Δημήτρης Κεραμίτσης: Ποιος είναι ο 17χρονος Έλληνας της Ρόμα που «τρέλανε» τον Μουρίνιο (video)
Twitter - Dimitrios Keramitsis

Δημήτρης Κεραμίτσης: Ποιος είναι ο 17χρονος Έλληνας της Ρόμα που «τρέλανε» τον Μουρίνιο (video)

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης βρέθηκε από τα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης στην Ιταλία και έγινε ο δεύτερος Έλληνας στο Top-3 της Ρόμα με τους νεαρότερους ξένους παίκτες που έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα της, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης ζει το όνειρό του από το βράδυ της Κυριακής (16/1).

Ο 17χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη φανέλα της Ρόμα, αποδεικνύοντας πως ο Ζοσέ Μουρίνιο πιστεύει πολύ στο ταλέντο του νεαρού άσου.

Μάλιστα, με τη συμμετοχή του αυτή, ο Κεραμίτσης πέρασε στην ιστορία της Ρόμα, καθώς έγινε ο τρίτος μικρότερος σε ηλικία ξένος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε επίσημο αγώνα με τους «τζιαλορόσι».

Στη σχετική λίστα πρώτος είναι ένας άλλος Έλληνας, ο Λάμπρος Χούτος!

Ποιος είναι ο Δημήτρης Κεραμίτσης

Η Ρόμα λοιπόν επενδύει στο ταλέντο του 17χρονου άσου, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, πως οι ελληνικές ομάδες δεν δίνουν όσο σημασία θα έπρεπε στα ταλέντα που έχουν μέσα στα πόδια τους.

Ο Κεραμίτσης γεννήθηκε μια σπουδαία μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την 1η Ιουλίου του 2004, την ημέρα που η Εθνική Ελλάδας επικρατούσε της Τσεχίας και έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό του Euro, το οποίο 3 μέρες αργότερα θα κατακτούσε απέναντι στην Πορτογαλία.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία του Άρη, του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του ΠΑΟΚ. Τα σωματικά του προσόντα (1.93μ. ύψος) και η άρτια τεχνική του κατάρτιση τον έκαναν να ξεχωρίζει στο κέντρο της άμυνας και από την ηλικία των 14 ετών άρχισε να παίζει σε ανδρικές ομάδες στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης με τον ΑΜΣ Πανοράματος, τον Θερμαϊκό και την Α.Ε Κρήνης, ενώ κλήθηκε και στη μικτή Θεσσαλονίκης.

Καμία μεγάλη ομάδα δεν έκανε αποφασιστική κίνηση για να τον αποκτήσει, παρότι υπήρχε ενδιαφέρον και ο ίδιος με τη στήριξη της οικογένειάς του βρέθηκε στην Ιταλία για να δοκιμαστεί από μεγάλες ομάδες (Φιορεντίνα, Μίλαν, Ίντερ, Αταλάντα), ενώ δοκίμασε την τύχη τους και στις Βίλεμ και Ρέιντζερς. Τελικά, η Έμπολι ήταν αυτή που τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία.

Στην ακαδημία της Έμπολι ήταν βασικός, με αποτέλεσμα να προσέξουν κι άλλες ομάδες της χώρας το ταλέντο του. Πριν προλάβει να τον δέσει με επαγγελματικό συμβόλαιο η Έμπολι, τον... έχασε, καθώς Λάτσιο, Φιορεντίνα και Ρόμα τον είχαν προσεγγίσει, με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να τον αποκτά.

Και τον Πορτογάλο τεχνικό να του δίνει προχθές την ευκαιρία για το επαγγελματικό του ντεμπούτο, με το σκορ στο 1-0 και να του δείχνει την εμπιστοσύνη του.

«16/1/2022 Η καλύτερη μέρα της ζωής μου! Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το ντεμπούτο μου με την πρώτη ομάδα και για τη νίκη. Τώρα θα δουλέψω πιο σκληρά από ποτέ για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του κυρίου Μουρίνιο και να τον κάνω περήφανο» δήλωσε σήμερα ο Κεραμίτσης.

Δείτε βίντεο με το ντεμπούτο του:



ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved