Αντιδράσεις για την πρόταση Μεσίνα, αλλά και για την Ευρωλίγκα!

Αντιδράσεις για την πρόταση Μεσίνα, αλλά και για την Ευρωλίγκα!

Αντιδρούν οι Λίγκες και άνθρωποι του μπάσκετ με την πρόταση Μεσίνα και τις θέσεις της Ευρωλίγκας

Καθόλου εύκολη δεν θα είναι η δουλειά της Ευρωλίγκα στην Τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (5/11) με τις Εθνικές Λίγκες, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για την ολοκλήρωση των διοργανώσεων εν μέσο κορωνοϊού.

Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για την πρόταση Μεσίνα, όσο και κάποιες άλλες τοποθετήσεις, όπως για παράδειγμα τι είπαν οι άνθρωποι της Ναντέρ για τον αγώνα τους με την Ολίμπια στη Σλοβενία, αλλά και τι έγραψε στο Twitter η Λιμόζ για το BCL όταν έγινε δεκτό το αίτημά της να μετακινηθούν οι αγώνες της με τη Χάποελ.

Οι αντιδράσεις

Remigijus Milasius (Πρέδρος της Λιθουανικής Λίγκας):
«H ΕCA είναι πιθανό να έχει πρόβλημα στις συζητήσεις της με τις άλλες Λίγκες, από τη στιγμή που τις αγνοούσε εντελώς τα τελευταία 4 χρόνια. Η τελευταία φορά που ήμουν παρών σε μία συνέλευση της ECA ήταν 4 ή 5 χρόνια πριν. Μετά από εκείνη την συνέλευση δεν με ξανακάλεσαν ποτέ».

Nacho Duque (Ισπανός Δημοσιογράφος)
(στο Twitter https://twitter.com/duque_nacho/status/1323292978153246720?s=20)
«Είναι λίγο περίπλοκο να παίρνει κάποιος θέση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όταν για πολλά χρόνια προσπαθούσε να το καταστρέψει. Η πρόταση του Μεσίνα είναι καλή, αλλά για το καλεντάρι θα μπορούσαν να έχουν μιλήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τώρα; Είναι αργά;».

Ignacio Huguet (Ισπανός δημοσιογράφος)
(στο Twitter: https://twitter.com/josehuguet/status/1323243928917823490)
«Το πρόβλημα με την πρόταση του Μεσίνα (ή όποια είναι ίδια με αυτή την Ευρωλίγκας) αφορά στο γεγονός ότι βασικά αναζητά τη διάσωση της Ευρωλιγκας. Το οποίο είναι εντελώς λάθος, διότι μέχρι τώρα αποφάσιζαν για το καλεντάρι χωρίς να υπολογίζουν κανέναν)».

Thomas Van Den Spiegel (Πρόεδρος ULEB)
(στο Twitter: https://twitter.com/tomasvds/status/1323300613644603393?s=24)
«Οι εθνικές λίγκες έχουν δείξει ότι είναι ευέλικτες και πολύ καλά οργανωμένες κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω COVID-19. Κι έτσι θα συνεχίσουν. Η Ευρωλίγκα δεν σκοπεύει να προτείνει εναλλακτικά φορμάτ για τη διοργάνωσή της».

Thomas Van Den Spiegel (σε συνέντευξη στη Gazzetta Dello Sport):
«Ακούω πάντα με προσοχή τις απόψεις του Έτορε. Ως ULEB είμαστε πάντα ευέλικτοι και έχουμε διάθεση να ακούσουμε οποιαδήποτε ιδέα, η πλάνο για να βελτιωθεί το προϊόν, ή, σε αυτή την περίπτωση, να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Όλο το οικοσύστημα του μπάσκετ είναι σε κρίση και πρέπει να βρούμε μία λύση. Το ζήτημα που προκύπτει από την πρόταση του Έτορε είναι η διαμόρφωση του προγράμματος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία διάθεση να βρεθεί ένα Plan B, που θα λάμβανε υπ’ όψιν του το νέο κύμα της πανδημίας και αυτό που συμβαίνει τώρα ήταν εύκολο να προβλεφθεί. Η Ευρωλίγκα αποφάσισε να ακολουθήσει το δικό της δρόμο, μόνη της, και σήμερα δεν υπάρχει μία κοινή όψη στον τρόπο που μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις. Ως ULEB έχουμε μία πιο αποτελεσματική συνεργασία με την FIBA, αλλά είμαστε ανοιχτοί κι έχουμε διάθεση να κάτσουμε στο τραπέζι για να βρούμε μία συμφωνία σε τούτη την περίοδο του συναγερμού».

Frederic Donnadieu (GM της Nanterre)
«(το γεγονός ότι μας αναγκάζουν να ταξιδέψουμε για να παίξουμε με την Ολίμπια στη Σλοβενία…) Είναι ενάντια σε κάθε αθλητική δικαιοσύνη. Είναι επικίνδυνο για τους παίκτες. Θα αγωνιστούν σε μία επαγγελματική αναμέτρηση, αλλά δεν μπορούσαν να προπονηθούν για μία ολόκληρη εβδομάδα. Ο Σαμουέλ Εγιανγκό δεν έχει προπονηθεί για 3 εβδομάδες».

Franck Le Goff (assistant coach της Nanterre)
«Θα ταξιδέψουμε και θα παίξουμε μόνο επειδή μας αναγκάζουν. Ωστόσο, η δική μας προτεραιότητα είναι να μην τραυματιστεί κανείς».

Stefano Sardara (Πρόεδρος της Σάσαρι):
«Συμφωνώ με τον Μεσίνα στην έννοια ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, κι επίσης συμφωνώ ότι ταξίδια στην Ευρώπη γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκα. Και το λέω αυτό ως πρόεδρος μίας ομάδας που κάνει όλα τα ταξίδια της με τσάρτερ. Για όλα τα υπόλοιπα που είπε αισθάνομαι πολύ αμήχανα. Η διακοπή των διοργανώσεων για 4 ή 5 μήνες είναι περίπλοκο και επικίνδυνο. Πως θα γίνει η επανεκκίνηση μετά από αυτό; Με ποιο φορμάτ; Με ποια ρόστερ; Θα ήταν προτιμότερο να γίνουν οι αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε “φούσκες” για ένα μικρό διάστημα. Επιπλέον, η μείωση της σεζόν στο Ιταλικό Πρωτάθλημα θα ήταν ακόμα ένα χτύπημα για τους σπόνσορες των ομάδων που έχουν επενδύσει για να έχουν προβολή. Έτσι κι αλλιώς το άθλημά μας έχουν λιγοστές πηγές πόρων. Πιστεύω ότι μέχρι να μας το απαγορεύσουν οι κυβερνήσεις μας, πρέπει να συνεχίσουμε».

Limoges στο Twitter (https://twitter.com/limogescsp/status/1323275241418870785)
«Σε αυτή την περίοδο της καραντίνας η Λιμόζ ζήτησε από το BCL και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ να αλλάξουν οι ημερομηνίες των αγώνων. Ευχαριστούμε το BCL και τη Χάποελ που έκαναν δεκτό το αίτημα».

 



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved