«Εγώ έσωσα το μπάσκετ...»

«Εγώ έσωσα το μπάσκετ...»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ALL STAR BASKET. Και ο μόνος όρος που έθεσε στο αίτημα του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ που κυκλοφορεί στην Ελλάδα ήταν «να μην κοπεί ούτε συλλαβή».

Τίποτα άλλο. Ούτε συγκεκριμένους δημοσιογράφους ζήτησε, ούτε ερωτήσεις παρήγγειλε, ούτε ερωτήσεις απαγόρευσε… Δέχτηκε το αίτημα του περιοδικού και ζήτησε απλά το αυτονόητο, τιμώντας πέρα από τους συντάκτες του περιοδικού και το γεγονός ότι το ALL STAR BASKET, επαναλαμβάνουμε, αποτελεί το μοναδικό περιοδικό μπάσκετ στην Ελλάδα. Σε καιρούς μάλιστα, όχι απλά δύσκολους για τον Τύπο αλλά κάτι περισσότερο...

Πάμε τώρα να σας διηγηθώ μία προσωπική ιστορία. 2006… Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι μετρούν σχεδόν δύο χρόνια στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Στο ημίχρονο ενός αγώνα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, όπου έχω πάει ως ρεπόρτερ της… συγχωρεμένης «Αθλητικής Ηχούς», ο μάνατζερ, Σταμάτης Αγγελάκης, με συστήνει στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο.

Πιάνουμε κουβέντα. Έχω ζητήσει από τον τότε υπεύθυνο Τύπου του Ολυμπιακού, Χρήστο Μπαφέ, μια συνέντευξη του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Για το ALL STAR BASKET. H απάντηση ήταν αρνητική. Με την ευκαιρία της στιγμής, ρωτάω το «αφεντικό» του Ολυμπιακού γιατί η ΚΑΕ αρνήθηκε να δώσει μια συνέντευξη ο «Σόφο» στο ALL STAR BASKET.

Η απάντηση είναι: «Για να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα»… Αποφασίζω να παίξω «διπλά ή τίποτα»… - Πρόεδρε, τότε ας μας δώσετε εσείς μια συνέντευξη…. Απάντηση: «Άμα θέλω να δώσω συνέντευξη, έχω το περιοδικό του Ολυμπιακού... Γιατί να δώσω σε εσάς;» - Γιατί είμαστε περιοδικό του μπάσκετ και φαντάζομαι ότι καλό θα ήταν να το στηρίζουν οι άνθρωποι του μπάσκετ…. «Εγώ, έσωσα το μπάσκετ μπαίνοντας στον Ολυμπιακό… Άμα δεν είχα μπει δεν θα είχατε δουλειά». – Πρόεδρε, με όλο το σεβασμό, αλλά αυτό δεν το έχει πει ο Παύλος Γιαννακόπουλος που είναι πάνω από 30 χρόνια στο άθλημα και έχει βάλει ένα καράβι λεφτά… Μην δώσετε συνέντευξη εφόσον δεν θέλετε αλλά μην λέμε και υπερβολές…

Κάπως έτσι τελείωσε ο διάλογος με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο… Για την ακρίβεια μπήκε μια άνω τελεία. Η τελεία μπήκε μετά όταν ο Χρήστος μου μετέφερε ότι «Αυτός ο Συρίγος είναι αγενής».

Δεν ξέρω τι θα έκανε ο Παναγιώτης ή ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο ίδιο ερώτημα, 13 χρόνια μετά. Αν θα αποφάσιζαν τώρα να στηρίξουν το περιοδικό του μπάσκετ. Ελπίζω ναι. Δεν θέλω ωστόσο καν να φανταστώ ποια θα είναι η άποψη τους για το ρόλο τους στο άθλημα 13 χρόνια μετά από το «εγώ έσωσα το μπάσκετ, μπαίνοντας στον Ολυμπιακό»… Είναι σαν αυτό που λέει ο ποιητής… «Πολλά έχουν δει τα μάτια μου μ’αυτό μου φέρνει τρόμο».

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Χάντμπολ Γυναικών: Στον τελικό ο ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Στον τελικό ο ΠΑΟΚ
Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved