Θάνατος μαθητή στο Μενίδι: Σπαραγμός στην κηδεία του 11χρονου Μάριου

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται ο 11χρονος που έχασε τη ζωή του αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής την Πέμπτη (08/06) - Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του «πιστολέρο» - Το έσκασαν οι σεσημασμένοι από τον καταυλισμό Ρομά στην Αυλίζα

Καλαμπάκας Νίκος
Θάνατος μαθητή στο Μενίδι: Σπαραγμός στην κηδεία του 11χρονου Μάριου

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ - Επιμέλεια: Νεφέλη Σκαρλίδου

Σε σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται το πανελλήνιο από τον τραγικό θάνατο του άτυχου 11χρονου, την ώρα που διασκέδαζε με τους φίλους του στο προαύλιο του δημοτικό σχολείου, όπου φοιτούσε. Μία αδέσποτη σφαίρα από κάποιο «γλέντι» σε κοντινό σπίτι Ρομά – όπως εικάζουν οι Αρχές- καρφώθηκε στο κεφαλάκι του άτυχου Μάριου, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να χάσει τη ζωή του.

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου, συγγενείς, συμμαθητές και κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν στην Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μενίδι για να αποχαιρετήσουν τον μικρό τους άγγελο που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει.

kideia

Το κλίμα κατά την εξόδιο ακολουθία είναι βαρύ... πρόσωπα βουβά, γεμάτα πόνο και στα χείλη όλων ένα «γιατί».

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του «πιστολέρο» που στέρησε τη ζωή του μικρού Μάριου.

«Με του που έμαθαν οι σεσημασμένοι Ρομά από τα ΜΜΕ, ότι σκοτώθηκε μαθητής από «αδέσποτη» σφαίρα στο σχολείο στο Μενίδι, οι περισσότεροι εξαφανίστηκαν μέσα σε μισή ώρα από τον καταυλισμό στην Αυλίζα με αγροτικά και φορτηγά, αφού κατάλαβαν ότι η Αστυνομία θα πραγματοποιήσει επιχείρηση για να βρει τον δράστη, αλλά και το πιστόλι που προκάλεσε τον θάνατο του 11χρονου παιδιού.

Μάλιστα πριν εγκαταλείψουν τον καταυλισμό φρόντισαν να εξαφανίσουν οπλισμό και ναρκωτικά που είχαν κρυμμένα εκεί. Έτσι όταν έγινε η επιχείρηση στην οποία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, έπρεπε να συμμετέχουν εκτός από ασφάλεια, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ δεν μπορέσαμε να βρούμε το πιστόλι από το οποίο έφυγε η σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του μαθητή. Μόνο εάν βρούμε το όπλο αυτό θα μπορέσουμε να ταυτοποιήσουμε τον δράστη, από τη βαλλιστική εξέταση, αφού στα εγκληματολογικά εργαστήρια υπάρχει η μοιραία βολίδα, αλλά και κάλυκες.»

menidi2

Αυτά είναι τα λόγια αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο Newsbomb.gr λίγη ώρα μετά την λήξη της μεγάλης επιχείρησης στον καταυλισμό της Αυλίζας στο Μενίδι το βράδυ της Παρασκευής (09/06). Οι αστυνομικοί μετά το τραγικό περιστατικό και το πόρισμα του ιατροδικαστή που αποκάλυψε ότι ο θάνατος του 11χρονου μαθητή είναι από σφαίρα στο κεφάλι, σχεδίασαν και εκτέλεσαν άμεσα την επιχείρηση, αφού υποψιάζονται ότι η «αδέσποτη» σφαίρα προέρχεται από γλέντι Ρομά που έγινε την ώρα της σχολικής γιορτής.

Αποκάλυψη - σοκ: Η σφαίρα «έφυγε» από γλέντι για τη μη προφυλάκιση δύο γυναικών

Αιτία για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου αγοριού στο Μενίδι φέρεται να ήταν ένα γλέντι για τη μη προφυλάκιση δύο γυναικών, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το «Βήμα», συγγενής των δύο γυναικών φέρεται να πυροβόλησε στα «τυφλά» κατά τη διάρκεια του γλεντιού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου μαθητή.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας όταν στην περιοχή του Μενιδίου συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, για κατοχή σημαντικά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Οι τρεις συλληφθέντες, αφού οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια προκειμένου να σχηματισθεί η δικογραφία, στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για κατάθεση.

Ο ανακριτής, παρά το βαρύ κατηγορητήριο, άφησε ελεύθερες τις δύο γυναίκες, μη διατάσσοντας την προφυλάκισή τους. Αυτό συνέβη την περασμένη Πέμπτη (08/06/2017), ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο μικρός μαθητής.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr