Οριστικές αποφάσεις από την UEFA για εθνικές ομάδες, αδειοδότηση και Financial Fair Play

Οριστικές αποφάσεις από την UEFA για εθνικές ομάδες, αδειοδότηση και Financial Fair Play

Με επίσημη ανακοίνωση, η UEFA ενημέρωσε για τις αποφάσεις που πήρε στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης, αναφορικά με τις εθνικές ομάδες, το μέλλον των διοργανώσεων αλλά και τι θα ισχύσει στο εξής στο Financial Fair Play.

Η κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός αρχίζει να δείχνει τα πρώτα σοβαρά σημάδια, σε όλους τους τομείς της ζωής. Ο αθλητισμός δεν αποτελεί εξαίρεση και μάλιστα έχει «πληγεί» βαριά από τη στιγμή που σταμάτησαν όλες οι διοργανώσεις και τα έσοδα για τους συλλόγους είναι μηδενικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Σε συνεργασία με εκπροσώπους των συλλόγων και των ομοσπονδιών η UEFA προσπαθεί να βρει λύσεις. Τόσο για το αγωνιστικό σκέλος και το «καλεντάρι», με το Euro 2020 ήδη να έχει μετατεθεί για το 2021 και τα πρωταθλήματα να είναι ακόμα στην… αναμονή έχοντας ανοικτό ενδεχόμενο να παιχτούν το καλοκαίρι, όσο και στο οικονομικό.

Σε αυτό, ιδιαίτερη σημασία έχει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία το  απόγευμα της Τετάρτης (01/04). Μεταξύ των αναβολών και των ακυρώσεων που θα γίνουν στις διοργανώσεις της, η UEFA ενημέρωσε και για αλλαγές, προφανώς προς όφελος των κλαμπ, που θα γίνουν στη διαδικασία της αδειοδότησης και του Financial Fair Play που εφαρμόζεται…

Η ανακοίνωση της UEFA

«Μετά την τηλεδιάσκεψη που έγινε ανάμεσα στους γενικούς γραμματείς και τις 55 ομοσπονδίες μέλη της UEFA και μετά τις προτάσεις που έγιναν από τις ομάδες εργασίες που δημιουργήθηκαν στις 17 Μαρτίου, εκτελεστική επιτροπή της UEFA πήρε μια σειρά από αποφάσεις.

Η διαδικασία αδειοδότησης και του Financial Fair Play θα διαφοροποιηθούν λόγω της κρίσης του κορονοϊού που έχει επηρεάσει τις ομάδες.

Όλα τα παιχνίδια εθνικών ομάδων, ανδρών και γενικών, που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020 αναβάλλονται μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση. Αυτό περιλαμβάνει και τα playoffs του Euro 2020 και τα παιχνίδια προκριματικών για το Euro 2021 των γυναικών.

Όλες οι υπόλοιπες αναμετρήσεις υπό την αιγίδα της UEFA αναβάλλονται, όπως και τα επίσημα φιλικά παιχνίδια, μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Διοργανώσεις νέων εθνικών ομάδων

Το προγραμματισμένο Euro U17 για τον Μάιο, ακυρώνεται.

Το προγραμματισμένο Euro U19 των γυναικών για τον Ιούλιο, ακυρώνεται.

Το Euro U17 των γυναικών που ήταν προγραμματισμένο για τον Μάιο, αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας, καθώς είναι και προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο U17 των γυναικών.

Οι τελικοί του Futsal Champions League που ήταν προγραμματισμένοι για τον Απρίλιο του 2020 αναβάλλονται μέχρι νεότερας.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για όλες τις διοργανώσεις της UEFA τη σεζόν 2020/2021 αναβάλλονται μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση, όπως επίσης και ό,τι έχει να κάνει με τη δήλωση παικτών στις σχετικές λίστες. Η UEFA θα δώσει νεότερες προθεσμίες ανάλογα με τις περιστάσεις.

Σχετικά με τις άδειες των ομάδων και τα θέματα του Financial Fair Play:

Η εκτελεστική επιτροπή επανέλαβε την πλήρη δέσμευσή της σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση και το Financial Fair Play και συμφώνησε ότι οι σημερινές πρωτόγνωρες περιστάσεις απαιτούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση του έργου των ενώσεων και συλλόγων μελών.

Υποστηρίζει την πρόταση να δοθεί περισσότερος χρόνος στις ενώσεις μελών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των συλλόγων, έως ότου επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία αποδοχής των διαγωνισμών της διοργάνωσης UEFA της επόμενης σεζόν.

Ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης αβεβαιότητας που προκαλείται από τα τρέχοντα έκτακτα γεγονότα, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε επίσης να αναστείλει τις διατάξεις αδειοδότησης των συλλόγων που σχετίζονται με την προετοιμασία και την αξιολόγηση των μελλοντικών χρηματοοικονομικών πληροφοριών των συλλόγων. Η απόφαση αυτή ισχύει αποκλειστικά για συμμετοχή στους διαγωνισμούς συλλόγων UEFA του 2020/21».Δίκη Άλκη Καμπανού: Συγκλονίζει φίλος του Άλκη - «Στο ασθενοφόρο έμαθα τον θάνατό του»
Δίκη Άλκη Καμπανού: Συγκλονίζει φίλος του Άλκη - «Στο ασθενοφόρο έμαθα τον θάνατό του»
Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκαν ζωντανοί δύο παίκτες της Χατάισπορ - Αγνοούνται δύο μέλη
Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκαν ζωντανοί δύο παίκτες της Χατάισπορ - Αγνοούνται δύο μέλη
Ατρόμητος: Σκληρή απάντηση στην ΑΕΚ - «Θέλει να το πάρει στα χαρτιά»
Ατρόμητος: Σκληρή απάντηση στην ΑΕΚ - «Θέλει να το πάρει στα χαρτιά»
Κώστας Αναγνωστόπουλος - Ιλένια Ουίλιαμς: Το νέο ζευγάρι της showbiz
Κώστας Αναγνωστόπουλος - Ιλένια Ουίλιαμς: Το νέο ζευγάρι της showbiz