Επιτέλους νίκη με υπογραφή Καρλίτος, Διούδη, Μπόλονι!

Επιτέλους νίκη με υπογραφή Καρλίτος, Διούδη, Μπόλονι!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα επί της Λαμίας με την υπογραφή του Καρλίτος και του Διούδη!

«Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε» είχε πει ο Λάζλο Μπόλονι κι έσπασε!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε για πρώτη φορά την Λαμία στο πρωτάθλημα εκτός έδρας και μαζί έκανε και την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Μία νίκη, που δίνει ψυχολογία και ώθηση στην ομάδα , και ηρεμία, για να δουλέψει και να μπορέσει να πάρει άλλες δύο νίκες μέχρι την διακοπή και να μειώσει την απόσταση , που τον χωρίζει από την τετράδα.

Το καλό δεν είναι, ότι η ομάδα πήρε τη νίκη, αλλά την πήρε με μεγάλη άνεση και με πειστικό τρόπο, για πρώτη φορά φέτος. Μία νίκη, που έχει υπογραφές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο Καρλίτος ήταν αυτός, που έβαλε τα δύο γκολ. Το ένα με υπέροχη κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη και το άλλο με κοντινό σουτ, αφού η μπάλα αποκρούστηκε από πλασέ του Χατζηγιοβάνη. Ο Καρλίτος και στην Λαμία έδειξε, αυτό, που ξέρουμε. Είναι σκόρερ και μέσα στην περιοχή αν του έρθει η μπάλα συνήθως θα την στείλει στα δίχτυα. Αρκεί να του έρθει σωστά και χθες του ήρθε , όχι μόνο δύο, αλλά και άλλες φορές, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τρίτο γκολ. Ο Καρλίτος , που αγωνίστηκε λίγο πιο πίσω από τον Μακέντα, ο οποίος «έτρωγε» το… ξύλο κι ο Ισπανός έβρισκε χώρο και έκανε την ζημιά στον αντίπαλο.

Για να φθάσει στη νίκη ο Παναθηναϊκός , όμως, έβαλε το …χέρι του και ο Σωκράτης Διούδης. Με την ψυχολογία να είναι ευμετάβλητη δεν ξέρω τι θα γινόταν αν γινόταν το 1-1. Ο Διούδης με ωραία απόκρουση μπλόκαρε την μπάλα στο πέναλτι του Ρόμανιτς και ανέβασε στα ουράνια την ψυχολογία των συμπαικτών του, που με υπομονή έψαξαν το δεύτερο γκολ και μόλις ήρθε , όλα τελείωσαν. Μετά το 0-2 η ομάδα είχε ευκαιρίες και για τρίτο και για τέταρτο και για πέμπτο γκολ. Δείγμα του ότι αυτή η ομάδα αν αρχίσει να λειτουργεί καλά , τότε μπορεί να πάει πολύ καλύτερα από ότι μέχρι τώρα. Με στόχο αυτή την στιγμή, αυτό που φαίνεται μακρινό , την είσοδο στην τετράδα.

Ο Καρλίτος σκόραρε, ο Διούδης απέκρουσε το πέναλτι, αλλά και ο Χατζηγιοβάνης έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ηταν μέσα και στα δύο γκολ, πέρασε άλλες δύο σέντρες για γκολ, που χάθηκαν από δεξιά, είχε μία καλή ευκαιρία  αλλά ήταν άψογος και τακτικά με ένα σωτήριο τάκλιν προ του Μπουλούλη, που ήταν έτοιμος να σκοράρει στο 43 και ενώ το σκορ ήταν 0-1.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν και ο Σαβιέρ, που από αριστερά δημιούργησε καταστάσεις στην άμυνα της Λαμίας με κορυφαία του στιγμή στο παιχνίδι τη διαγώνια κίνηση , που κάνει με την μπάλα από αριστερά, προς τα δεξιά και τη πάσα στον Χατζηγιοβάνη, πριν γίνει το 0-2. Ο Πορτογάλος ήταν απλός στο παιχνίδι του, αλλά θετικός και βοήθησε και αυτός ανασταλτικά τον Ζαγαρίτη.

Αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές της νίκης χωρίς να υστερήσει κάποιος και με τον Μαουρίσιο να δείχνει στο δεύτερο ημίχρονο, πως όταν βρει ρυθμό θα βοηθήσει πολύ δημιουργικά την ομάδα.

Εκτός γηπέδου ο πρωταγωνιστής ήταν ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε τα αυτονόητα. Εβαλε για δεύτερη συνεχόμενο παιχνίδι σχεδόν την ίδια ενδεκάδα σε διάταξη 4-4-1-1 και η μία αλλαγή δηλαδή του Σαβιέ, αντί του Αϊτόρ του βγήκε. Επίσης η απόφασή του να παίξει φορ ο Μακέντα και ο Καρλίτος λίγο πιο πίσω, δημιούργησε χώρους στον Ισπανό, που έφθασε σε δύο γκολ.

Στην ψυχολογία ο Μπόλονι έχει δουλέψει πολύ , έχει μιλήσει με τους παίκτες και αυτό φαίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και άλλο ένα σημαντικό σημείο είναι η δουλειά του Ρουμάνου στα στημένα. Αμυντικά παίζει ζώνη από το προηγούμενο παιχνίδι με τον Βόλο και ο Παναθηναϊκός δεν δέχεται φάσεις. Επιθετικά η ομάδα βγάζει ευκαιρίες και γκολ πλέον από στημένα, όπως το πρώτο γκολ του Καρλίτος, που παραλίγο να μπει και στο παιχνίδι με τον Βόλο σε ίδια φάση. Ο Χατζηγιοβάνης εκτελεί τα κόρνερ από αριστερά , ο Σαβιέρ από δεξιά και πλέον ο Παναθηναϊκός απειλεί από στημένα και δεν είναι τελείως ακίνδυνος, όπως ήταν προ Μπόλονι.

Περισσότερα δεν κάνει να πούμε σήμερα. Πολύ απλά , διότι η ομάδα έκανε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα στην Λαμία και τίποτα παραπάνω. Για να αρχίσουμε να είμαστε αισιόδοξοι , για τη συνέχεια, θα πρέπει να υπάρξει διάρκεια. Και είναι φανερό, ότι όσο είναι 0-1 το παιχνίδι οι παίκτες φοβούνται, ότι θα «στραβώσει» κάτι , όπως έγινε με τον Βόλο και ευτυχώς δεν έγινε απόψε στην Λαμία. Αυτό, που έπρεπε έκανε η ομάδα στην Λαμία και συνεχίζουμε  Τίποτα παραπάνω.

Θέλω να πω, όμως και κάτι άλλο . Για άλλο ένα παιχνίδι δεν αποφεύχθηκαν τα ανόητα λάθη. Όπως στην φάση του πέναλτι, όπου ο Ζαγαρίτης έκανε ένα άτσαλο διώξιμο, στη συνέχεια ο Σάντσες έκανε το φάουλ και ο Κουρμπέλης άπλωσε το χέρι του και ολοκλήρωσε με το πέναλτι , που έκανε μία σειρά από λάθη, που δεν στοίχισαν μετά την απόκρουση του Διούδη, αλλά αν δεν σταματήσουν αυτά τα λάθη , τότε στο επόμενο πάλι θα το πληρώσει ο Παναθηναϊκός

*Ο Βιγιαφάνιες έτοιμος δεν είναι ακόμα, αλλά στα οκτώ λεπτά, που έπαιξε σήμερα , έκανε δύο τελικές και παραλίγο να σκοράρει. Μπήκε διψασμένος και μακάρι να μπει στην ομάδα στη συνέχεια, διότι μαζί με τον Καρλίτος και τον Μαουρίσιο μπορούν να κάνουν την διαφορά.

*Πιστεύω, ότι σε πιο δύσκολα παιχνίδια το δίδυμο Καρλίτος, Μακέντα θα σπάσει και θα προστεθεί ένα χαφ ακόμα, για να μπορεί η ομάδα να είναι καλύτερη δημιουργικά , αλλά και ανασταλτικά, ειδικά όταν ο αντίπαλος παίζει με τρεις στον άξονα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρλίτος: «Όπως αναζητά τροφή ο πεινασμένος» και η πλάκα του Μπόλονι (video+photos)

Καρλίτος: «Όπως αναζητά τροφή ο πεινασμένος» και η πλάκα του Μπόλονι (video+photos)

Παναθηναϊκός: Βιγιαφάνιες μετά από 230 μέρες! (photos)

Παναθηναϊκός: Βιγιαφάνιες μετά από 230 μέρες! (photos)

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2: Έτσι πήρε την πρώτη του νίκη (video+photos)

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2: Έτσι πήρε την πρώτη του νίκη (video+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved