Μαρούπα: «Καμία επαφή με την Πολιτεία»

Μαρούπα: «Καμία επαφή με την Πολιτεία»

Κατηγορηματικά διέψευσε η Ειρήνη Μαρούπα τους ισχυρισμούς της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε επαφές με τον υφυπουργό Αθλητισμού, παραμονές της απόφασης για το υποβιβασμό του συλλόγου.

Η κ. Μαρούπα που είναι αναπληρωματικό μέλος της ΕΕΑ με δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 δήλωσε πως η συγκεκριμένη φημολογία που κυκλοφορεί στον Βόλο είναι απολύτως ψευδής.

«Οι φημολογίες αυτές είναι απολύτως ψευδείς. Τον κ. Γενικό προσωπικά τον έχω δει μια φορά στο υπουργείο Τύπου και άλλη μία όταν συγκροτήθηκε σε σώμα η επιτροπή που μας καλωσόρισε. Δεν είχαμε καμία επαφή μαζί του, δεν ξέρω σε ποιο όροφο είναι ο κ. Γενικός. Δεν είχαμε καμία επαφή μαζί του, δεν ξέρω σε ποιο όροφο είναι ο κ. Γενικός. Δεν είχαμε επαφή, δεν ήρθε σε εμάς, ούτε πήγαμε εμείς σ’ αυτόν. Είναι προφανές ότι κάποιου είδους συνεργασία θα έχει ο πρόεδρος της Επιτροπής με τον κ. Γενικό, αφού η Επιτροπή βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παίρνουμε εντολές. Δεν έχουμε επαφή, τουλάχιστον μιλώντας για τον εαυτό μου, είχα δει από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων ότι υπάρχουν προβλήματα. Δεν είχαμε καμία επαφή με την Πολιτεία. Είμαστε πια όλοι αρκετά μεγάλοι και έχουμε μια επαγγελματική καταξίωση που στους περισσότερους από εμάς δεν επιτρέπει ολισθήματα αυτού του είδους που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου. Δεν εκτελούμε πολιτικές εντολές γιατί αφενός δεν είμαστε εκτελεστές, αφετέρου δεν έχουμε καμία δέσμευση. Προσωπικά τουλάχιστον, δεν έχω δέσμευση να κάνω κάτι που να αντικρούει τη συνείδησή μου ή τις νομικές μου γνώσεις».

Η κ. Μαρούπα είπε πως η Επιτροπή πήρε τις αποφάσεις της με απόλυτο σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας, αλλά τόνισε πως ήταν υποχρεωμένη να κρίνει με βάση τους νόμους.

«Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι τα μέλη της προηγούμενης επιτροπής που είχαν διοριστεί από τη Νέα Δημοκρατία, έφυγαν τον Ιανουάριο του 2011. Εμείς διοριστήκαμε στις 26 Απριλίου 2011 και τα ονόματά μας δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ. Εμείς οι 10 που απαρτίζαμε την Επιτροπή στη συνεδρίαση της 23ης Αυγούστου που δεν πήραν το πιστοποιητικό Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα πήραμε την απόφαση με πόνο καρδιάς και απόλυτο σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας που ισχύει, ασχολούμαστε με τα ποινικά δικαστήρια, όλοι μας έχουμε ευαισθησίες σ’ αυτά τα θέματα. Ημασταν όμως υποχρεωμένοι να δεσμευόμαστε και να συμμορφωνόμαστε με τις διατάξεις. Κανένα μέλος δεν αντικαταστάθηκε παραμονές της συνεδρίασής μας, κανείς δεν πήρε εντολή, είμαστε όλοι διορισμένοι από τις 26 Απριλίου και γνωρίζει ο κόσμος πώς συμπεριφερόμαστε».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει τροποποιητική απόφαση της 17ης Αυγούστου για τα μέλη που διορίστηκαν λίγες ημέρες πριν παρθεί η απόφαση για το υποβιβασμό Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου η κ. Μαρούπα είπε:

«Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια απόφαση, το αγνοώ, αυτό που έχει συμβεί όμως είναι ότι τέλη Μαϊου 3 από τα 14 μέλη που είχαμε συνολικά διοριστεί και ήταν οικονομολόγοι, και ξέρω τα ονόματά τους, διαπίστωσαν ότι αυτό που πρέπει να έχουν τα μέλη της επιτροπής, και το βάρος της ευθύνης που παίρνουν είναι οι νομικές γνώσεις. Αυτοί θεωρούσαν ότι δεν έχουν νομικές γνώσεις για να εισηγούνται και να παίρνουν αποφάσεις για θέματα που εξετάζει η Επιτροπή. Δεν ξέρω αν έχουν αντικατασταθεί, τέλη Μαϊου έφυγαν, μιλάμε για τρία μέλη που κανείς τους δεν πήρε μέρος στη συνεδρίαση της 23ης ή της 25ης Μαϊου».

Στην επισήμανση πως κάποιος κ. Σμυρνάκης εμφανίζεται στις αποφάσεις της ΕΕΑ χωρίς να είναι μέλος της, η κ. Μαρούπα τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Βεβαίως και μέλος. Δεν έχει σημασία αν είναι αναπληρωματικό μέλος. Αν διαβάζετε τον αθλητικό νόμο που ορίζει πώς συγκροτείται η επιτροπή θα δείτε ότι απαρτίζεται από δικαστές, πρώην δικαστές Αρείου Πάγου, Επικρατείας, καθηγητές πανεπιστημίου, δικηγόρους με ειδίκευση σε ποινικά δικαστήρια και οικονομολόγους. Ο νόμος λέει ότι ο πρόεδρος μπορεί να δίνει το δικαίωμα και στα αναπληρωματικά μέλη παρότι τα τακτικά παρίστανται να έχουν δικαίωμα ψήφου. Είναι απόλυτα ξεκάθαρες και νόμιμες αποφάσεις».

Η κ. Μαρούπα συμφώνησε πως είναι απορίας άξιον πώς η Επιτροπή που εξέτασε πέρυσι τέτοιο καιρό τους φακέλους των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας δεν βρήκε τίποτα μεμπτό πέρυσι παρόλο που αν το μετοχολόγιο της Καβάλας είναι εικονικό φέτος θα ήταν και πέρυσι δεδομένου ότι δεν έγινε καμία μετατροπή.

«Εχετε απόλυτο δίκιο και είναι απορία όλων μας. Πώς ένα κράτος λειτουργεί εν γνώσει του κάποια πράγματα που φαίνονται πως δεν είναι έτσι και πώς δεν τα πλήττει. Εμείς το θέμα που εξετάσαμε ήταν ότι υπήρχαν τελεσίδικες αποφάσεις εις  βάρος τους και εις βάρος των  ομάδων με τις οποίες συνέχονταν στην αθλητική δικαιοσύνη και επειδή το κράτος και η αθλητική δικαιοσύνη έχουν συνέχεια, οφείλαμε να τις συμπεριλάβουμε και να συμμορφωθούμε με αυτές. Είχαμε και την ευαισθησία ότι πρέπει ό,τι απόφαση πάρουμε να μην πλήττει το τεκμήριο αθωότητας, την ποινική δίκη και των δύο κατηγορουμένων που είναι πιο σοβαρό απ’ όλα. Από όλα αυτά δεσμευόμαστε, αλλά δεσμευόμαστε και από την απόφαση της ποινικής δικαιοσύνης».

Τέλος, διέψευσε πως η Επιτροπή πληρώνεται για τις υπηρεσίες της διευκρινίζοντας πως η Επιτροπή έχει μεν προϋπολογισμό, τα προηγούμενα μέλη της πληρώνονταν αλλά τα τωρινά όχι , λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης.

«Δεν είμαστε έμμισθοι. Υποτίθεται ότι η Επιτροπή έχει προϋπολογισμό. Η προηγούμενη Επιτροπή πληρωνόταν. Η σημερινή τους 4 μήνες που είμαστε και ασχολούμαστε δεν έχει πληρωθεί λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης.  Ούτε τα έξοδα για το σάντουιτς που τρώμε ή το πάρκινγκ που πληρώνουμε, δεν παίρνουμε. Μην έχετε κάποια αντίθετη εντύπωση. Είμαστε εκεί για να προσφέρουμε».
Premier League: Στην κορυφή με την 7η φετινή ανατροπή η Λίβερπουλ και ιστορικό γκολ του Σαλάχ
Premier League: Στην κορυφή με την 7η φετινή ανατροπή η Λίβερπουλ και ιστορικό γκολ του Σαλάχ
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός προπόνησης ο Γκραντ, επέστρεψε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός προπόνησης ο Γκραντ, επέστρεψε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ
Οπαδική βία: Τα τρία μέτρα στο τραπέζι της κυβέρνησης - Ο ρόλος της ΕΥΠ
Οπαδική βία: Τα τρία μέτρα στο τραπέζι της κυβέρνησης - Ο ρόλος της ΕΥΠ
Παναθηναϊκός: «Να παίζουμε χωρίς αμφισβητήσιμες αποφάσεις» - Το μήνυμα κατά της διαφθοράς
Παναθηναϊκός: «Να παίζουμε χωρίς αμφισβητήσιμες αποφάσεις» - Το μήνυμα κατά της διαφθοράς
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved