά το σουτ του σταμάτησε στον Κόρχουτ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο 89’, όταν ο Τσιγκρίνσκι δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα με το κεφάλι, έπειτα από γύρισμα του Αλμπάνη.

2-0 o Άρης, buzzer beater ο Λιβάγια!

Με την ΑΕΚ να πιέζει, ο Άρης βρήκε χώρους και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντιγκινί με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0. Η μπάλα κόντραρε πάνω στον Παουλίνιο και άλλαξε πορεία. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πάρει μια μεγάλη πρόκριση ανέλαβε δράση ο Λιβάγια. Μετά τη σέντρα του Παουλίνιο, ο Κροάτης πήρε την κεφαλιά, ο Κουέστα απέκρουσε αλλά στο… ριμπάουντ έκανε το 2-1 στο 96ο λεπτό! Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου στο 102’ ξανά ο Λιβάγια έκανε το 2-2 με πολύ ωραίο πλασέ, μετά την ενέργεια του Αλμπάνη και την εξαιρετική πάσα του Ολιβέιρα.  

Δοκάρι και τρεις κόκκινες!

Ο Άρης αναζητούσε δύο γκολ για να προκριθεί και μοιραία ανοίχτηκε, με την ΑΕΚ να βρίσκει χώρος. Μάλιστα, σε μια από τις αντεπιθέσεις, ο Αραούχο έδωσε στον Ολιβέιρα, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 120’. Αξίζει αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με οκτώ παίκτες, καθώς ο Μάνταλος αποβλήθηκε για να μπορέσει να έχει δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό. Επίσης, ο Σιμόες δέχθηκε δεύτερη κίτρινη για κοκορομαχία με τον Σάσα (επίσης αποβλήθηκε), ενώ κόκκινη δέχθηκε κι ο Ολιβέιρα. 

Γκολ:  Μαντσίνι 57', Ντιγκινί 90+3' / Λιβάγια 90+6', 102'

Αρης (Μ. Ενινγκ): Κουέστα, Σάσα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Τόνσο (97’ Μαρτίνεζ), Γκάμα (89’ Ντιγκινί), Λάρσον (49’ Μαντσίνι),  Φετφατζίδης (78’ Μπα), Ιντέγε.
ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης (46’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, (Λόπες 65’ Χουλτ), Σιμόες, Μάνταλος, Κρίστισιτς (73’ Αραούχο), Βέρντε (65’ Αλμπάνης), Λιβάγια (110’ Σιμάνσκι), Ολιβέιρα.

Κίτρινες: 81' Ματίγια, 84' Μάντσινι, 120 +3' Σάσα / 54', 120 +3' Σιμόες, 94', 103' Ολιβέιρα, 120' Μάνταλος, 111' Σβάρνας
Κόκκινες: 120' Μάνταλος, 120 +3' Σιμόες, 120 +4' Ολιβέιρα.



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved