ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Οι απίθανες επιδόσεις Γιαννίκη-Γιοβάνοβιτς και τα πλάνα για το ντέρμπι! (vid+pics)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Οι απίθανες επιδόσεις Γιαννίκη-Γιοβάνοβιτς και τα πλάνα για το ντέρμπι! (vid+pics)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Αγνοείται η ισοπαλία για τον Γιαννίκη κόντρα στο «τριφύλλι» και για τον Γιοβάνοβιτς εναντίον της Ένωσης! Τα πλάνα για το ντέρμπι.  

Ο ένας είναι έμπειρος, ο άλλος χτίζει την καριέρα του και προπονεί μία μεγάλη ομάδα.

Τους χωρίζουν, παρά μία μέρα, 18 χρόνια! Στις 9 ιουλίου 1980 γεννήθηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ Αργύρης Γιαννίκης στις 8/7/62 ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι δύο προπονητές πρώτη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι σε αθηναϊκό ντέρμπι.

Ο γηπεδούχος Γιαννίκης, όμως, έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ενώ βρισκόταν στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς την ΑΕΚ, ως τεχνικός του Ηρακλή. Δύο ματςο μετράει ο Σέρβος με την Ένωση, έξι ο Γιαννίκης απέναντι στο «τριφύλλι».

Αυτό που προκύπτει είναι ότι αγνοείται η ισοπαλία!

Ο Γιαννίκης

Ο Γιαννίκης στις έξι αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό έχει 4 νίκες και 2 ήττες. Με 7 γκολ υπέρ και 7 κατά. Δεν το λες κι άσχημη επίδοση από τη στιγμή που ήταν στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό που επίσης αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι ο Γιαννίκης ως γηπεδούχος έχει μόνο νίκες εναντίον του «τριφυλλιού». Αναλυτικά τα ματς του Γιαννίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό:

8/1/20 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0

15/1/20: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

12/12/20: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

11/2/21: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 2-1

3/3/21: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

6/3/21: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0

Ο Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ως προπονητής έχει αντιμετωπίσει δύο φορές την ΑΕΚ και έχει μία νίκη και μία ήττα. Το περίεργο για τον Σέρβο τεχνικό είναι ότι η νίκη επιτεύχθηκε, ενώ ήταν φιλοξενούμενος. Αναλυτικά τα παιχνίδια του εναντίον της ΑΕΚ:

4/11/07 ΑΕΚ-Ηρακλής 1-2

16/12/02: Ηρακλής-ΑΕΚ 0-2

Ο 59χρονος τεχνικός φυσικά, σε αντίθεση, με τον Γιαννίκη έκανε τεράστια καριέρα στην Ελλάδα ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα του Ηρακλή. Οι επιδόσεις του γηραιού, όμως, όταν έπαιζε ο Γιοβάνοβιτς, ήταν κάκιστες απέναντι στην ΑΕΚ. Έπαιξε εναντίον της 18 φορές και μέτρησε μόλις 1 νίκη (τη σεζόν 1989-90), 4 ισοπαλίες (οι τρεις εντός) και 13 ήττες (οι οκτώ εκτός)! Στα 10 από τα 18 παιχνίδια, μάλιστα, ο Ηρακλής δέχθηκε τρία γκολ και άνω!

Ο Γιοβάνοβιτς παράλληλα πέτυχε δύο γκολ και είχε μία ασίστ. Ένα γκολ στην ισοπαλία 1-1 εντός (1992-93), ένα στη συντριβή με 6-1 από την ΑΕΚ (1996-97) και μία ασίστ στην εντός έδρας ήττα με 4-1 (1997-98).

Το πλάνο της ΑΕΚ

Την πρώτη του νίκη ως προπονητής της ΑΕΚ σε ντέρμπι θέλει ο Αργύρης Γιαννίκης κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στο παιχνίδι Κυπέλλου την Τετάρτη παρέταξε μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα, δείχνοντας το βάθος που έχει φέτος το ρόστερ. Με μοναδικό απόντα τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, που είναι θετικός στον κορονοϊό, ο 41χρονος τεχνικός έχει πλήθος λύσεων για όλες τις θέσεις.

Κάτω από τα δοκάρια θα παίξει ο Στάνκοβιτς, ενώ στην άμυνα ο Βράνιες είναι σίγουρος και αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν θα είναι παρτενέρ του ο Μήτογλου ή ο πιο έμπειρος Τζαβέλλας. Αριστερά θα παίξει ο Μοχαμαντί, ενώ ο Μισελέν έχει ένα προβάδισμα έναντι του Ρότα.

Στα χαφ είναι φαβορί οι Σιμόες, Σιμάνσκι, αν και ο Λε Ταλέκ έδειξε ότι είναι διαθέσιμος, όπως και ο Σάκχοφ. Στην επίθεση, επικρατέστερο είναι το καρέ των Μάνταλος, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Αραούχο, αν και ο Λιβάι Γκαρσία μπορεί να αφήσει κάποιον από αυτούς στον πάγκο. Τα πλάνα του Γιαννίκη θα γίνουν γνωστά την τελευταία στιγμή, καθώς συνηθίζει να επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Το πλάνο του Παναθηναϊκού

Ο Γιοβάνοβιτς επίσης θέλει νίκη σε ντέρμπι στην Ελλάδα ως προπονητής. Στο πρώτο μεγάλο ματς εκτός έδρας, το «τριφύλλι» στάθηκε εξαιρετικά ανασταλτικά και πήρε σβηστά το 0-0 στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ακριβώς πριν έναν χρόνο νίκησε 2-1 στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ (6 Δεκεμβρίου τότε, 5/12 αυτή τη φορά το ματς), είχε σκόρερ τον Μακέντα κι έναν μεγάλο απόντα τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ενώ βασικοί ήταν και οι Σένκεφελντ (είναι εκτός αποστολής, αφού έπαιξε με τη Β’ ομάδα), Σάντσες, Διούδης (λογικά θα είναι στον πάγκο), αλλά και τον Ζαγαρίτη που έκανε σπουδαίο ματς.

Στα χαφ έπαιξαν οι Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος επίσης κι αναμένεται να είναι και σήμερα στην αρχική ενδεκάδα. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός είχε πιο δύσκολη αποστολή στο Κύπελλο, αφού έπαιζε με τον Βόλο και η ΑΕΚ με την Κηφισιά και ο Γιοβάνοβιτς δεν είχε τη δυνατότητα να ξεκουράσει παίκτες.

Όλα δείχνουν ότι στο τέρμα θα είναι ο Μπρινιόλι, δεξί μπακ ο Κώτσιρας κι αριστερά σίγουρα ο Χουάνκαρ. Στόπερ οι Βέλεθ, Σάρλια. Ο Πέρεθ, ο οποίος δεν ξεκίνησε στα δύο τελευταία ματς (με τον Βόλο μπήκε αλλαγή) λογικά θα είναι ο κόφτης και θα έχει μπροστά του Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο. Δεν αποκλείεται να ξεκινήσει οκτάρι ο Βιγιαφάνιες, αλλά δεν έχει πολλές πιθανότητες.

Ο Αργεντινός, όμως, που δεν τα πήγε άσχημα στα τελευταία ματς, ενδέχεται να παίξει στα άκρα. Για την άλλη θέση όλα είναι ανοιχτά. Φαβορί μοιάζουν οι Αϊτόρ, Παλάσιος κι αουτσάιντερ οι Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης. Κανείς εκ των δύο τελευταίων, πάντως, δεν ξεκίνησε στο Κύπελλο. Αμφότεροι μπήκαν στο 78’ αντί των δύο πρώτων και ασφαλώς έχουν επιβαρυνθεί λιγότερο.

Όσον αφορά την κορυφή, ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού και του πρωταθλήματος, ο Καρλίτος, είναι και πάλι ετοιμοπόλεμος, ωστόσο, αν ο Γιοβάνοβιτς αποφασίσει να παίξει με έναν στην κορυφή (λογικά θα πάει σε διάταξη 4-3-3), τότε ο Μακέντα, που έχει τέσσερα γκολ στα τρία τελευταία ματς είναι το φαβορί, διότι ο Ισπανός με τον τραυματισμό έχασε και προπονήσεις.   


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AEK-Παναθηναϊκός: Έρχονται Γερμανοί για Λιβάι και Αλεξανδρόπουλο (Photos)

AEK-Παναθηναϊκός: Έρχονται Γερμανοί για Λιβάι και Αλεξανδρόπουλο (Photos)

Παναθηναϊκός: Με Καρλίτος στο ΟΑΚΑ - Η αποστολή για ΑΕΚ

Παναθηναϊκός: Με Καρλίτος στο ΟΑΚΑ - Η αποστολή για ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πάνοπλη στο ντέρμπι - Προπονήθηκε και ο Γκαρσία

ΑΕΚ: Πάνοπλη στο ντέρμπι - Προπονήθηκε και ο Γκαρσία

Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
Κέντρικ Ναν: Το «ευχαριστώ» στον κόσμο και το μήνυμα για το Βερολίνο - «Θέλουμε τον τίτλο»
Κέντρικ Ναν: Το «ευχαριστώ» στον κόσμο και το μήνυμα για το Βερολίνο - «Θέλουμε τον τίτλο»
Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα εισιτήρια δικαιούται για το Final Four της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα εισιτήρια δικαιούται για το Final Four της EuroLeague
Πιτίνο: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, πάμε για το 7ο»
Πιτίνο: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, πάμε για το 7ο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved