Ποιος μπορεί να εμπιστεύεται πια τον Γιάννη Αλαφούζο;

Ποιος μπορεί να εμπιστεύεται πια τον Γιάννη Αλαφούζο;

Λίγο καιρό αφότου ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε (;) την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έδωσε συνέντευξη στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» προκειμένου να αναλύσει τα πλάνα του για το τριφύλλι.

Κι είναι αλήθεια πως το μόνο που υποσχέθηκε τότε ήταν όχι ακριβώς Αίμα πόνο δάκρυα και ιδρώτα, όπως ο Τσώρτσιλ αλλά σε μια εποχή που το μνημόνιο ήταν ότι πιο απεχθές στον Έλληνα, ο mr ΣΚΑΪ αυτό ακριβώς υποσχέθηκε: Μνημόνιο για να βγει ο Παναθηναϊκός από το οικονομικό αδιέξοδο και να εξυγιανθεί.

Ο Αλαφούζος τότε είχε ξεκαθαρίσει ότι προείχε το χρέος των 18 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έλεγε, να εκμηδενιστεί. Πέντε χρόνια μετά (προσέξτε πέντε όχι 15), το ίδιο χρέος, έπειτα από το… μνημόνιο Αλαφούζου, έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί και ο Παναθηναϊκός γνωρίζει τις χειρότερες ημέρες της σύγχρονης Ιστορίας του, σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς. Δεν το λες και συνέπεια λόγων και έργων.

Μοναδική αχτίδα φωτός σε αυτή τη μαυρίλα ήταν αυτός που… έδιωξε ουσιαστικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Και εδώ λοιπόν, είναι η ευκαιρία για να τεθούν κάποια βασικά ερωτήματα. Βασικότερο όλων: Πώς μπορείς να έχεις πια εμπιστοσύνη στις κινήσεις του Γιάννη Αλαφούζου; Μιλάμε, για τον άνθρωπο, που σε πέντε χρόνια δεν έκανε πράξη ούτε μισή υπόσχεση. Ούτε μισή: Από την οικονομική εξυγίανση μέχρι το γήπεδο των 30.000 θέσεων στη Λεωφόρο ή (την πιο απλή) την ανοικτή πόρτα για τον Γιώργο Καραγκούνη! Προσέξτε. Δεν βγαίνουν από το μυαλό μας αυτά. Δεν τα γεννάμε. Δεν είναι εικασίες. Είναι λόγια του Γιάννη Αλαφούζου στη συνέντευξη του στην «Π» στις 27 Μαρτίου του 2013… Μόλις 5 χρόνια πριν…

Να πάμε και παρακάτω; Να πάμε… Ποιος είναι αυτός που αποφάσισε ότι ο Γιώργος Δώνης είναι καλύτερος προπονητής από τον Μαρίνο Ουζουνίδη; Ο Αλαφούζος; Ο Π-Π; Ο Νταμπίζας; Ο Γκραντ; Όλοι αυτοί μαζί; Ποιος θα έχει στο φινάλε την ευθύνη; Γιατί εδώ και ένα χρόνο περίπου η λέξη «ευθύνη» έχει ξεγραφτεί από το λεξιλόγιο του Παναθηναϊκού. Δεν ευθύνεται κανείς για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ του τριφυλλιού. Κανείς. Ούτε οι μπροστινοί, ούτε οι πισινοί… Κι ο μόνος που αναλάμβανε την ευθύνη στις ήττες, ήταν τελικά αυτός που έφυγε γιατί «δεν κάνει».

Για να τελειώνουμε. Αυτά που γίνονται στον Παναθηναϊκό είναι απλά ντροπιαστικά. Για τον Σύλλογο, την Ιστορία του και τον κόσμο του, που δεν στάθηκε απλά στο ύψος των περιστάσεων αλλά κάτι παραπάνω. Το λιγότερο που είχαν να κάνουν αυτοί που αποφασίζουν για τον Παναθηναϊκό ήταν να κρατήσουν τον Ουζουνίδη. Και γιατί είναι αν μη τι άλλο ένας καλός προπονητής και γιατί (με όλο το σεβασμό) ο Γιώργος Δώνης δεν είναι δα και τόσο καλύτερος αλλά κυρίως γιατί λόγω Ουζουνίδη, κάποιοι γλίτωσαν τα χειρότερα.

Ψέματα. Και για κάτι ακόμη: Γιατί έτσι είναι το αντρίκιο. Αλλά τι να λέμε τώρα…

Υγ. Άσχετο: Κωλοτούμπα-κωλομπαράς ένα… tweet δρόμος.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved