Super League: Το πλάνο ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος

Super League: Το πλάνο ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος

Έτσι σχεδιάζουν στη Super League να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

Κρίσιμη είναι η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στις ΠΑΕ της Super League, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (2/4), με στόχο τη συζήτηση για το μέλλον της τρέχουσας σεζόν. Η διοίκηση της Λίγκας έχει καταστρώσει ένα πλάνο, σύμφωνα και με τις οδηγίες της UEFA, προκειμένου να ολοκληρωθεί φέτος το πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport», οι 14 ΠΑΕ θα ενημερωθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο για τα δεδομένα που υπάρχουν και πώς μπορούν να διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Αρχικά οι ομάδες θα μάθουν ότι τα προπονητικά τους κέντρα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 30 Απριλίου. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα μπορούν γίνουν ομαδικές προπονήσεις για τις επόμενες 30 μέρες.

Οι εκπρόσωποι των 14 ομάδων θα ρωτηθούν και θα τοποθετηθούν για τη διάρκεια της μίνι προετοιμασίας που χρειάζονται προκειμένου να αρχίσουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Εκτιμάται ότι οι ομάδες θα ζητήσουν μια περίοδο τριών εβδομάδων για την προετοιμασία τους.

Στο καλό σενάριο, όπου στο τέλος του Απριλίου έχουν μειωθεί τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και οι προπονήσεις θα μπορέσουν να αρχίσουν τον Μάιο, με την άδεια της πολιτείας, τότε το πρώτο σενάριο είναι η πρεμιέρα των αγώνων να οριστεί για ο διήμερο 23-24 Μαΐου. Για κάποιους παράγοντες το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι εφικτό και θα επιμείνουν το πρωτάθλημα να αρχίσει και πάλι το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου, έτσι ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένες οι ομάδες τους.

Τα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή διεξάγονται σε 10 αγωνιστικές, ενώ εκκρεμούν οι επαναληπτικοί ημιτελικοί (Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, Άρης - ΑΕΚ) και ο τελικός του Κυπέλλου. Αυτές οι 12 μέρες δράσεις και ο τελικός εκτιμάται ότι μπορούν να διεξαχθούν μέσα σε 45 ημέρες, ενώ αν ο χρόνος πιέζει, ίσως γίνουν μέσα σε 40 ημέρες. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η σεζόν στη Super League θα ολοκληρωθεί το διάστημα 10-15 Ιουλίου.

Παράλληλα, η Super League έχει έρθει σε συμφωνία με τη Nova, από τις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ, οι 8 να διεξαχθούν Σαββατοκύριακο και να οριστούν μόλις δύο εμβόλιμες μεσοβδόμαδα. Αυτή τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο είναι να διεξαχθούν 6 ή 7 αγωνιστικές Σαββατοκύριακο και 3 ή 4 να είναι εμβόλιμες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Για τα πλέι άουτ δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς πρόκειται για επτά αγωνιστικές, που δεν επηρεάζονται από τα ματς Κυπέλλου.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved