Η πρόθεση της UEFA για τα πρωταθλήματα και το σενάριο-βόμβα για την Super League

Η πρόθεση της UEFA για τα πρωταθλήματα και το σενάριο-βόμβα για την Super League

Προτεραιότητα η ολοκλήρωση των πρωταθλήματων για την UEFA - Κρίσιμη η τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (2/4) για την Super League

Από την τηλεδιάσκεψη της UEFA με τις 55 ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες προέκυψαν δύο σημαντικά θέματα: α) πως δημιουργείται ο κατάλληλος χώρος για την ολοκλήρωση των πρωταθλήματων κορονοϊού επιτρέποντος και β) ότι αδειοδότησεις και Financial Fair Play μπαίνουν σε επ' αόριστον αναστολή.

Ο χρονικός ορίζοντας πλέον για να τελειώσει η σεζόν, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού μετατέθηκε έστω και «σιωπηρά» για το τέλος Ιουλίου. Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα έπειτα από τις αποφάσεις της UEFA να «παγώσει» τις επερχομενες διοργανώσεις της να ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν, ανάλογα με τις εξελίξεις του φονικού ιού, ακόμη και τον Αύγουστο.

Η αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι η χρονιά πηγαίνει πιο πίσω με ό,τι αυτό σημαίνει για την εκκίνηση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου που εφόσον χρειαστεί δεν αποκλείεται να πάει ακόμα και στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η φιλοσοφία της απόφασης της UEFA για ολοκλήρωση πρωταθλήματων βασίζεται σε έναν και μόνο άξονα: Να αναδειχθουν πρωταθλητές και να προκύψουν οι ομάδες που θα υποβιβαστούν στο γήπεδο και όχι στα... χαρτιά. Με ελπίδα ότι τα εθνικά πρωταθλήματα θα μπορούσαν να τελειώσουν μέσα στο δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου.

Το πλάνο της Super League

Την Πέμπτη (2/4) θα γίνει η τηλεδιάσκεψη της Super League για το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος. Με δεδομένο πως το μήνυμα που δόθηκε από την UEFA είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν έστω κι αν το θέμα πάει πιο πίσω, το πιθανότερο είναι να παρθεί απόφαση να οριστούν κανονικά τα παιχνίδια που απομένουν. Τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, με λίγα λόγια.

Πρόθεση και της διοργανώτριας αλλά και των ομάδων είναι να περιμένουν όσο χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η σεζόν ανάλογα και με τις εξελίξεις που προκύπτουν καθημερινά με τον κορονοϊό. Τη δεδομένη στιγμή, μπορεί να δοθεί ένα σχέδιο χρονοδιαγράμματος που δεν θα είναι σίγουρο. Σίγουρο είναι μόνο ότι εφόσον γίνει σέντρα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο.

Άλλωστε δεν προκύπτει από την ιατρική ή την επιστημονική κοινότητα καμία ουσιαστική ένδειξη για το πως θα είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό το καλοκαίρι. Κι αυτό κρατά πάνω στο τραπέζι το ενδεχόμενο μη ολοκλήρωσης της σεζόν αλλά και σενάριο-βόμβα για την Super League που κυκλοφορεί έντονα τις τελευταίες ημέρες. Διαβάστε το στο photostory που ακολουθεί...Σεισμός στην Τουρκία: Παράταση δέκα ημερών στη μεταγραφική περίοδο
Σεισμός στην Τουρκία: Παράταση δέκα ημερών στη μεταγραφική περίοδο
Βουλή: Με ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε η τροπολογία-μπλόκο για Χρυσή Αυγή και Ηλία Κασιδιάρη
Βουλή: Με ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε η τροπολογία-μπλόκο για Χρυσή Αυγή και Ηλία Κασιδιάρη
Survivor All Star - Κατερίνα Δαλάκα: H ανάρτηση στο Instagram μετά την αποβολή της
Survivor All Star - Κατερίνα Δαλάκα: H ανάρτηση στο Instagram μετά την αποβολή της
Κύπελλο Αγγλίας: Στους «16» και η Φούλαμ (video)
Κύπελλο Αγγλίας: Στους «16» και η Φούλαμ (video)