Δώνης: «Πάει Μουντιάλ η Ελλάδα»

Δώνης: «Πάει Μουντιάλ η Ελλάδα»

Ο Γιώργος Δώνης υποστήριξε πως η Ελλάδα μπορεί να φτάσει στα τελικά του Μουντιάλ του 2018.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο Sport 24 Radio:

Για το ότι Ελλάδα και Κύπρος θα αναμετρηθούν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018: «Δεν μπορεί να συγκριθεί το επίπεδο της κυπριακή ομάδας με αυτό της Ελλάδας. Το σημαντικότερο όμως για την Εθνική είναι να μαζέψει τα συντρίμμια της μετά απ΄ όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο. Η Κύπρος είναι καλύτερη ομάδα από τα νησιά Φερόε και είναι θλιβερό για την ομάδα μας το γεγονός ότι έχει χάσει δύο φορές αυτή την ομάδα. Φαβορί για την 1η θέση στον όμιλο είναι το Βέλγιο. Αν πάντως η Ελλάδα επανέλθει στα καλά της επίπεδα μπορεί να διεκδικήσει την δεύτερη θέση και γιατί όχι να παλέψει για την 1η».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική ομάδα: «Για να λύσεις πρέπει, πρέπει να το έχεις εντοπίσει. Αυτό το ξέρουν όσοι είναι μέσα στην ομάδα. Αυτοί πρέπει να βρουν λύσεις στα προβλήματα. Είδαμε ότι μια ομάδα που είχε συνοχή, έχασε αυτό το στοιχείο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βέβαια, όλες οι ομάδες κάνουν κύκλους. Έχουν και τις καλές και τις κακές τους στιγμές. Πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε. Αυτό που μας ξεχώριζε ήταν η πειθαρχία και η θέληση των παικτών να αγωνιστούν στην Εθνική.. Υπήρξε όμως ένας συνδυασμός πραγμάτων. Μετά το μουντιάλ έγιναν πολλές αλλαγές παικτών. Σε πολλά παιχνίδια βιαστήκαμε να κάνουμε αλλαγές. Υπάρχουν όμως και εσωτερικά θέματα, στα οποία δεν μπορώ να αναφερθώ από τη στιγμή που δεν εμπλέκομαι».

Για το τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει προκειμένου να ανακάμψει η Εθνική: «Κάθε χώρα έχει τη δική της νοοτροπία και πάνω σε αυτό χτίζεται μια ομάδα. Αυτό πρέπει να γίνεται από τις μικρές Εθνικές και πρέπει να δώσουμε βάση σε αυτό. Είχαμε την ευκαιρία τα προηγούμενα χρόνια με τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Για το αν θα τον ενδιέφερε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας: «Έχω συμβόλαιο με την Αλ Χιλάλ για άλλα 2 χρόνια, αλλά δεν με ενδιαφέρει να αναλάβω την Εθνική. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι μεγάλο για κάθε προπονητή, αλλά προσωπικά απέχω από κάτι τέτοιο. Και νομίζω ότι πρέπει όλοι οι Έλληνες προπονητές να απέχουν. Να μην πέσουν στον βούρκο και καούν. Ο Έλληνας προπονητής έχει αξία. Πρέπει να βρεθεί ένας προπονητής που θα προσαρμοστεί στα δεδομένα της χώρας, στην νοοτροπία και να επιβάλλει κάποια πράγματα. Ο κύριος Σάντος και ο κύριος Ρεχάγκελ τα είχαν καταφέρει, αν και ήταν δυο διαφορετικοί προπονητές».

Για το πότε θα επιστρέψει σε πάγκο ελληνικής ομάδας: «Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε και εμένα δεν μου αρέσει αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος στην Αλ Χιλάλ. Τόσα χρόνια στην προπονητική μου καριέρα δεν έχω πάρει τόσες χαρές. Η ομάδα μου είναι 17η στην παγκόσμια κατάσταση, οι συνθήκες εργασίας είναι καταπληκτικές και εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Το Αύγουστο ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας στο Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό».

Για τον Γιώργο Σαμαρά: «Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και επαγγελματίας. Το διάστημα που συνεργαστήκαμε ήταν άτυχος. Τον είχα στη διάθεσή μου μόνο τις 3 πρώτες εβδομάδες. Τους υπόλοιπους μήνες ήταν τραυματίας και ο λόγος που η ομάδα δεν τον κράτησε ήταν επειδή λόγω του τραυματισμού του δεν πρόλαβε να δείξει την αξία του. Νομίζω ότι τώρα είναι καλά. Το σημαντικό είναι να είναι υγιής».

Για τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την Μπριζ για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεν έχω δει τον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα. Με βάση όμως την ιστορία και την ικανότητα των δύο ομάδων είναι ένα αμφίρροπο ζευγάρι και οι πιθανότητες πρόκρισης που έχουν οι δύο ομάδες είναι μοιρασμένες. Για τον Παναθηναϊκό όμως είναι πολύ σημαντικό να μην δεχθεί γκολ στο πρώτο παιχνίδι. Η Μπριζ πάντως είναι καλύτερη ομάδα από την Σταντάρ Λιέγης, την οποία είχε αντιμετωπίσει πέρσι ο Παναθηναϊκός».



Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved