Μίχος: «Έτοιμη ομάδα»

Μίχος: «Έτοιμη ομάδα»

Ο Γιώργος Μίχος εξηγεί για ποιον λόγο θεωρεί πως ο στόχος που επιτεύχθηκε, μεταξύ των δύο που είχαν τεθεί, είναι και ο πιο σημαντικός

Με την στενή έννοια του... χρόνου, δεν μπόρεσε να πετύχει την παραμονή του στην Κατηγορία, μέσα από τον 4ο όμιλο στον οποίο μετείχε. Τα σπουδαία, όμως, για ένα ερασιτεχνικό σωματείο είναι άλλα, για τα οποία ο Απόλλων Ευπαλίου φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο. Αναρίθμητα είναι, άλλωστε, τα παραδείγματα των ομάδων που διακρίνονται για κάποιο πεπερασμένο χρονικό διάστημα κι έπειτα αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται ακόμη και με την επιβίωσή τους...

Στο Ευπάλιο της Φωκίδας δεν επέτρεψαν στις φιλοδοξίες που γεννά ο πρωταθλητισμός να οδηγήσουν την ομάδα στο φετινό της «ταξίδι», κρατώντας το «τιμόνι» σφιχτά στα χέρια τους, με πυξίδα την ασφαλή πορεία στα επόμενα χρόνια. Ουσιαστικά αυτό σημείωσε και ο Γιώργος Μίχος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η «ΩΡΑ των σπορ» μαζί του, καθώς εξηγούσε για ποιο λόγο θεωρεί πως ο στόχος που επιτεύχθηκε, μεταξύ των δύο που είχαν τεθεί, είναι και ο πιο σημαντικός.

«Ήμασταν μία ομάδα η οποία τα τελευταία δύο με τρία χρόνια είχε βάλει ως στόχο να βρεθεί στη Γ' Εθνική. Πήρε το πρωτάθλημα πέρσι, σε μία χρονιά που εγώ είχα τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, ενώ το καλοκαίρι επιλέξαμε να κρατήσουμε τα δύο τρίτα του ρόστερ της περσινής περιόδου. Οι στόχοι ήταν δύο: αφενός να παλεύαμε με χαμηλό μπάτζετ για την παραμονή μας στην κατηγορία, αφετέρου στην περίπτωση που δεν τα καταφέρναμε, να υπήρχε ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι κάτι που το πετύχαμε, αφού η ομάδα στηρίχθηκε στα δικά της παιδιά, τα οποία απέκτησαν πολύτιμες παραστάσεις μέσα από αυτή τη διαδικασία» υπογράμμισε στο ξεκίνημα της αναδρομής του ο 50χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Η ομάδα έχει ένα αξιόλογο ρόστερ και ποδοσφαιριστές με εμπειρίες. Είναι μία ομάδα έτοιμη, που θα διεκδίκησει με αξιώσεις την επόμενη σεζόν να πάρει το πρωτάθλημα. Εξάλλου, όταν μία ομάδα είναι οργανωμένη στην ΕΠΣ Φωκίδας, είναι πιο εύκολο να μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο, σε σχέση με άλλες Ενώσεις.

Παράλληλα, έχουμε τμήματα υποδομής που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ένωσης». Σε εκείνο το σημείο, ο τεχνικός του Απόλλωνα αναφέρθηκε και στον δεύτερο αγωνιστικό στόχο της ομάδας του: «Ο άλλος μας στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Φωκίδας. Αυτή τη στιγμή είμαστε στον ημιτελικό με τον Φωκικό, όπου προβλέπονται διπλοί αγώνες. Αν συνεχιστεί η σεζόν και γίνουν τα παιχνίδια, θεωρώ πως είμαστε το φαβορί».

Στον επίλογό του, συνόψισε: «Τόσο η διοίκηση, όσο και οι ποδοσφαιριστές κι εγώ προσωπικά, νομίζω ότι κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Παλέψαμε όλα τα παιχνίδια με αξιοπρέπεια, ενώ χάσαμε πολλά λόγω απειρίας στο 90' και τα οποία κρίθηκαν στο... γκολ. Υπάρχει, όμως, η διάθεση και η όρεξη να συνεχιστεί η προσπάθεια και την επόμενη σεζόν».

«Δεν είναι... τυχαίο το σλόγκαν»

Σε σχέση με τις πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουμε, στη μάχη με τον Κορονοϊό, ο Γ. Μίχος τόνισε: «Είναι μία κατάσταση πρωτόγνωρη για όλο τον κόσμο. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα καινούρια δεδομένα, να ακολουθούμε τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και του κρατικού μηχανισμού, για να βγούμε αλώβητοι. Πρέπει να μείνουμε σπίτι, δεν είναι τυχαίο το σλόγκαν... Η πλειοψηφία του κόσμου το έχει καταλάβει. Υπάρχουν, βέβαια, και οι εξαιρέσεις, όμως οι εξαιρέσεις δεν είναι ο κανόνας. Πιστεύω πως στο τέλος θα τα έχουμε καταφέρει».



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved