Βαρτζιώτης: «Παραμονή στη Γ’ Εθνική»

Βαρτζιώτης: «Παραμονή στη Γ’ Εθνική»

Ο χρόνος για την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μετρά αντίστροφα και η Θύελλα Κατσικάς, δηλώνει έτοιμη!

 

Ένα από τα ιστορικά σωματεία των Ιωαννίνων έχει παραστάσεις στο παρελθόν από τη Δ’ Εθνική, με τελευταία συμμετοχή τη σεζόν 2006-07.

Η ζωή και η ποδοσφαιρική μοίρα τα έφεραν έτσι ,ώστε ένα από τα μέλη εκείνης της ομάδας να βιώσει από άλλο πόστο πια την επιστροφή της ομάδας μετά από 14 χρόνια στις Εθνικές Κατηγορίες.

(Ο λόγος για τον Πρόεδρο της Θύελλας Κατσικάς Αλέξανδρο Βαρτζιώτη που μίλησε στον «Π.Λ» και τον Νίκο Γιωτίτσα) για τον σχεδιασμό, την προετοιμασία και την επικείμενη συμμετοχή της ομάδας στη Γ’ Εθνική αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Η συσπείρωση του κόσμου της Κατσικάς γύρω από την ομάδα για να κερδηθεί αυτό το στοίχημα, η πεποίθησή του ότι η Θύελλα θα σταθεί άνετα στην κατηγορία, αλλά και η αναφορά του στα τμήματα υποδομής του σωματείου όπου πρέπει να μεταφερθεί στα παιδιά το μικρόβιο του αθλητισμού, του ποδοσφαίρου και να έχουν όνειρο να παίξουν στη Θύελλα.

Κοιτάμε να υπάρχει και αύριο στην ομάδα…

Ποια είναι τα συναισθήματα της επιστροφής της Θύελλας Κατσικάς σε Εθνική Κατηγορία μετά από 14 χρόνια;

«Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Πριν 14 χρόνια ήμουν ποδοσφαιριστής της ομάδας, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και τότε αήττητοι και τώρα είμαι Πρόεδρός της. Υπάρχει χαρά, ενθουσιασμός, αισιοδοξία αλλά και δυσκολίες.

Είχαμε κάνει έναν προγραμματισμό, αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός, όπου θα μπορούσαμε να βρούμε μόνοι μας τους πόρους για να μπορεί η ομάδα να αντεπεξέλθει στη Γ’ Εθνική.

Ήρθαν ανάποδα τα πράγματα για εμάς και όλο τον κόσμο, πήραμε βέβαια τις διαβεβαιώσεις από το Δήμο, τους τοπικούς άρχοντες και είναι δίπλα μας».

Ποιοι παράγοντες λήφθηκαν υπόψη για να δηλώσετε τελικά συμμετοχή και τι αγκάθια υπήρχαν;

«Μετρήσαμε πολλούς παράγοντες, προσπαθήσαμε να είμαστε ρεαλιστές για το τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε εφέ και να πούμε ανεβάσαμε την ομάδα, κοιτάμε και το αύριο μιας ομάδας που είναι ιστορική.

Δεν πρέπει να καταρρεύσει, να χτιστεί σε χάρτινο πύργο, χωρίς θεμέλια.

Τα μέλη της ομάδας αποφάσισαν να πάει Γ’ Εθνική, έγινε μια Γενική Συνέλευση με πολλά άτομα, εκεί είδαμε τεράστιο ενθουσιασμό και ο κόσμος της Κατσικάς και όχι μόνο, ζητάει η ομάδα να είναι στη Γ’ Εθνική. Οπότε κάναμε τα αδύνατα- δυνατά και εύχομαι να τα καταφέρουμε.».

Διαβεβαίωση για την κερκίδα…

Τι εξελίξεις υπάρχουν με το γηπεδικό και αν καταφέρει η Θύελλα να δώσει το πρώτο ματς στην Κατσικά

«Έγιναν νομιμοποιήσεις στα κτίρια και στις εγκαταστάσεις. Ήταν ένα στοίχημα για εμάς, το κερδίσαμε.

Για να αδειοδοτηθεί το γήπεδο χρειάζονται πολλές εργασίες, τις οποίες πρέπει να κάνουμε μόνοι μας.

Πήραμε διαβεβαίωση από το Δήμο ότι θα μας χρηματοδοτήσει να πάρουμε μια κερκίδα ενοικιαζόμενη.

Ευχαριστούμε για αυτό τον Δήμο και προσωπικά τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Κατσικά, αλλά και όλους που βοήθησαν.

Για να αδειοδοτηθεί πρέπει να γίνει η περίφραξη, το ιατρείο, η αίθουσα τύπου. Πιστεύουμε να προλάβουμε γιατί υπάρχουν κι άλλα διαδικαστικά, όμως κρατάμε μικρό καλάθι».

Στήριξη και σεβασμός στον Πέτρο Κοντοδήμα…

Μία αποτίμηση αγωνιστικά της περασμένης σεζόν

«Πέρυσι ευχαριστηθήκαμε το ποδόσφαιρο.Είμαστε μια οικογένεια, αυτό οφείλεται στη διοίκηση αλλά και στον προπονητή Πέτρο Κοντοδήμα, ο οποίος είχε δεμένη την ομάδα».

Αν επήλθε άμεσα η συμφωνία με τον Πέτρο Κοντοδήμα ή αν πέρασε από κύματα

«Ο Πέτρος ήταν ο πρώτος προπονητής που μιλήσαμε και δικαιωματικά γιατί ανέβασε την ομάδα.Αφού τα βρήκαμε με τον Πέτρο, δεν μιλήσαμε με κάποιον άλλον προπονητή, αυτό είναι το σωστό. Σεβόμαστε και στηρίζουμε τη δουλειά του και τον ίδιο».

Για τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ, μεταξύ των οποίων και ο Παύλος Βαρτζιώτης

«Είναι ευλογία για εμάς που ο Παύλος είναι στην ομάδα.Είναι η ζωντανή ιστορία της ομάδας, είναι κομμάτι. Θα ήθελα βέβαια να τον είχα ποδοσφαιριστή αλλά δεν γίνεται. Η δουλειά του μαζί με του Γιάννη Τσιώνη είναι εξαιρετική και βοήθησαν τα μέγιστα τον Πέτρο και την ομάδα».

Πίστη στους ποδοσφαιριστές

Με δεδομένο ότι έγιναν αρκετές μεταγραφικές κινήσεις πόσο εύκολο είναι να δέσει η ομάδα;

«Δεν είμαι ο αρμόδιος να το κρίνω,αλλά θα μιλήσω ως φίλαθλος. Είναι δύσκολο να δέσει μια ομάδα, χρειάζεται χρόνο και ο προπονητής θα κάνει τη δουλειά του.

Πιστεύω πολύ στους ποδοσφαιριστές, θεωρώ είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και θα ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής».

Έναν απολογισμό για τη πορεία της Θύελλας στα φιλικά παιχνίδια

«Η ομάδα ξεκινάει από το μηδέν ουσιαστικά, δεν είχαμε και διοικητικά παραστάσεις από εκεί. Και από τους 25 ποδοσφαιριστές, δέκα έχουν εμπειρία από αυτή την κατηγορία. Είναι ξεκίνημα από την αρχή».

Υπάρχουν παίκτες που θα σηκώσουν το βάρος;

«Πιστεύω ότι υπάρχουν αυτοί οι παίκτες και θα το κάνουν».

Ήταν το ματς Κυπέλλου με το Κουτσελιό ένα καμπανάκι για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας στα φιλικά και αν υπήρξε προβληματισμός και στη διοίκηση;

«Σε αυτά τα παιχνίδια, οι ομάδες μικρότερων κατηγοριών έχουν έναν ενθουσιασμό και ομάδες παραπάνω κατηγοριών υποτιμούν τον αντίπαλο. Αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται στο ποδόσφαιρο. Βέβαια, είναι μια καλή ομάδα το Κουτσελιό, με πολύ καλή διοίκηση, προπονητή, ποδοσφαιριστές και θα μπορούσε να σταθεί ακόμα και στη Γ΄Εθνική».

Παραμονή και Κύπελλο…

Στους στόχους της Θύελλας περιλαμβάνεται και η κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ;

«Οι στόχοι της Θύελλας έχουν να κάνουν με μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, να σταθούμε, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να προσελκύσουμε κόσμο στο γήπεδο. Η ομάδα είναι όλων, όχι μόνο της Κατσικάς αλλά και των Ιωαννίνων.Παραμονή στη Γ’ Εθνική και να πάρουμε το Κύπελλο».

Κίνητρο σε κάθε παιχνίδι…

Για την αντίπαλο της Θύελλας στην πρεμιέρα, την Αναγέννηση αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες

«Την έχουμε δει στο μεταξύ μας φιλικό. Είναι μια πολύ καλή ομάδα η Αναγέννηση, πολύ καλά οργανωμένη, με πολύ καλούς παίκτες, υψηλό ρόστερ, καλή διοίκηση, με πολύ ψηλότερο μπάτζετ από εμάς αν και δεν παίζουν τα χρήματα ποδόσφαιρο. Πιστεύω θα την κοντράρουμε. Κατά πάσα πιθανότητα στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ(50-50 οι πιθανότητες).

Εμείς κοιτάμε διοικητικά πώς να κάνουμε καλύτερη τη δική μας ομάδα. Το άλλο είναι κομμάτι του τεχνικού τιμ. Κάναμε κάποια φιλικά με Καλληράχη, Καναλάκι, Πρέβεζα που είναι στον όμιλό μας. Η εικόνα που πήραμε από τα φιλικά είναι ότι αν δουλέψουμε λίγο καλύτερα, θα σταθούμε άνετα στην κατηγορία. Δεν το λέω από ενθουσιασμό, αλλά κρίνω αμερόληπτα».

Αν υπάρχει έξτρα κίνητρο για τους παίκτες σε ματς με ιστορικές ομάδες όπως η Αναγέννηση ή η Κέρκυρα

«Πιστεύω πώς κάθε παιχνίδι θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες, γιατί είμαστε μια νεανική ομάδα και τα παιδιά θα πρέπει να δείξουν και γιατί όχι να εξελιχθούν και να πάνε παραπάνω, γιατί είναι όλοι πάρα πολύ καλοί παίκτες»

Να έχουν όραμα να παίξουν στην ανδρική ομάδα…

Για τη δουλειά που γίνεται στην ακαδημία και αν υπάρχουν ταλέντα για να ανέβουν και στην ανδρική ομάδα

«Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες, η οποία ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια, κάθε χρόνο η εμπειρία μας μεγαλώνει και σε αυτό το κομμάτι.Ξεκίνησε πέρυσι δειλά-δειλά, είχαμε αρκετά παιδιά. Θεωρώ επιτυχία που είχαμε μεγάλο τμήμα στην Κ6 και Κ8, κάτι που σημαίνει ότι θέλει χρόνο αυτά τα παιδιά να φτάσουν κάποια στιγμή να αγωνιστούν και στην πρώτη ομάδα.

Είναι δύσκολο να περάσεις αυτή τη φιλοσοφία. Εγώ παράδειγμα σαν πιτσιρικάς κατέβαινα στην ακαδημία γιατί είχα όνειρο να παίξω στην ομάδα, όλοι το είχαμε στόχο.

Δεν το έχουν τα παιδιά, εμείς πρέπει να τους το μεταλαμπαδεύσουμε.

Το όραμα και τον στόχο να παίξουν στη μεγάλη ομάδα μπάλα, πρέπει για αυτό να είναι υγιής η μεγάλη ομάδα και να δουλεύουν σωστά τα τμήματα υποδομής.Φέτος έχουμε περισσότερα παιδάκια και ελπίζω να τους μεταφέρουμε το μικρόβιο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού».

Πονάνε την ομάδα…

Υπάρχει επικοινωνία με παίκτες από την Κατσικά που παίζουν σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών(Λισγάρας π.χ) και αν είναι δίπλα στην ομάδα;

«Η Κατσικά έχει βγάλει πάρα πολλά ταλέντα. Ο καθένας με τον τρόπο του βοηθάει. Για παράδειγμα, ο Χρήστος Λισγάρας και από την Ξάνθη που ήταν, βοηθάει και θα βοηθήσει, ο Γιώργος Μπλέτσας.

Καταφέραμε να συσπειρώσουμε την Κατσικά, όλοι είναι κοντά μας. Με τον Χρήστο είμαστε συνέχεια σε επικοινωνία, ρωτάει πώς πάει η ομάδα και τα λοιπά. Τα παιδιά πονάνε την ομάδα».

Αν πιστεύεις ότι υπάρχουν παιδιά από Κατσικά και γενικά που θα μπορούσε να τα απορροφήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, δεν το έκανε και πήγαν αλλού και αν ήσασταν ζεστοί σε συνεργασία

«Σίγουρα θα μπορούσαν αλλά αυτοί που διοικούν τον ΠΑΣ και το τεχνικό τιμ ξέρουν καλύτερα.

Θα ήθελα σαν φίλαθλος να παίζουν περισσότεροι Γιαννιώτες στον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά δεν είναι σωστό να το κρίνω».

Ό,τι προάγει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, είμαστε ανοιχτοί σε όλα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η ομάδα μας. Απλά να μπορέσουμε να βρούμε κοινές συνισταμένες».

Πως βλέπεις τον ΠΑΣ;

«Θεωρώ γίνεται καλή δουλειά στον ΠΑΣ, είναι εξαιρετικός προπονητής ο Αργύρης Γιαννίκης και δεν κρίνω μόνο από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα».

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ”


Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved