Euroleague: Πρόκριση για Ρεάλ, «μάχη» Βαλένθια-Ζενίτ για ένα εισιτήριο - Η βαθμολογία (photo)

Euroleague: Πρόκριση για Ρεάλ, «μάχη» Βαλένθια-Ζενίτ για ένα εισιτήριο - Η βαθμολογία (photo)

Δείτε τη βαθμολογία της Euroleague μετά τους αγώνες της Πέμπτης (08/04) για την 34η αγωνιστική της διοργάνωσης

Η αμυντική ανεπάρκεια του Παναθηναϊκού, οδήγησε το «τριφύλλι» σε συντριβή στο Κάουνας, κατά την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Euroleague.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας έπεσε με το βαρύ 93-78 από τη Ζαλγκίρις, σε μία άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος αναμέτρηση, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν χάσει το... τρένο των πλέι οφ.

Με την αποψινή επιτυχία οι Λιθουανοί ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με ρεκόρ 17-17 (11η θέση), ενώ ο Παναθηναϊκός, που... χρωστάει δύο ματς (12/4 εκτός με Ζενίτ και 14/4 εκτός με ΤΣΣΚΑ), υποχώρησε στο 11-21 (15η θέση).

Ένα δεκάλεπτο ρεσιτάλ παραγωγικότητας και άμυνας ήταν αρκετό για την ΤΣΣΚΑ, προκειμένου να... ισοπεδώσει τη Βιλερμπάν και να «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε 88-70 των Γάλλων στη Μόσχα, για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου τη Euroleague, και θα ολοκληρώσουν την Α' φάση απέναντι στον φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό, στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 25ης ημέρας (14/4). Στον αντίποδα, η Βιλερμπάν υποχώρησε στο 13-21 (14η θέση).

Μετά από μία πειστική εμφάνιση, η Ρεάλ Μαδρίτης «ποδοπάτησε» τη Φενερμπαχτσέ στην Πόλη, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στα πλέι οφ της Euroleague και δίνοντας τέλος στα... σενάρια αποκλεισμού της.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο συνέτριψε 93-67 τους Τούρκους, για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης, και συμπληρώνοντας τις 20 νίκες πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο (6η θέση) για τη συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού της.

Στον αντίποδα, η Φενερμπαχτσέ, η οποία είχε εξασφαλίσει πρόωρα την πρόκρισή της στην οκτάδα, υπέστη τη 14η ήττα της (7η θέση).

Με νίκη ολοκλήρωσε η Άλμπα τις εφετινές υποχρεώσεις της στη Euroleague. H γερμανική ομάδα επιβλήθηκε 81-58 του Ερυθρού Αστέρα στο Βερολίνο, για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, κλείνοντας το εφετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της στη 15η θέση της κατάταξης, με ρεκόρ 12-22. Στον αντίποδα, οι Σέρβοι «αποχαιρέτησαν» από την 17η θέση με ρεκόρ 10-24.

Η άμυνα έκανε τη διαφορά για την Άλμπα, η οποία κράτησε τον Ερυθρό Αστέρα στους 8 πόντους στη δεύτερη περίοδο, «οικοδομώντας» μία διαφορά ασφαλείας στο 20΄ (+19, 49-30) και μπαίνοντας πρόωρα σε τροχιά νίκης.

Κορυφαίος των νικητών, που έδωσαν ρεσιτάλ από τα 6.75 (12/29 τρίποντα), ο Πέιτον Σίβα με 17 πόντους, ενώ από τον Ερυθρό Αστέρα προσπάθησε ο Μάρκο Σιμόνοβιτς με 12.

 

Νίκησε και περιμένει Ζενίτ η Βαλένθια 

Μεγάλη νικήτρια στον ισπανικό «εμφύλιο» ήταν η Βαλένθια, η οποία επικράτησε 86-81 της Μπασκόνια και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική περίοδο της Euroleague.

Τώρα για το αν τις τελείωσε για όλη τη διοργάνωση θα χρειαστεί να περιμένει να μάθει αν η Ζενίτ κάνει το 2/2 στα παιχνίδια με την Μακάμπι την Παρασκευή και με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Αν οι Ρώσοι πάρουν και τα δυο ματς τότε θα προκριθούν στην οκτάδα της Euroleague. Αν χάσουν ένα από τα δυο τότε οι «νυχτερίδες» που τώρα βρίσκονται στο 19-15 θα περάσουν στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα

ΠΕΜΠΤΗ 08/04
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βιλερμπάν 88-70
Ζαλγκίρις Κάουνας-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 93-78
Φενέρμπαχτσε-Ρεάλ Μαδρίτης 67-93
Άλμπα Βερολίνου-Ερυθρός Αστέρας 81-58
Βαλένθια-Μπασκόνια 86-81

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/04
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 8μ.μ.
Ολυμπιακός-Χίμκι 9μ.μ.
Αρμάνι Μιλάνο-Αναντολού Εφές 9.45μ.μ.
Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου 10μ.μ.



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved