«Πυρά» Ζούκοφ κατά WADA
SHARE

«Πυρά» Ζούκοφ κατά WADA

Νέα επίθεση κατά του WADA εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας, Αλεξάντερ Ζούκοφ, ο οποίος εκτίμησε ότι έχει εξελιχθεί σε «ένα μέσο χειραγώγησης».

«Οι δραστηριότητες του WADA δεν είναι διαφανείς, πολλές αποφάσεις λαμβάνονται στο παρασκήνιο και γίνεται ένα μέσο χειραγώγησης, κυρίως πολιτικού χαρακτήρα».

Ο Ζούκοφ συμμετείχε τη Δευτέρα στη Λοζάνη, στα γραφεία της ΔΟΕ, σε συνάντηση εκπροσώπων του Ολυμπιακού Κινήματος για την προετοιμασία των προσεχών συνόδων του WADA. Με την ευκαιρία αυτή η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή «ζήτησε ακρόαση για να εξηγήσει την κατάσταση στη χώρα μετά την αναστολή λειτουργίας της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ (Rusada) και του εργαστηρίου αντιντόπινγκ που ελέγχει», ανακοίνωσε η ΔΟΕ.

Ο Ζούκοφ δήλωσε ότι η Ρωσική Υπηρεσία Αντιντόπινγκ και το εργαστήριο «ήταν πάντα κάτω από το συνολικό και διαρκή έλεγχο του WADA». Τόνισε επίσης ότι η ανάκληση αναγνώρισης του εργαστηρίου «θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της ρωσικής ομάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στο Πιεονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. Ήδη ο αθλητισμός της Ρωσίας επλήγη στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου δεν επετράπη στους αθλητές και αθλήτριες στίβου της χώρας να συμμετάσχουν, μετά τη δημοσίευση έκθεσης του WADA για κρατική συγκάλυψη του ντόπινγκ».

Επίσης ο Ζούκοφ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του λαμβάνει νέα μέτρα και ενισχύει την καταπολέμηση του ντόπινγκ κι έφερε ως παράδειγμα την ψήφιση νόμου στις αρχές Νοεμβρίου από το κοινοβούλιο που χαρακτηρίζει έγκλημα την φαρμακοδιέγερση.

Στην Ολυμπιακή σύνοδο κορυφής, τον Οκτώβριο, που είναι αφιερωμένη σε μια συνολική μεταρρύθμιση του αγώνα κατά του ντόπινγκ, η ΔΟΕ ζήτησε από τον WADA να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο όργανο αρμόδιο για τη διενέργεια όλων των ελέγχων ντόπινγκ, αφαιρώντας το δικαίωμα αυτό από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Ο WADA θα συνεδριάσει στα τέλη Νοεμβρίου στη Γλασκόβη για να ξεκινήσει η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Τσιτσιπάς – Ναδάλ LIVE: Η μεγάλη μάχη για τον τελικό!
Τσιτσιπάς – Ναδάλ LIVE: Η μεγάλη μάχη για τον τελικό!
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/01)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/01)
Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Η μεγαλύτερη μάχη μέχρι την επόμενη (video+photos)
Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Η μεγαλύτερη μάχη μέχρι την επόμενη (video+photos)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Δεύτερο συνεχόμενο ματς εκτός ο Λάσμε
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Δεύτερο συνεχόμενο ματς εκτός ο Λάσμε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies