Λίνεν: «Περήφανος για τους φίλους της ομάδας»

Λίνεν: «Περήφανος για τους φίλους της ομάδας»

Ικανοποιημένος από τη νίκη της ΑΕΚ και τη στήριξη του κόσμου εμφανίστηκε ο Έβαλντ Λίνεν που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Φουρτάδο.

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της ΑΕΚ επί του Πλατανιά ο Έβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη Τύπου. «Νομίζω ότι αξίζαμε να πάρουμε αυτή τη νίκη. Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους πήραμε τους τρεις βαθμούς. Νομίζω ότι το αξίζαμε. Καταφέραμε να κυριαρχήσουμε πάνω στον αντίπαλο. Αν έμενε η ισοπαλία, θα ήταν άδικο για μας. Όμως θα πρέπει να κάνουμε περισσότερες ευκαιρίες για να μπορέσουμε να σκοράρουμε σε τέτοια παιχνίδια. Απέναντί μας ήταν ένας αντίπαλος που έβγαινε με αντεπιθέσεις. Το ξέραμε. Σκοπός μας ήταν να παίξουμε από τις πτέρυγες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν λειτούργησε σωστά όλο αυτό. Στο δεύτερο όμως με την είσοδο του Γκερέιρο, βελτιωθήκαμε πάνω σε αυτό. Αλλά θέλουμε δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι».

Για την κίνησή του να πάει προς τον κόσμο στο φινάλε του αγώνα:

«Πάντα το κάνω αυτό. Ο μόνος λόγος που παίζουμε ποδόσφαιρο είναι διότι υπάρχουν οπαδοί που μας στηρίζουν. Πήγα να τους ευχαριστήσω που ήρθαν και στηρίζουν την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Όλοι πρέπει να είμαστε μαζί: παίκτες, προπονητές, φροντιστές. Νοιώθω περήφανος».

Για τη στάση του κόσμου απέναντι στον Φουρτάδο, όπου κάποιοι τον αποδοκίμασαν:

«Δεν κατάλαβα την αντίδραση. Επειδή δεν σκόραρε κάποιο γκολ; Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας. Η αντίδραση του κόσμου θα πρέπει να είναι θετική προς την ομάδα. και όταν αποδοκιμάζουν έναν παίκτη, αποδοκιμάζουν όλη την ομάδα. ο Φουρτάδο άργησε να έρθει στην ομάδα και προσπαθεί να βρει τη φόρμα του. Είναι ένας επιθετικός και η ομάδα έχει πρόβλημα να βάλει γκολ. Η ομάδα έχει πρόβλημα στο να κάνει ευκαιρίες. Δεν είναι παίκτης που θα πάρει τη μπάλα θα περάσει 4 παίκτες και θα βάλει γκολ. Αν πάρει ευκαιρία, μπορεί να σκοράρει διότι είναι καλός επιθετικός. Ο Φουρτάδο προσπαθεί και δεν άξιζε να τον αποδοκιμάσουν. Είναι δύσκολο αυτό, αλλά έχει μαχητικό πνεύμα και προσπαθεί. Δεν είναι μόνο πρόβλημα του Φουρτάδο το σκοράρισμα. Αν θέλουμε να πετύχουμε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Δεν θα δείτε ποτέ στην Αγγλία να αποδοκιμάζουν έναν παίκτη, καθώς θεωρούν πως είναι ένα μέλος της ομάδας. Και όλοι πρέπει να στηρίζουν την ομάδα. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει αν θα παίξει ή όχι ένας ποδοσφαιριστής και η κριτική αφορά όλη την ομάδα».

Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστεί τώρα τη νίκη, εν όψει και των ντέρμπι που ακολουθούν;

«Πήραμε  τους τρεις βαθμούς και είμαστε χαρούμενοι (γέλια). Σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί. Τώρα παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Έχω δει ήδη δύο φορές τον αντίπαλο και θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό πως κερδίσαμε διότι πήραμε και αυτοπεποίθηση. Η ομάδα δουλεύει. Δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε. Ότι δουλεύουμε. Κι εγώ δουλεύω ως πολύ αργά γιατί πρέπει να δείξω σε πολλούς ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν».

Για τη δυναμική του Παναθηναϊκού σε σχέση με την ΑΕΚ;

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει με 17χρονους και 18χρονους στα άκρα. Χάρηκα για το γκολ του Φούντα, αλλά εκεί υπάρχει πρόβλημα. Έχουν παίκτες λίγο πιο έμπειρους. Ο Παπαδημητρίου είναι γρήγορος, αλλά έχει ακόμα ζητήματα στην τακτική που πρέπει να διορθώσει. Υπάρχει πίεση, γιατί αυτά τα παιδιά παίζουν στην ΑΕΚ όχι στην... Παναχαϊκή».



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved