Το πιάτο που τρώγεται... κρύο και η κυρία Μεσίνα!

Το πιάτο που τρώγεται... κρύο και η κυρία Μεσίνα!

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε επική ανατροπή στο Μιλάνο, πήρε την νίκη κόντρα στην Αρμάνι και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το έξτρα κίνητρο των τριών και τις ανησυχίες της συζύγου του Ιταλού προπονητή.

Το λέγαμε προτού καν ξεκινήσει η διοργάνωση. Η φετινή Euroleague θα είναι μία από τις πλέον αλλοπρόσαλλες όλων των εποχών. Και από κοντά και οι (αλλοπρόσαλλες) ομάδες. Και φυσικά από τις ομάδες αυτές δεν εξαιρείται ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα που 48 ώρες πριν από την μεγάλη νίκη στο Μιλάνο, διασύρθηκε από την Βιλερμπάν στην Γαλλία και στην πρωτεύουσα της μόδας, στο ημίχρονο ήταν πίσω με 12 πόντους και στο δεύτερο μέρος έχανε και με 15. 

Και όμως… κέρδισε!

Αυτά δεν είναι φυσιολογικά πράγματα. Ή μήπως είναι; Μήπως έχουμε βιαστεί να κρίνουμε, να επικρίνουμε και να καταδικάσουμε τον προπονητή και τους παίκτες μιας ομάδας η οποία ακόμα «χτίζεται»; Μιας ομάδας οι άνθρωποι της οποίας ήταν αληθινοί και ξεκάθαροι από την αρχή της σεζόν; Γιατί ναι, σε κάθε ματς οι φίλοι του Παναθηναϊκού θέλουν να βλέπουν την ομάδα τους να παλεύει και να «μάχεται» αλλά μέσα στο πρόγραμμα είναι και οι εμφανίσεις τύπου Ισπανίας ή Βιλερμπάν. 

Διπλή νίκη!

Το διπλό στην Ιταλία δεν ήταν μια απλή νίκη για τον Παναθηναϊκό. Ήταν πολύ πολλά περισσότερα. Και όχι. Δεν θριαμβολογούμε για ένα διπλό, αλλά στεκόμαστε στην σημασία του. Η πρώτη νίκη που πήρε ο Παναθηναϊκός, χθες το βράδυ, ήταν επί του ίδιου του του εαυτού. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, χωρίς την πολυτέλεια των προπονήσεων, αλλά και της επιβάρυνσης του ταξιδιού, ο Γιώργος Βόβορας κατάφερε να μαζέψει τα… συντρίμμια της ψυχολογίας των παικτών του και να τα ενώσει ξανά. Και να εμφανίσει στο παρκέ μια ομάδα (η οποία χρειάστηκε τον χρόνο της) που ήταν μάχιμη, ανταγωνιστική και στο τέλος νικήτρια. Ο Γιώργος Βόβορας παίρνει το credit που του αξίζει, αλλά για να είμαστε δίκαιοι τα εύσημα τα παίρνουν οι ίδιοι οι παίκτες. Που πίστεψαν στους εαυτούς τους (και σε αυτό το κομμάτι έχουν ακόμα πολλή δουλειά να κάνουν), πάτησαν γερά στα πόδια τους, άφησαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το κάζο της Γαλλίας και πήραν το διπλό απέναντι στην ομάδα των εκατοντάδων εκατομμυρίων ου Ετόρε Μεσίνα. 

Αποδείξεις και έξτρα κίνητρο

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ένιωθαν πως έπρεπε να αποδείξουν πράγματα. Δικαίως το ένιωθαν. Και το απέδειξαν. Αλλά, η αλήθεια είναι πως οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι … πρώην. Όπως είχε γραφτεί από χθες το πρωί στο Onsports και τον Δημήτρη Κοντό, Μακ, Νέντοβιτς και Ουάιτ είχαν έξτρα κίνητρο. Να αποδείξουν ότι στο Μιλάνο δεν τους φέρθηκαν  και με τον πλέον αξιοκρατικό τρόπο. Και τα κατάφεραν, μιας και ήταν εκείνοι που συνέβαλαν τα μέγιστα στην νίκη του «τριφυλλιού». Μαζί με τον Παπαπέτρου (που ήταν εξαιρετικός, «μιλώντας» στα κρίσιμα, μαζί με τον Μήτογλου (που δείχνει συνεχή άνοδο αλλά θα πρέπει να επιδείξει και σταθερότητα) και μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη ο οποίος πλέον είναι άλλος παίκτης. Όχι, ακόμα ο παίκτης που μπορεί, αλλά έχει ανεβάσει το παιχνίδι του σε άλλο επίπεδο. 

Αυτή είναι η βελτίωση του Παπαγιάννη σε έναν χρόνο

Η διαφορά ποιότητας και επιπέδου του Παπαγιάννη μπορεί να γίνει εμφανέστατη στη σύγκριση δύο πανομοιότυπων φάσεων. Μία από το χθεσινό παιχνίδι και μία παλαιότερη, Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, στις 10 Νοεμβρίου του 2019, ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει την ήττα-αποκλεισμό από τον Προμηθέα στην Πάτρα για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Γιώργος Παπαγιάννης προσπάθησε να μαρκάρει τον Χολ στην προτελευταία φάση του αγώνα, δεν τα κατάφερε και ο παίκτης των Πατρινών έκανε το 81-79. Χθες ο Παπαγιάννης έπεσε πάνω στον Μάλκολμ Ντιλέινι. Οι Ιταλοί άνοιξαν για να παίξει ο συμπαίκτης τους το ένας εναντίον ενός, ο Παπαγιάννης χαμήλωσε και έπαιξε άμυνα για σεμινάριο πάνω στον Αμερικανό με την οποία οι «πράσινοι» σφράγισαν την νίκη. Όλη η βελτίωση και η διαφορά επιπέδου του Έλληνα σέντερ αποτυπώνεται ανάγλυφα στις δύο αυτές φάσεις. 

Ρέφαρε την ήττα και συνεχίζει

Ο Παναθηναϊκός αυτό που κατάφερε να κάνει στην Ιταλία είναι να ρεφάρει την ήττα από την Βιλερμπάν στην Γαλλία πριν από τρία βράδια. Τώρα οι «πράσινοι» έχοντας με το μέρος τους και την ψυχολογία, έχουν την ευκαιρία να βγάλουν κάτι καλό από τα επόμενα παιχνίδια. Το πρόγραμμα των «πράσινων» είναι… ευνοϊκό (όχι εύκολο) μιας και έχει τρία σερί ματς στο ΟΑΚΑ. Με Ζαλγκίρις Κάουνας, Ρεάλ Μαδρίτης και Άλμπα Βερολίνου. Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός καταφέρει να κάνει το 2/3 τότε θα έχει φέρει τον εαυτό του σε μία πολύ νορμάλ κατάσταση. 

ΥΓ: Στο παρελθόν ο Ετόρε Μεσίνα είχε παραδεχθεί πολλές φορές τις ανησυχίες της συζύγου του κάθε φορά που ο Ιταλός τεχνικός έβρισκε μπροστά του τον Παναθηναϊκό και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το θέμα είναι μην αρχίσει η κα. Μεσίνα να έχει ανησυχίες και για τον Γιώργο Βόβορα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η… εκδίκηση των πρώην!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η… εκδίκηση των πρώην!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Έτσι πήρε το μεγάλο διπλό στο Μιλάνο (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Έτσι πήρε το μεγάλο διπλό στο Μιλάνο (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Αποθέωσε τον Νέντοβιτς για τα «όργια» ο Μπογκντάνοβιτς (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Αποθέωσε τον Νέντοβιτς για τα «όργια» ο Μπογκντάνοβιτς (photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved