Εθνική Ελλάδας: Τελικός με Σλοβενία ΚΑΙ για το… Μουντιάλ 2022 (photos)

Εθνική Ελλάδας: Τελικός με Σλοβενία ΚΑΙ για το… Μουντιάλ 2022 (photos)

Νίκη ή ισοπαλία την Τετάρτη (18/11) και ήττα της Βοσνίας από την Ιταλία θέλει η Εθνική Ελλάδας για να ανέβει γκρουπ δυναμικότητας και να έχει καλύτερη κλήρωση στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Η νίκη για τον Τζον Φαν’τ Σχιπ και τους παίκτες του στο Ελλάδα-Σλοβενία την ερχόμενη Τετάρτη (18/11) είναι μονόδρομος, προκειμένου η Εθνική να πάρει την πρώτη θέση του 3ου ομίλου της Γ’ κατηγορίας και να κερδίσει την άνοδο στη Β’ κατηγορία του Nations League.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί τελικό και για έναν ακόμα λόγο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Πολύ πιο σημαντικό ίσως από την άνοδο κατηγορίας στο UEFA Nations League.

Κι αυτό γιατί η Εθνική Ελλάδας έχει χρυσή ευκαιρία να βρεθεί στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 στην ευρωπαϊκή ζώνη. Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2021, με την κλήρωση να έχει οριστεί για τις 7 Δεκεμβρίου.

Τα γκρουπ δυναμικότητας θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση του Nations League, με 45 ομάδες από τις 55 συνολικά να ξέρουν οριστικά σε ποιο γκρουπ θα βρεθούν. Ωστόσο για την Ελλάδα, όπως και για 9 χώρες ακόμα, τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Με την Εθνική μας να βρίσκεται αυτή τη στιγμή ως επικεφαλής του 4ου γκρουπ, αλλά να έχει τη «χρυσή» ευκαιρία να ανέβει την ύστατη στιγμή στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας και να έχει μια σαφώς πιο εύκολη κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 που θα γίνει στο Κατάρ. Και μετά από χρόνια να διεκδικήσει τη δυνατότητα να βρεθεί ξανά στο υψηλότερο επίπεδο, όπως μας είχε συνηθίσει μέσα στην τελευταία 20ετία.

Μάχη με Βοσνία και Φινλανδία

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Η Εθνική Ελλάδας αυτή τη στιγμή στο ranking της FIFA είναι στην 55η θέση και έχει 1413 βαθμούς. Είναι επικεφαλής στο 4ο γκρουπ, όπως μπορείτε να δείτε και στο γράφημα στην gallery με τις φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου.

Από πάνω της, ως τελευταίες του τρίτου γκρουπ βρίσκονται οι Βοσνία (54η) με 1415 βαθμούς και η Φινλανδία (53η) με 1417 βαθμούς. Τι σημαίνει αυτό;

Η Ελλάδα με νίκη τις ξεπερνάει και τις δύο αν ηττηθούν στο τελευταίο ματς που δίνουν για το Nations League. Η Βοσνία υποδέχεται την Ιταλία και η Φινλανδία παίζει εκτός έδρας με την Ουαλία, που καίγεται για τη νίκη. Άρα οι πιθανότητες είναι υπέρ της Εθνικής μας ομάδας.

Μάλιστα, αν ηττηθεί η Βοσνία από την ισχυρή Ιταλία, τότε η Ελλάδα την ξεπερνά και μπαίνει στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας ΚΑΙ με ισοπαλία κόντρα στη Σλοβενία (αποτέλεσμα που θα μας στερήσει την άνοδο στη Β’ κατηγορία του Nations League).

Αν τελικά η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ τα καταφέρει και βρεθεί στο 3ο ποτ, τότε θα αποφύγει ομάδες όπως οι Ουγγαρία, Τσεχία, Σκωτία, Ισλανδία, Β. Ιρλανδία, αλλά και τρεις από τις Ρωσία, Νορβηγία, Ρουμανία και ΕΪΡΕ, ενώ θα έχει ως πιθανές αντιπάλους πιο αδύναμες εθνικές όπως οι Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Ισραήλ και γεωργία από το 4ο γκρουπ.

Ποιοι θα προκριθούν στο Μουντιάλ

mundial 2022 1


Οι 55 εθνικές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα, θα χωριστούν σε πέντε ομίλους των πέντε και σε ισάριθμα γκρουπ των έξι ομάδων. Ο πρώτος κάθε ομίλους θα εξασφαλίζει μία θέση στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ.

Επίσης, ο 2ος από κάθε όμιλο συν τις δύο καλύτερες από το Nations League θα λάβουν μέρος στα μπαράζ, από τα οποία θα προκύψουν οι τρεις ομάδες που θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Να επισημάνουμε ότι δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο η Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν, το Γιβραλτάρ με την Ισπανία, το Κόσοβο με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο με τη Σερβία, το Κόσοβο με τη Ρωσία και η Ουκρανία με τη Ρωσία.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί πως έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή τα γκρουπ δυναμικότητας. Με πράσινο είναι οι ομάδες που είναι δεδομένα στο γκρουπ που βλέπεται, ενώ με λευκό αυτές που μπορούν να ανέβουν ή να κατέβουν ποτ ανάλογα με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνική Ελλάδας: Το δίδυμο Φορτούνη-Μπακασέτα εν δράσει (video)

Εθνική Ελλάδας: Το δίδυμο Φορτούνη-Μπακασέτα εν δράσει (video)

Nations League: Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής Ελλάδας (photos)

Nations League: Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής Ελλάδας (photos)

Nations League: Πρόβλημα με Όμπλακ στους Σλοβένους!

Nations League: Πρόβλημα με Όμπλακ στους Σλοβένους!

Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved