Φλέμινγκ στο Onsports: «Ο Διαμαντίδης θα κάνει καλύτερο και τον Ράιτ!» (photos+videos)

Φλέμινγκ στο Onsports: «Ο Διαμαντίδης θα κάνει καλύτερο και τον Ράιτ!» (photos+videos)

Ο προπονητής του Ζακ Ράιτ στην Μπάμπεργκ, Κρις Φλέμινγκ, μιλάει στο Onsports για αυτά που μπορεί να κάνει ο πρώην παίκτης του στον Παναθηναϊκό και εμφανίζεται… ήσυχος καθώς πιστεύει ότι ο Αμερικανός γκαρντ είναι σε καλά χέρια, αυτά του Δημήτρη Διαμαντίδη!

Ο Αμερικανός κόουτς είχε τον Ράιτ από το 2013 στη γερμανική ομάδα και ως ένας άνθρωπος που τον γνωρίζει καλά, μπορεί όσο κανείς άλλος να μας... κατατοπίσει για αυτά που είναι ικανός να κάνει ο Ράιτ στον Εξάστερο. Ο Φλέμινγκ δείχνει να έχει μεγάλη πίστη στον 29χρονο Αμερικανό, με βοσνιακό διαβατήριο, άσο και εκφράζει τη σιγουριά του ότι θα έχει μια καλή πορεία στους «πράσινους».

Ο Φλέμινγκ πιστεύει ότι ο Ράιτ θα γίνει καλύτερος στον Παναθηναϊκό, δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη και θα έχει έναν εξαιρετικό, όπως τον χαρακτηρίζει, προπονητή, τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος, όπως λέει ο Φλέμινγκ, ξέρει πώς να τον αξιοποιήσει. Ο 43χρονος τεχνικός βρίσκεται στην Μπάμπεργκ από το 2008 και από τα χέρια του έχουν περάσει πολλοί παίκτες που είχαν μεγάλη εξέλιξη, όπως ο Τίμπορ Πλάις που είναι σήμερα στη Λαμποράλ Κούτσα και ο άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού, Κάιλ Χάινς, που τώρα παίζει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η Μπάμπεργκ έχασε έναν από τους καλύτερους παίκτες της. Στενοχωριέστε που ο Ράιτ άφησε την ομάδα σας για τον Παναθηναϊκό;

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η ευκαιρία για τον Ζακ ήταν πολύ καλή και νομίζω ότι ο ρόλος για τον οποίο τον θέλουν, του ταιριάζει πολύ καλά.  Αυτό είναι μέρος του επαγγελματικού μπάσκετ. Ο Ζακ είναι εξαιρετικός άνθρωπος και απολαύσαμε να τον έχουμε. Οπότε του ευχόμαστε τα καλύτερα».

Έχετε παρακολουθήσει τον φετινό Παναθηναϊκό; Πιστεύετε ότι ο Ράιτ ταιριάζει στην ομάδα και μπορεί να τη δυναμώσει;

«Ναι, τους έχω δει αρκετές φορές. Ταιριάζει πολύ καλά σε αυτό για το οποίο τον χρειάζονται. Είναι μια πολύ καλή ομάδα αμυντικά χωρίς αυτόν και προφανώς το να προσθέσουν την ενέργειά του από τον πάγκο, θα τους δώσει ώθηση. Παίξαμε πέρσι εναντίον των παικτών που έχουν τώρα και είναι πολύ δύσκολο να τους βάλεις καλάθι. Οπότε προσθέτοντας ένα παιδί με αμυντικές ικανότητες όπως ο Ζακ θα τους κάνει ακόμη πιο δύσκολο στο να τους αντιμετωπίσεις».

Σε ποιον ρόλο μπορεί ο Ζακ Ράιτ να ταιριάξει στον Παναθηναϊκό κατά τη γνώμη σας;

«Νομίζω ότι ο Ζακ νιώθει περισσότερο άνετα σε έναν ρόλο που τον θέλει να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει ενέργεια στην ομάδα. Σαν ρολίστας. Ένας παίκτης που θα μπορεί να βγάλει μια σημαντική άμυνα και θα μπαίνει στην μπασκέτα για να σκοράρει κάτω από το καλάθι. Αυτά νομίζω ότι θα τους δώσει».

Έχει κάτι πολύ σπάνιο για έναν γκαρντ. Δεν σκοράρει πολύ από τη γραμμή του τριπόντου. Δεν κάνει ούτε προσπάθεια να βάλει τρίποντο, τα τελευταία χρόνια. Μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό; Θεωρείτε ότι είναι μια αδυναμία του αυτό;

«Νομίζω ότι δεν είναι πρόβλημα αυτό. Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να σουτάρουν. Δεν νομίζω ότι το γεγονός ότι ο Ζακ δεν μπορεί να σουτάρει τρίποντο είναι σημαντικό. Νομίζω ότι καταλαβαίνει πολύ καλά τι είναι σαν παίκτης. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και δεν θα είναι πρόβλημα αυτό για αυτούς, καθόλου».

Έχοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του, θα λέγατε ότι δεν είναι… φυσιολογικός παίκτης για γκαρντ; Από τη στιγμή που έχει χαρακτηριστικά από πολλές θέσεις.

«Λόγω της απίστευτης αθλητικής του ικανότητας, είναι ένας πολύ δυναμικός παίκτης που μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι με πολλούς διαφορετικούς τρόπους».

Με ποιον αστέρα του παγκοσμίου μπάσκετ θα τον συγκρίνατε, σκεφτόμενος αυτά που μπορεί να κάνει μέσα στο παρκέ;

«Νομίζω ότι στις καλές του μέρες, αν μιλάμε για παίκτη του ΝΒΑ, θα σκεφτόμουν τον Ράντολφ, λόγω της προσαρμοστικότητάς του και της ικανότητάς του να βγάζει δυναμικές αμυντικές φάσεις. Ένας παίκτης που δεν είναι ιδιαίτερα καλός σουτέρ, αλλά αφήνει το στίγμα του στο ματς και σε πολλές από τις φάσεις του».

Πώς θεωρείτε ότι μπορεί να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό; Πώς ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μπορεί να τον βοηθήσει να βγάλει το καλύτερο που έχει;

«Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν παίκτη να μην συνεργαστεί με τον Διαμαντίδη. Είναι τόσο καλός! Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Ζακ θα έχει πρόβλημα με αυτό. Νομίζω ότι ο Ζακ είναι πολύ καλός από την άποψη της κατανόησης και της ιεραρχίας που έχει μια ομάδα. Αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Θεωρώ ότι ο Διαμαντίδης κάνει όλους τους άλλους γύρω του καλύτερους, οπότε αυτό δεν θα αλλάξει με τον Ζακ».

Ο Ράιτ είναι ένας θεαματικός παίκτης. Μπορεί να συνεχίσει έτσι και στον Παναθηναϊκό, όπου οι προσδοκίες και η πίεση είναι πολύ μεγάλες;

«Νομίζω ότι με λίγη βοήθεια και έχοντας τον ρόλο με τον οποίο νιώθει περισσότερο άνετα και αυτόν που είχε τα τελευταία τρία χρόνια, θα είναι εντάξει εκεί».

Ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ομάδα στην καριέρα του Ζακ Ράιτ. Μπορεί να είναι πρωταγωνιστής ή περιμένετε να έχει έναν διαφορετικό και πιο συγκεκριμένο ρόλο;

«Ο ρόλος του στην ομάδα είναι κάτι που ο κόουτς αποφασίζει και δεν είναι δική μου απόφαση. Εννοώ ότι έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή που ξέρει τι να κάνει».

Πώς αποφασίσατε να τον αποκτήσετε το 2013; Τι περιμένατε να δώσει στην ομάδα σας; Κατάφερε να εφαρμόσει στο γήπεδο αυτά που θέλατε από εκείνον;

«Περιμέναμε έναν δυναμικό παίκτη που θα μπορούσε να ξεκινάει σαν πόιντ γκαρντ και να δίνει ρυθμό στο παιχνίδι. Ήταν πολύ δύσκολο για τον Ζακ όταν πρωτοήρθε εδώ, επειδή ήταν κουρασμένος από την εθνική ομάδα (Βοσνία). Με την πάροδο του χρόνου βελτιώθηκε και μπόρεσε να παίξει περισσότερο με τον τρόπο που μπορεί. Πιστεύω ότι νιώθει πιο άνετα σε ρόλο αναπληρωματικού, έναν ρόλο για να βγάζει ενέργεια. Κάποιες φορές θέλαμε να τον δούμε πιο απαιτητικό και κυρίαρχο, αλλά δεν είναι αυτή η προσωπικότητά του. Γενικά, θεωρώ ότι έκανε μια καλή δουλειά και ο Παναθηναϊκός πήρε έναν καλό παίκτη».

Τι μπορείτε να πείτε για τον χαρακτήρα του έξω από το γήπεδο; Μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα σε μια ομάδα;

«Ναι, νομίζω ότι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που ο Ζακ έχει. Μπορεί να ταιριάξει με διαφορετικούς παίκτες, διαφορετικές ομάδες και διαφορετικές εθνικότητες, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είναι ένας παίκτης υψηλού χαρακτήρα και θα αυτό είναι κάτι που θα μας λείψει από αυτόν».

Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία που θυμάστε από τον Ράιτ;

«Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία που να έρχεται στο μυαλό μου. Όταν εξελίχθηκε εδώ, ξεκίνησε να ζητά περισσότερο την μπάλα στα κρίσιμα σημεία και αυτό είναι κάτι που θέλει να το βλέπεις να το κάνουν οι γκαρντ και θεωρώ ότι η εξέλιξή του ήταν πραγματικά καλή».

Τι θα τον συμβουλεύατε τώρα που έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, να παίξει για τον Παναθηναϊκό;

«Δεν χρειάζεται συμβουλή! Του εύχομαι τα καλύτερα και γνωρίζω ότι θα τα πάει καλά εκεί. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία, έχουμε δει τον Παναθηναϊκό τα τελευταία τρία χρόνια από κοντά και γνωρίζουμε τι ποιότητα έχουν. Του ευχόμαστε τα καλύτερα και θα νιώσουμε περήφανοι όταν τα πάει καλά».

Αυτή τη χρονιά η Μπάμπεργκ έχει δυνατό ανταγωνισμό από την Μπάγερν Μονάχου, η οποία έχει γίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δυνατή ομάδα όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και την Ευρώπη. Θεωρείτε ότι το γεγονός ότι η Μπάγερν είναι μεγάλο όνομα και στο ποδόσφαιρο μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια της ομάδας σας να τη σταματήσετε;

«Δεν ξέρω, δεν υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές εδώ στο Μπάμπεργκ, οπότε δεν γνωρίζω πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να επηρεάσει αυτό το ματς! Σε αυτό το σημείο μας ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μας. Ο σύλλογός μας. Ο κορμός των παικτών μας έχει βρει έναν τρόπο να είναι επιτυχημένος τα τελευταία αρκετά χρόνια και περιμένω να βρούμε τον τρόπο και για αυτή τη σεζόν, ακόμη και αν πάρει λίγο περισσότερο χρόνο».

Η Μπάμπεργκ δεν κατάφερε να περάσει στο Top 16 φέτος στην Ευρωλίγκα σε αντίθεση με τον προηγούμενο χρόνο που ήσασταν εκεί. Έχετε βρει τι χρειάζεται η ομάδα σας για να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρωλίγκα την επόμενη σεζόν;

«Έπρεπε να είμαστε δεύτεροι στον όμιλο. Είχαμε δύο ματς στο τέλος, δεν τα καταφέραμε με τον σωστό τρόπο και αυτό έσπασε καρδιές. Προηγηθήκαμε σε αυτά τα παιχνίδια και αν τα κερδίζαμε θα ήμασταν δεύτεροι στο το γκρουπ. Οπότε, το να είσαι από δεύτερος και να πέφτεις ολοκληρωτικά, ήταν κάτι δύσκολο για εμάς. Οι παίκτες μας, ειδικά κάποιοι από τους νέους, έπρεπε να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο από αυτό που νομίζαμε αρχικά ότι θα έχουν, με τον Σάντερς και τον Χάρις. Θα πάρει πιο πολύ από αυτό που αναμέναμε φέτος και ελπίζω ότι θα επιστρέψουμε εκεί την επόμενη χρονιά. Και αν το καταφέρουμε, φυσικά θα θέσουμε ως στόχο να περάσουμε στην Ευρωλίγκα».

Από αυτά που έχετε δει μέχρι σήμερα στην Ευρωλίγκα, ποιες ομάδες σας έχουν εντυπωσιάσει περισσότερο και θεωρείτε ότι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι στο Final 4 του Μιλάνο;

«Είδαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης δύο φορές και ήταν απίστευτη, οπότε θα έλεγα αυτούς. Είδα την ΤΣΣΚΑ να παίζει δύο εβδομάδες πριν στο Μόναχο και ήταν πολύ εντυπωσιακή. Νομίζω ότι αυτές οι δύο είναι οι ομάδες που θα στοιχημάτιζα τα περισσότερα. Πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για τις άλλες δύο θέσεις. Και οι δύο από τις ελληνικές ομάδες θα μπορούσαν να κάνουν καλή πορεία. Προφανώς η Μπαρτσελόνα, που παίζει πολύ καλά τελευταία. Οπότε πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν στην Ευρωλίγκα. Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα βλέπω την ΤΣΣΚΑ και τη Ρεάλ σαν τις δύο καλύτερες ομάδες».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με Ράιτ και Φλέμινγκ στην Μπάμπεργκ:

Φλέμινγκ στο Onsports: «Ο Διαμαντίδης θα κάνει καλύτερο και τον Ράιτ!» (photos+videos)



Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved