O Πιεμπονγκσάντ έσωσε τον Αλαφούζο, τώρα μένει ο… Παναθηναϊκός!

O Πιεμπονγκσάντ έσωσε τον Αλαφούζο, τώρα μένει ο… Παναθηναϊκός!

Από την πρώτη στιγμή που έσκασε η ιστορία με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και την Panasia προσπάθησα να αντιμετωπίσω το όλο «στόρι» με τη σοβαρότητα που αρμόζει στον Παναθηναϊκό.

Και κυρίως με τον σεβασμό στον κόσμο του τριφυλλιού που περιμένει εδώ και καιρό ένα «καλό νέο» για την ποδοσφαιρική ομάδα… Με βάση την πληροφόρηση της ΠΑΕ, βρισκόμαστε πια στο παρά πέντε για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να πιάσει δουλειά ο Ταϊλανδός στον Παναθηναϊκό. Ξεπερνάω το γεγονός ότι αυτό το «παρά πέντε» έχει κρατήσει μια αιωνιότητα και μία μέρα. Από τη στιγμή άλλωστε που ο Γιάννης Αλαφούζος τράβηξε αυτό το δρόμο, το χασομέρι βαραίνει αποκλειστικά και μόνο αυτόν. Όπως και πολλά άλλα. Κυρίως η κατάσταση στην οποία έφερε την ΠΑΕ.

Πάμε όμως παρακάτω. Ως καλόπιστοι δεχόμαστε ότι ο Παναθηναϊκός έφαγε τον γάιδαρο και έχει μείνει η ουρά. Και πως με την έλευση του Ταϊλανδού θα αρχίσει να βρέχει χρήμα. Ή τουλάχιστον να υπάρξει μια κανονικότητα, επιτέλους, στην ομάδα. Κι ας μην ξέρουμε ποιος είναι πίσω από τον «μπροστινό» Πιεμπονγκσάντ κι ας ακούγονται καμιά 30αριά σενάρια κι ας είναι αν μη τι άλλο υποτιμητικό για έναν Σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό να μπαίνει σε αυτές τις διαδικασίες και να μην ξέρει καν σε ποιον… ανήκει. Κι ας μοιάζει «αιχμάλωτος»…

Είπαμε όμως, το θέμα είναι να υπάρξει αυτή η ρημάδα η κανονικότητα και να ηρεμήσει λίγο ο κόσμος. Με τις τελευταίες ωστόσο ανακοινώσεις της ΠΑΕ, περί ΑΜΚ κλπ. φαίνεται ότι ο πρώτος και αν όχι ο μόνος ωφελημένος από αυτό το deal είναι ο άνθρωπος που έφερε την ομάδα μέχρι εδώ: Ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο Αλαφούζος που θα ρίξει τα 20 εκατομμύρια του Πιεμπονγκσάντ στα χρέη του… Χρήματα τα οποία σε πρώτη ανάγνωση, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θα έμπαιναν στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας, πόσο μάλλον δε όταν ο ίδιος ο Αλαφούζος με γραπτή δήλωση του, είχε δεσμευτεί ότι θα κάλυπτε το ποσό των 20 (σύμπτωση) εκατομμυρίων ευρώ ως… μέρος των χρεών που του αναλογούσε!

Με δυο λόγια ο Ταϊλανδός έρχεται, δίνει τη δυνατότητα στον Αλαφούζο να κρατήσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη του και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να πορεύεται με μπάτζετ… πείνας, στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα! Κι όλα αυτά χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον ποιον εκπροσωπεί, ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης και από που προέρχονται τα χρήματα με τα οποία θα διοικηθεί ο Σύλλογος, που λέγεται Παναθηναϊκός…

Να το κάνουμε ακόμη πιο… λιανά: Αυτή τη στιγμή και μέχρι να δούμε κάτι άλλο ο Ταϊλανδός σώζει τον Αλαφούζο. Μένει να δούμε αν θα σώσει και τον Παναθηναϊκό… Αν υπάρχουν δηλαδή χρήματα να πέσουν και στην ομάδα. Γιατί αυτή τη στιγμή ο μόνος που δικαιούται να πανηγυρίζει για το 20άρικο είναι αυτός που θα έπρεπε να το βγάλει από την τσέπη του και δεν το βγάζει… Άρα ότι δεν βγαίνει, μένει… Ή μήπως μπαίνει κιόλας;

Yγ. Ο Κώστας Μανωλάς παραχώρησε συνέντευξη σε αθλητικό σάιτ (sport24.gr) και στους εξαιρετικούς συναδέλφους κ. Παλομπαρίνι και Βλαχόπουλο. Μεταξύ άλλων ο Μανωλάς είπε: «Είναι σωστό δηλαδή αυτό; Ένας δημοσιογράφος να λέει σε έναν ποδοσφαιριστή "εγώ θα σε κάνω". Ποιος είσαι; Δεν κατάλαβα, τι είναι ο δημοσιογράφος;». Στα 41 μου έμαθα ότι αυτά γίνονται και στο ποδόσφαιρο… Γιατί στο μπάσκετ, ένας τουλάχιστον… γνωστός μου, αυτά τα «εγώ θα σε κάνω» τα είχε ψωμοτύρι.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved