Τελικά, πόσο κάνει η αγάπη για τον Παναθηναϊκό;

Τελικά, πόσο κάνει η αγάπη για τον Παναθηναϊκό;

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την πραγματική σημασία του «Γενική Είσοδος 1 Ευρώ» της ερχόμενης Παρασκευής.

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Έτσι λένε και έτσι είναι. Απέφυγα να γράψω έστω μισή λέξη για την εικόνα του ΟΑΚΑ, στον πρώτο τελικό του Παναθηναϊκού με τον Προμηθέα. Και γιατί η 10η Ιουνίου είναι, από πέρυσι, μία πολύ δύσκολη μέρα αλλά και γιατί ήθελα να είμαι απόλυτα ψύχραιμος.

Τώρα θαρρώ ότι μπορούμε να πάμε παρακάτω. Το βράδυ της Δευτέρας το θεωρώ διδακτικό. Πολύ. Προσωπικά ένιωσα αδειασμένος. Όχι άδειος αλλά αδειασμένος. Χειρότερο.

Πίστευα ότι τόσο στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, όσο και επειδή ήταν οι πρώτοι τελικοί μετά την απονομή δικαιοσύνης και την επικράτηση της νομιμότητας στο ελληνικό μπάσκετ (βλ. υποβιβασμός Ολυμπιακού) το ΟΑΚΑ θα ήταν αν όχι κατάμεστο, σίγουρα όμως σε συνθήκες τελικών. Πίστευα ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα πάει στο γήπεδο για να τιμήσει τον Πατριάρχη της Παναθηναϊκής Οικογένειας και να δικαιώσει παράλληλα όσους έδωσαν αγώνα ώστε να μην συνεχιστεί το καθεστώς της αλαζονείας/ανομίας που επικρατούσε για το χατίρι των «ερυθρολεύκων». Να δικαιώσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που βγήκε μπροστά για να μην γίνει ποδόσφαιρο το μπάσκετ. Α… Και να δείξει παράλληλα ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού πάει στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό και όχι για τον… αντίπαλο. Για την ομάδα που τον έχει κάνει περήφανο και όχι για το ποιος είναι απέναντι στην ομάδα…

Στο μυαλό το δικό μου, σημασία είχαν όλα τα παραπάνω και συνάμα το γεγονός ότι το τριφύλλι ξεκινούσε την προσπάθεια για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Πως θα έκανε το πρώτο βήμα για μία ακόμη κούπα!

Δυστυχώς, τα γεγονότα με διέψευσαν και μάλιστα οικτρά. Στο γήπεδο ήταν κάτι περισσότερο από 3.000 και ο «πραγματικός» αριθμός των εισιτηρίων ήταν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ (398)!!!

Το γεγονός δε ότι για αυτή την εικόνα οι ρεπόρτερ/αρθρογράφοι του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν σαν να πήραν… πρωτάθλημα, τα λέει όλα! Κυρίως λέει ότι η εικόνα του άδειου ΟΑΚΑ έδωσε όχι απλά ανάσα αλλά… φιλί της ζωής στον Ολυμπιακό, που επιχειρηματολογεί πλέον ανοικτά και με (δήθεν έστω) αποδείξεις ότι «αυτό θα είναι το μπάσκετ χωρίς τον Ολυμπιακό»! Με δυο λόγια «ή θα ανέχεστε το νταβατζηλίκι μας ή θα παίζετε σε άδειο γήπεδο»… Αυτό λένε οι Ολυμπιακοί από τη Δευτέρα το απόγευμα, προσφέροντας… άνεση σε όσους θέλουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να μην υποστεί τις συνέπειες των πράξεων της (βλ. υποβιβασμό) η ΚΑΕ Ολυμπιακός. «Δεν σώζουμε τον Ολυμπιακό αλλά το μπάσκετ» θα σου πει ο εκάστοτε… αρμόδιος, για να καλύψει τα… ακάλυπτα. Κι αυτό το δικαίωμα, δυστυχώς δόθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αυτή είναι η αλήθεια. Γι’ αυτό σας λέω: Αδειασμένος… Και προφανώς είναι και άλλοι που νιώθουν έτσι. Για παραπάνω λόγους. Πολύ σημαντικότεροι από έναν τύπο που γράφει απλά την άποψη του…

Πάμε παρακάτω. Στην επόμενη μέρα της… Δευτέρας. Όποιος θεωρεί ότι το «μονόευρω» της Παρασκευής είναι MEA CULPA από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το (πιο φτηνό εισιτήριο των τελευταίων χρόνων σε τελικό Α1) 25άευρο της Δευτέρας κάνει όχι απλά λάθος αλλά κάτι παραπάνω.

Αρκεί να έχεις απλά κάτσει έστω και για 30’’ απέναντι στον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού για να το καταλάβεις. Ή να έχεις διαβάσει/ακούσει τις τελευταίες τοποθετήσεις του για το μέλλον του Παναθηναϊκού… Όταν στις 29 του Μάη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος λέει «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα πρέπει να είναι ενωμένος και να καταλάβει πως δεν μπορεί να είναι μόνο στο γήπεδο και να περιμένει, πρέπει να βγει μπροστά όσο του το επιτρέπει το εισόδημά του» και 15 μέρες μετά το ΟΑΚΑ είναι… άδειο, το «Γενική Είσοδος 1 ευρώ» της Παρασκευής, στα μάτια τα δικά μου μοιάζει για… μαύρη συννεφιά πριν την καταιγίδα! Ή ότι άλλη εικόνα, μπορεί να κάνει κάποιος, την απογοήτευση ενός ανθρώπου που εδώ και καιρό παλεύει μονάχος του για τον Σύλλογο που λέγεται Παναθηναϊκός… Αυτά, για την ώρα.

Κάτι τελευταίο: Γράφτηκε κατά κόρον  μετά τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το άδειο ΟΑΚΑ και με αφορμή τα 25 ευρώ Γενική Είσοδο στο ματς της Δευτέρας: «Κουμάντο στην τσέπη του άλλου, δεν κάνεις»… Απόλυτα σωστό, χρήσιμο και διδακτικό. Το κρατάω για το μέλλον.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved