10η η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό στο Μόναχο: 4η θέση στον στίβο, 5η στην κωπηλασία, 6η στην ενόργανη!
Intime.gr / kopilasia.gr

10η η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό στο Μόναχο: 4η θέση στον στίβο, 5η στην κωπηλασία, 6η στην ενόργανη!

Όταν οι 9 Έλληνες Θεοί ύψωσαν τη «γαλανόλευκη» σημαία στο Μόναχο!

Οι Έλληνες αθλητές έχουν μάθει καλά να «πολεμούν με σφεντόνες» έναντι των «οπλοπολυβόλων» των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως οι Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία, και ως εκ τούτου κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου!

Στην Βαυαρική πρωτεύουσα για δέκα ημέρες (11-21/8) «χτυπούσε» η καρδιά εννέα αθλημάτων, με την Ελλάδα να μην έχει εκπροσώπηση ούτε στα μισά από αυτά (!) αλλά παρόλα αυτά να καταφέρνει να πρωταγωνιστήσει σε τρία, μεταξύ των οποίων και ο «Βασιλιάς» των σπορ, ο στίβος.

Στο Μόναχο φιλοξενήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε στίβο, μπιτς βόλεϊ, Κανόε-καγιάκ Σπριντ, Ποδηλασία, Ενόργανη Γυμναστική, Κωπηλασία, Αθλητική Αναρρίχηση, Πινγκ πονγκ και Τρίαθλο. Μάλιστα αν δεν έφερναν αντιρρήσεις οι διοργανωτές θα φιλοξενούσε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που πραγματοποιήθηκε την ίδια (!) περίοδο στη Ρώμη και εκεί θα μιλούσαμε για τον απόλυτο θρίαμβο της Ελλάδας. Καθώς στη συνολική συγκομιδή των μεταλλίων θα προστίθεντο και τα 3 μετάλλια της χώρας μας στην κολύμβηση (χρυσό στα 50μ ύπτιο και ασημένιο στα 100μ ύπτιο του Απόστολου Χρήστου και το χάλκινο στα 50μ ελεύθερο του Κρίστιαν Γκολομέεβ) και το ένα χάλκινο της Εθνικής μας ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στο Κόμπο.

Παρόλα αυτά μια ακόμη χρυσή σελίδα στον ελληνικό αθλητισμό γράφτηκε στο Μόναχο, όπου η Ελλάδα κατέλαβε την 10η θέση στον πίνακα μεταλλίων και των 9 Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με απολογισμό 6 χρυσά μετάλλια και 4 ασημένια!  

Στην κορυφή βρέθηκε η «οικοδέσποινα» Γερμανία με 60 μετάλλια, 26 χρυσά, 20 ασημένια και 14 χάλκινα, αφήνοντας στη 2η θέση την Αγγλία με επίσης 60 μετάλλια, 24 χρυσά, 19 ασημένια και 17 χάλκινα, ενώ 3η τερμάτισε η Ιταλία με 51 μετάλλια, 14 χρυσά, 18 ασημένια και 19 χάλκινα.

medals

Ο Ελληνικός ΘΡΙΑΜΒΟΣ στον «Βασιλιά» του κλασικού αθλητισμού, Στίβο!

Την υψηλότερη θέση σε όλα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στο Μόναχο οι Έλληνες αθλητές μας την κατέκτησαν στον στίβο. Η «γαλανόλευκη» αποστολή πανηγύρισε πέντε μετάλλια στο σύνολο, αφού εκτός από τα δύο χρυσά μετάλλια της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο βάδην, «χρυσός» αναδείχθηκε στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου, «χρυσή» η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό και «ασημένια» η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ.

Έτσι στον τελικό πίνακα μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου, την 1η θέση κατέλαβε η διοργανώτρια, Γερμανία με 7 χρυσά, 7 ασημένια και 2 χάλκινα και σύνολο 16 μετάλλια, την 2η θέση η Μεγάλη Βρετανία με 6 χρυσά, 6 ασημένια και 8 χάλκινα, που ήταν πρώτη στο σύνολο των μεταλλίων με 20, και στην 3η θέση η Ισπανία που αν και είχε 4 χρυσά όπως η Ελλάδα, υπερτερούσε σε ασημένια που είχε 3 και 3 χάλκινα, σύνολο 10 μετάλλια.

Έτσι η χώρα μας κατέλαβε την 4η θέση με 4 χρυσά μετάλλια και 1 ασημένιο, αφήνοντας πίσω πολυπληθείς αποστολές όπως της Ολλανδίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας.

Στην Γερμανία οι «πλουσιότερες» παρουσίες της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό Στίβου

Η Γερμανία και η… βροχή ταιριάζει στην Ελλάδα που επί γερμανικού εδάφους έχει πανηγυρίσει τις πλουσιότερες συγκομιδές μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Στίβου.

Συγκεκριμένα η κορυφαία στιγμή του ελληνικού στίβου στον θεσμό ήταν το 2002 ξανά στο Μόναχο όπου η Ελλάδα κατέκτησε 6 μετάλλια, 4 χρυσά και 2 χάλκινα. Ακολούθησε το Ευρωπαϊκό του 2018 στο Βερολίνο, με την «Γαλανόλευκη» αποστολή να κερδίζει ξανά 6 μετάλλια, 3 χρυσά μετάλλια, 2 ασημένια και 1 χάλκινο, ενώ στην 3η θέση της καλύτερης συγκομιδής όλων των εποχών για την χώρα μας βρίσκεται το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου με 5 μετάλλια, 4 χρυσά και 1 ασημένιο.

5η θέση: Θρίαμβος και από τα «γαλανόλευκα κουπιά» στο Μόναχο

Τα «γαλανόλευκα κουπιά» κατέκτησαν στο Μόναχο 4 μετάλλια εκ των οποίων 1 χρυσό και 3 ασημένια καταλαμβάνοντας την 5η θέση στο σχετικό πίνακα μεταλλίων ανάμεσα σε 33 χώρες που πήραν μέρος στη διοργάνωση.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου πανηγύρισε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της χώρας μας, στο σκιφ ελαφρών βαρών, ενώ «ασημένια» αναδείχθηκε η Ζωή Φίτσιου στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών και η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο μονό σκιφ και «ασημένιος» ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ.

Έτσι η Ελλάδα έφτασε 34 μετάλλια στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών, με 21 χρυσά, 10 ασημένια και 3 χάλκινα. Ενώ στο Μόναχο ήταν η καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων από το 2011 και μετά όταν η Ελλάδα είχε κατακτήσει στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας ξανά τέσσερα μετάλλια, τρία χρυσά και ένα ασημένιο.

rowing

6η θέση: Νέο ιστορικό ρεκόρ «έγραψε» ο «άρχοντας των κρίκων», Λευτέρης Πετρούνιας στο Μόναχο

Η ιστορία της Ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής ξαναγράφτηκε από τον μοναδικό, Λευτέρη Πετρούνια στο Μόναχο που στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για 6η φορά στην καριέρα. Πρόκειται για ένα νέο ιστορικό επίτευγμα καθώς ισοφάρισε το αδιανόητο ρεκόρ του Ούγγρου σπεσιαλίστα του πλάγιου ίππου, Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατείχε μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012) και πλέον έχει «συγκάτοικο» τον Έλληνα «Μύθο».

Ο GOAT της ενόργανης γυμναστικής μετά από δύο χειρουργεία τα τελευταία τρία χρόνια, όχι μόνο αγωνίστηκε αλλά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Olympiahalle της Βαυαρικής πρωτεύουσας, γράφοντας τον ιδανικό «επίλογο» για την Ελλάδα σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εννέα αθλημάτων!

Με αυτό το χρυσό μετάλλιο η Ελλάδα κατέλαβε την 6η θέση με «συγκάτοικους» την Κύπρο που επίσης πανηγύρισε την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου αλλά και του Ισραήλ.

Η «δυναστεία» του Λευτέρη Πετρούνια, που φέτος είχε την καλύτερη εξέδρα τη σύζυγό του, Βασιλική Μιλλούση με τις δυο τους κόρες, ξεκίνησε από το 2011 στο Βερολίνο όπου πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ακολούθησαν τα 6 συνεχόμενα χρυσά μετάλλια στο Μονπελιέ το 2015, τη Βέρνη το 2016, το Κλουζ το 2017, την Γλασκώβη το 2018, την Βασιλεία το 2021 και τώρα στο 2022 το Μόναχο.

Αυτό ήταν το 30ό μετάλλιο για την Ελλάδα στο θεσμό, με τον Λευτέρη Πετρούνια να ανεβαίνει πρώτος και μόνος στην σχετική λίστα των περισσότερων ελληνικών χρυσών μεταλλίων με 6, καθώς άφησε στη 2η θέση της κατάταξης τον Βλάση Μάρα που έχει 5 χρυσά μετάλλια στο μονόζυγο.

Χωρίς τίτλο

Δείτε παρακάτω τα 10 μετάλλια των Ελλήνων αθλητών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που πραγματοποιήθηκαν στο Μόναχο.

Ellines



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved