Ο Θεσσαλονικιός Κουρφαλίδης, τα δανεικά, η ανανέωση του αρχηγού στην Κάλιαρι και η Εθνική (vid+pics)

Ο Θεσσαλονικιός Κουρφαλίδης, τα δανεικά, η ανανέωση του αρχηγού στην Κάλιαρι και η Εθνική (vid+pics)

Ο 19χρονος Χρήστος Κουρφαλίδης είναι ένα σημαντικό πρότζεκτ για την Κάλιαρι και πλέον ανεβάζει τις μετοχές του με την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας από τον Γκουστάβο Πογέτ.

Ο Χρήστος Κουρφαλίδης ασφαλώς και ήταν η έκπληξη του Γκουστάβο Πογέτ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε το ελληνόπουλο στην αποστολή για τα φιλικά με Ρουμανία και Μαυροβούνιο. Έναν παίκτη άγνωστο στο ελληνικό φίλαθλο κοινό, αλλά με παρουσία στην Serie A κι ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του συλλόγου της Σαρδηνίας. Το ότι ένας Έλληνας έγινε αρχηγός στην ομάδα Νέων μίας ιταλικής ομάδας δείχνει πολλά. 

Ποιος είναι, λοιπόν, ο Κουρφαλίδης; Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11/11/2002. Είναι δεξιοπόδαρος με ύψος 1,78 και παίζει ως εσωτερικός μέσος. Έπαιζε στον Μακεδονικό Λητής και ήταν μέλος της μικτής ΕΠΣΜ Κ17, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Αντί για κάποιον ελληνικό σύλλογο μετακόμισε το 2018 στην Ιταλία. Σε ηλικία 16 ετών! Αιτία, ο σκάουτερ Ρικάρντο Γκουφάντι. Στις 4/2 μιλώντας στην «Tuttosport» ο επικεφαλής πλέον του τμήματος σκάουτινγκ της Κάλιαρι αποκάλυψε πως ο Κουρφαλίδης μετακόμισε στην Ιταλία. Ο Γκουφάντι, ο οποίος έχει κι ελληνική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του, αποχώρησε από την Ουντινέζε και ήρθε στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση ενός φίλου του.

Τα δανεικά

Κατά την παρουσία του στην Ελλάδα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ανακάλυψε τον Κουρφαλίδη. «Φτάσαμε σε ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης σε ένα γυμνό γήπεδο. Ήταν περισσότερο καφέ το χορτάρι, παρά πράσινο. Στο γήπεδο υπήρχαν παιδιά από  ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής. Ένας από αυτούς μου φάνηκε ότι είχε διαφορετικό πνεύμα. Ήταν δυναμικός, είχε προσόντα και μεγάλη επιθυμία να δείξει την αξία του.

Πήρα πληροφορίες γι’ αυτό το παιδί κι ανακάλυψα ότι για να συμμετάσχει στα δοκιμαστικά, έφτασε με λεωφορείο, δανειζόμενος ένα ευρώ από έναν φίλο του για το εισιτήριο. Είναι πεινασμένος, αποφασισμένος. Του αξίζει μια ευκαιρία. Τον πήρα μαζί μου στην Ιταλία και τον πρότεινα σε κάποιους συλλόγους, αλλά κανείς δεν δέχθηκε το στοίχημα. Τον Ιούνιο του 2018 με προσέλαβε η Κάλιαρι και ως πρώτη ενίσχυση για τον τομέα της Ακαδημίας επέλεξα αυτόν τον Έλληνα».

Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι του Κουρφαλίδη. Τη σεζόν 2018-19 έπαιξε με την Κ17 της Κάλιαρι σε οκτώ ματς. Την σεζόν 2019-20 δόθηκε δανεικός στην Φότζια, στην τέταρτη κατηγορία και μέτρησε 24 συμμετοχές και 1 γκολ. Γύρισε στην Κάλιαρι και τα δύο τελευταία χρόνια με την ομάδα Νέων έχει 41 ματς, 2 γκολ και 4 ασίστ.

Ο έμπειρος τεχνικός Βάλτερ Ματσάρι ενθουσιάστηκε με το ελληνόπουλο και τον φώναξε στην πρώτη ομάδα. Αφού στις 13/7/21 υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2023.

Ο Κουρφαλίδης με την σωματοδομή και τη δύναμή του δεν άργησε να παίξει και στην πρώτη ομάδα. Στις 15/12/21 πριν από τρεις μήνες έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα στο κύπελλο με αντίπαλο την Τσιταντέλα. Έπαιξε 58 λεπτά στην πρόκριση με 3-1 και ήταν βασικός και στις 19/1/22 στον εκτός έδρας αγώνα για το Κύπελλο με τη Σασουόλο της Serie A, όπου η ομάδα του αποκλείστηκε με ήττα 1-0.

Έπαιξε 78 λεπτά και λίγο αργότερα, στις 23/1/22 έπαιξε αλλαγή κι εντός έδρας για το πρωτάθλημα με τη Φιορεντίνα (1-1). Τελευταία του συμμετοχή στο πρωτάθλημα με την Αταλάντα, ομάδα που έπαιξε και φέτος Champions League και πρόσφατα απέκλεισε τον Ολυμπιακό στο Europa League. Μπήκε αλλαγή στο τέλος για να βοηθήσει την ομάδα του να κρατήσει τη νίκη με 2-1 στο Μπέργκαμο!

Η ανανέωση

Στις 2 Μαρτίου ο Κουρφαλίδης ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Κάλιαρι, έως το 2026. Απόδειξη του πόσο τον πιστεύουν στον ιταλικό σύλλογο. Στην ανακοίνωση αναφερόταν:

«Η Κάλιαρι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση του συμβολαίου του Χρήστου Κουρφαλίδη. Ο παίκτης υπέγραψε συμφωνία με τον σύλλογο έως τις 30 Ιουνίου 2026.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στις 11 Νοεμβρίου 2002, είναι ένας μέσος που ξέρει πώς να συνδυάζει τις αθλητικές ικανότητες με την καλή ποιότητα με την μπάλα. Αφού έπαιξε στην ομάδα κάτω των 17 ετών της Κάλιαρι τη σεζόν 2018-19, μετακόμισε ως δανεικός στη Φότζια στη Serie D όπου έκανε 24 συμμετοχές.

Πίσω στο σπίτι, έγινε αρχηγός της rossoblù Under 19, κατακτώντας με πολλή δουλειά και ταπεινότητα την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα.

Στις 15 του περασμένου Δεκέμβρη ήταν στους βασικούς για τον αγώνα του Κυπέλλου Ιταλίας εναντίον της Cittadella, επιβεβαιώθηκε στους βασικούς από τον προπονητή Ματσάρι επίσης στον επόμενο γύρο εναντίον της Sassuolo. Έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A στις 23 Ιανουαρίου εναντίον της Φιορεντίνα. Έπαιξε στα τελευταία λεπτά στην Αταλάντα στις 6 Φεβρουαρίου, όταν έδειξε για άλλη μια φορά ισχυρή προσωπικότητα, αγγίζοντας το γκολ του 3-1.

Είκοσι ετών, μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, μέλλον για να ζει με τη φανέλα της Κάλιαρι.

Συγχαρητήρια Χρήστο!».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ PHOTO GALLERY ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΚΟΥΡΦΑΛΙΔΗ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα: Πρώτη κλήση Πογέτ χωρίς Μανωλά και Σωκράτη - Οι εκπλήξεις του Ουρουγουανού

Ελλάδα: Πρώτη κλήση Πογέτ χωρίς Μανωλά και Σωκράτη - Οι εκπλήξεις του Ουρουγουανού

Δημήτρης Κεραμίτσης: Ποιος είναι ο 17χρονος Έλληνας της Ρόμα που «τρέλανε» τον Μουρίνιο (video)

Δημήτρης Κεραμίτσης: Ποιος είναι ο 17χρονος Έλληνας της Ρόμα που «τρέλανε» τον Μουρίνιο (video)

NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved