Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε

Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε

H «Extra πάσα» αναλύει όσα συμβαίνουν όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γραμμών

Διαβάσατε και ακούσατε τα ωραία που ξεστόμισε ο Νίκος Πιτσίλκας στην τηλεδιάσκεψη με τους διαιτητές. Τι καταλάβατε; Ούτε οι ίδιοι οι διαιτητές που άκουγαν δεν κατανόησαν ακριβώς.

Εμ βέβαια όταν λες διάφορα αόριστα, καταγγέλλεις ότι κάποιος, κάπου, κάποτε νομίζω ότι είπε και να μην τον ακούτε είναι προφανές πως το αίσθημα αβεβαιότητας στις τάξεις των διαιτητών εντείνεται.

Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν από τα play off της Basket League.

Αφού οι διαιτητές λοιπόν… κωλώνουν να ορθώσουν ανάστημα και να ρωτήσουν, για να μην ακολουθήσουν το δρόμο του Μάνου και του Παντελίδη και τα λένε μεταξύ τους στα τηλέφωνα χασκογελώντας θα τα ρωτήσει ο πασέρ:

-«Εμένα δεν με κρατάει κανείς» Μα, πέρσι Νίκο μου έπαιρνες τηλέφωνα την προηγούμενη ΚΕΔ και έλεγες ότι ο Βασίλης δεν έκανε λάθη στο Προμηθέας- Λαύριο και δεν έπρεπε να τιμωρηθεί. Παρακαλούσες να ξαναδούν το θέμα. Εσύ δεν έλεγες; «Κακώς τιμωρήθηκε ο Βασίλης. Είδα το παιχνίδι και ο Βασίλης ήταν πάρα πολύ καλός».
Αλήθεια με ποια ιδιότητα έπαιρνες τηλέφωνο; Του… μπαμπά, του φίλου, του πρώην συναδέλφου;

- «Έχω κάνει λάθη στη ζωή μου, κάνω λάθη και προφανώς θα κάνω, όπως όλοι μας»
Σε αυτό έχεις δίκιο- βουνό! Ακόμα κλαίνε στο Μπουένος Άιρες τα παιδάκια από εκείνο το «έγκλημα» για το οποίο θα έπρεπε να σου είχαν πάρει τη σφυρίχτρα. Αλλά είπαμε εσύ δεν παρακάλεσες ποτέ για τίποτε. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα στη ζωή άνθρωποι και ξέρουν…

-«Διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι θα φύγω του χρόνου. Με τον Χριστοδούλου συνεργάζομαι άψογα». Το τελευταίο μάλιστα το είπε δύο φορές και με έμφαση. Σαν να ήθελε να πείσει τον εαυτό του και τον Χριστοδούλου. Αλλά για μια στιγμή! Κύριε Λιόλιο αυτό που ξέραμε είναι ότι ο Χριστοδούλου θα είναι σύμβουλος για ένα χρόνο και μετά θα αναλάβει επικεφαλής στην ΚΕΔ.

Έχει αλλάξει κάτι και μας το ανακοινώνει ο Πιτσίλκας; Αυτός κάνει κουμάντο; Μην σου την… κάνει για Βαρκελώνη μεριά ο Λαρισσαίος, όπως έλεγαν στο Βελιγράδι;

-«Να προσέχετε ποιος σας προσεγγίζει και τι σας λέει» είπε απευθυνόμενος στους διαιτητές. Το μόνο που δεν τους είπε είναι μην τους ρίξει κανείς τίποτα στο ποτό τους!
Μα είναι κουβέντες αυτές από επικεφαλής της ΚΕΔ; Δεν καταλαβαίνει πως εντείνεται το αίσθημα αβεβαιότητας στους διαιτητές; Δεν αντιλαμβάνεται ότι λίγες ημέρες πριν τα play off βάζει το μικρόβιο της αμφιβολίας για τους πάντες και τα πάντα;

Εκτός αν αυτός είναι ο σκοπός του για να μην του ξεφύγει τελείως η κατάσταση. Εύλογα αναρωτιόντουσαν μετά στα τηλέφωνα οι νεαροί κυρίως διαιτητές (οι μεγάλοι χασκογελούσαν) «και τι θα κάνουμε δεν θα μιλάμε σε άνθρωπο;» Έλα ντε…

Όσο για τον Χριστοδούλου; Ο καλύτερος μακράν! Μόνο να μην πεινάνε τα παιδάκια, να μην υπάρχει πόλεμος στον κόσμο και να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον δεν είπε. Εδώ γίνεται χαμός και η έγνοια του Πατρινού… Πόντιου Πιλάτου ήταν να μην βγαίνουν προς τα έξω όσα λέγονται.

Παιδιά πίσω από τις κουρτίνες δρούσαν οι… άλλοι, οι κακοί, οι προηγούμενοι και ήρθατε εσείς οι κρυστάλλινοι, οι διάφανοι, οι σωστοί. Φοβάστε κάτι; Κρύβετε κάτι; Εσείς δεν λέγατε ανοιχτές διαδικασίες σε όλους; Τα ξεχάσατε; Ή τα λέγατε απλώς για να… βουτήξετε την ψήφο;

Το πρωτάθλημα μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση του, οι αποφάσεις θα είναι δύσκολες και οι περιστάσεις απαιτούν από όλους να είναι πανέτοιμοι. Με αυτά που βλέπουμε και ακούμε βλέπουμε να κλαίνε πολλά παιδάκια….

Ο πασέρ...

 



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved