To «απ’ όλους τους Έλληνες» του Σαββίδη είναι πιο σημαντικό από το «ζητώ συγγνώμη» του…

To «απ’ όλους τους Έλληνες» του Σαββίδη είναι πιο σημαντικό από το «ζητώ συγγνώμη» του…

Ο αθλητισμός γεννά πάθη. Τόσο μεγάλα και ισχυρά, που μπορούν να διαλύσουν από οικογένειες μέχρι και κράτη. Ή αν μη τι άλλο να αποτελέσουν την αφορμή, την σπίθα για να γίνει η φλόγα πυρκαγιά…

Οι οπαδοί μέσα στον παρορμητικότητα τους δεν υπολογίζουν ούτε θεό, ούτε διάβολο… Και ο Σαββίδης λειτούργησε ως οπαδός. Ως φανατικός, άρα και κακός, οπαδός. Πριν λίγη ώρα, σαφώς πιο ήρεμος ζήτησε συγγνώμη. Και για όσους μπορούν ακόμη να διαβάσουν πίσω από τις λέξεις, αυτό το «απ’ όλους τους Έλληνες» που είπε, είναι πολύ σημαντικότερο από τη συγγνώμη του… Γιατί ο Σαββίδης, ξέρει πάρα πολύ καλά τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει ο τόπος. Το ξέρει όχι από ένστικτο αλλά από πληροφόρηση. Και δεν είναι ο μόνος. Ξέρει πολύ καλά ότι το παιχνίδι με τη Μακεδονία είναι πολύ σημαντικότερο από το ποδόσφαιρο. Ξέρει όμως ότι το ποδόσφαιρο και η αγάπη του οπαδού για την ομάδα του, μπορεί πολλές φορές να φέρει σε δεύτερη μοίρα ακόμη και την πατρίδα. Να τον οδηγήσει σε εγκλήματα. Χωρίς εισαγωγικά. Κανονικά.

Εκτός κι αν δεν έχετε ακούσει ποτέ οπαδούς της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να λένε «Βούλγαρους» ή ακόμη χειρότερα «Σκοπιανούς» τους ΠΑΟΚτσήδες. Αν δεν έχετε δει (κρεσέντο ηλιθιότητας) βουλγάρικες σημαίες μέσα στην Τούμπα… Αν δεν ξέρετε ότι εδώ και χρόνια υποβόσκει αυτή η κόντρα ανάμεσα σε Βόρειους και Νότιους στην Ελλάδα… Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ τους Θεσσαλονικείς να μιλάνε για «το Κράτος των Αθηνών». Αν δεν ακούσατε πρόσφατα, έστω, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εν ονόματι Μπουτάρης να λέει «Πιο Μακεδόνας από εμένα δεν υπάρχει…» αφήνοντας πιο πίσω το «Έλληνας», συνειδητότατα (sic).

Σε κάθε περίπτωση ο Σαββίδης, ο «πιστολέρο», ο «χούλιγκαν», ο «μαφιόζος», ο, ο, επειδή ξέρει πάρα πολύ καλά ότι υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που θέλουν να παίξουν το παιχνίδι Βορρά-Νότου, που θέλουν να σπείρουν το σπόρο της διχόνοιας και μετά της διχοτόμησης, ζήτησε συγγνώμη. Εν συνεχεία ο ΠΑΟΚ διαχώρισε τη θέση του από αυτή της Superleague, συναινώντας ουσιαστικά στη διακοπή του πρωταθλήματος… Κυρίως στην προσπάθεια, έστω και στο «και πέντε και δέκα και μισή» το πρωτάθλημα να διεξαχθεί επιτέλους υπό κανονικές συνθήκες… 50-50 που λένε όλοι. Αλλά όχι 50 υπέρ μας και 50 κατά του αντιπάλου. Κανονικά.

Προφανώς και με τη «συγγνώμη» του Σαββίδη ουδείς μπορεί να ξεχάσει, να διαγράψει όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής… Όπως και άλλα βράδια, σε άλλα γήπεδα…

Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να συνεχίσουμε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι με τους Βόρειους και τους Νότιους, με τους «Βούλγαρους» και το «Κράτος των Αθηνών» με ότι τέλος πάντων μπορεί να συμβάλλει στη διάλυση της πατρίδας, η απόσταση είναι τεράστια… Κι όχι το ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο... Απόλλων Καλαμαριάς αλλά ΤΙΠΟΤΑ και κανείς δεν πρέπει να μπει πάνω από την πατρίδα. Πόσο μάλλον σε αυτούς τους καιρούς, που καρτερούν μαστιγωτές και Συμπληγάδες, όπως λέει και ο ποιητής. Να το θυμόμαστε αυτό, την επόμενη φορά που θα παίξουμε «Καουμπόηδες» και «Ινδιάνους», την επόμενη φορά που θα μπούμε στο Facebook και θα γράψουμε την «παπαριά» μας… Πριν και πάνω απ’ όλα είμαστε Έλληνες… Όλοι. Κι αυτό δεν το χαρίζουμε σε κανέναν και για κανέναν λόγο. Τέλος.

Υγ. Αυτή τη στιγμή η ψυχραιμία πρέπει να συντροφεύει περισσότερο τους ΠΑΟΚτσήδες παρά τους υπόλοιπους. Γιατί στο δικό τους μυαλό υπάρχει πιο έντονη από οποιουδήποτε άλλου η αδικία, η κλεψιά… Άρα είναι και πιο ευάλωτοι σε «λαοπλάνους». Ψυχραιμία πατριώτες…

Υγ2. Διαβάζω από κάποιους ότι «πρώτος στόχος είναι ο Σαββίδης και όχι ο ΠΑΟΚ». Άλλος είναι ο πρώτος στόχος.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved