Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης 93-97: Η ξεφτίλα του αιώνα

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης 93-97: Η ξεφτίλα του αιώνα

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης: Λοτερμόζερ, Γιαβόρ και Νίκολιτς με τις ευλογίες της Euroleague έκλεψαν τον ιδρώτα των παικτών του Παναθηναϊκού χαρίζοντας την νίκη στους Μαδριλένους.

Για μία ακόμα φορά η Euroleague εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από τα εγκλήματα των διαιτητών της με τους Λοτερμόζερ, Γιαβόρ και Νίκολιτς να κλέβουν με το έτσι θέλω την νίκη από τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη παράταση.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι 50 λεπτών ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να επικρατήσει της Ρεάλ και γνώρισε την ήττα με 97-93. Απόψε όμως δε φέρει ευθύνη ο Γιώργος Βόβορας και οι παίκτες του. Την πλήρη ευθύνη φέρουν οι διαιτητές της αναμέτρησης ου με τις αποφάσεις τους σε κομβικά σημεία του αγώνα έδωσαν "ετσιθελικά" την νίκη στην Ρεάλ Μαδρίτης, δείχνοντας για μία ακόμα φορά το πρόσωπο της Euroleague απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός πάλεψε κόντρα σε όλους και σε όλα για 50 λεπτά, μπορεί να μην τα κατάφερε αλλά απέδειξε πως είναι ικανός για όλα αν δείχνει αυτό το πρόσωπο σε κάθε ματς.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό μιας και οι γηπεδούχοι ήταν πολύ άστοχοι και δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Αυτό δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο η Ρεάλ η οποία πήρε το προβάδισμα με 2-5. Όσο περνούσε η ώρα ο Γιώργος Παπαγιάννης ανέβαζε ρυθμό και "οδηγούσε" την ομάδα του και στην άμυνα και στην επίθεση. Έκανε καταπληκτική δουλειά πάνω από το καλάθι, ενώ στην επίθεση έδινε πολλές λύσεις με τους "πράσινους" να προηγούνται με 11-6 με γκολ-φάουλ του Ιωάννη Παπαπέτρου. Η ομάδα του "τριφυλλιού" συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, ο Βόβορας έκανε συνεχώς αλλαγές αλλά τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Ρεάλ ήταν πολύ άστοχοι από την περίμετρο. Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 15-14.

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν πολύ καλύτερη για την Ρεάλ. Τη στιγμή που οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα έδειχναν να χάνουν την συγκέντρωσή τους οι παίκτες του Λάσο έτρεχαν το γήπεδο και στο πρώτο δίλεπτο έκαναν σερί 2-9 και πήραν προβάδισμα με 17-23. Τότε πέρασε στο παρκέ ο Μπεν Μπέντιλ και έκανε την διαφορά. Ο παίκτης του "τριφυλλιού" έπαιρνε συνεχώς την μπάλα στο χαμηλό ποστ και έβρισκε συνεχώς σκορ. Μάλιστα, ο Πααπέτρου πέτυχε το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκό για το 29-29 (1/10) με το ημίχρονο να κλείνει με σκορ 29-33. Οι γηπεδούχοι στα πρώτα 20 λεπτά είχαν 1/11 τρίποντα και οι φιλοξενούμενοι 3/16.

Η Ρεάλ πάτησε γκάζι και.. ξέφυγε

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε το κακό του πρόσωπο. Το πολύ κακό του πρόσωπο. Η ομαδική άμυνα πάνω στον Ταβάρες ήταν πολύ κακή, στον Ράντολφ το ίδιο και σε συνδυασμό με τις πολύ κακές επιθετικές επιλογές οι Μαδριλένοι στο πρώτο τρίλεπτο "έτρεξαν" σερί 2-10 και πήραν προβάδισμα με 31-43. Η διαφορά έφτασε και τους 14 πόντους, 33-47 με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει την επαφή με τον αντίπαλό του. Ο Παπαπέτρου προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ και στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου οι "πράσινοι" βρήκαν... στόχο με το δεκάλεπτο να "κλείνει" με σκορ 48-56.

Όρθιος ο Παναθηναϊκός

Για μία ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε το παιχνίδι. Συνέχισε να μάχεται και δικαιώθηκε. Ο Νέντοβιτς συνδέθηκε για τα καλά με το καλάθι της Ρεάλ και αν δεν ήταν ο Κάρολ η Ρεάλ θα είχε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Με τον Σέρβο να σκοράρει με κάθε τρόπο η διαφορά έπεσε στους 2 πόντους, 58-60 έπειτα από τρία λεπτά παιχνιδιού στην τελευταία περίοδο. Και αν ο Παναθηναϊκός ήταν πιο συγκεντρωμένος και ήρεμος στο επόμενο δίλεπτο θα είχε πάρει το προβάδισμα. Παρ' όλα αυτά το "τριφύλλι" μείωσε σε 61-62 4 λεπτά πριν τη λήξη.

Και στο σημείο αυτό η Ευρωλίγκα και πάλι εκτίθεται. Ο Νέντοβιτς πετυχαίνει γκολ-φάουλ με τον Ράντολφ να του κάνει ξεκάθαρο αντιαθλητικό. Οι διαιτητές όμως κλείνουν τα μάτια τους, για... δικούς τους λόγους και δίνουν απλό φάουλ. Ο Νέντοβιτς μειώνει σε 64-66 και ο Παπαπέτρου στην επόμενη επίθεση, ισοφαρίζει σε 66-66, 3:11 για το τέλος. Οι δύο ομάδες έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για να πάρουν το ματς. 2.40 πριν το τέλος ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 68-66 και μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας ο μόνος που σκόραρε ήταν ο Γιουλ, με φόλοου 14 δεύτερα πριν το τέλος. Και ο Παναθηναϊκός στην τελευταία του επίθεση δεν.., σούταρε αφού η μπάλα έμεινε στα χέρια του Νέντοβιτς.

Της παράτασης το... ανάγνωσμα

Στην παράταση οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Αμπάλδε να είναι ο παίκτης που θα δώσει το προβάδισμα στην Ρεάλ, 77-79, 20 δεύτερα πριν το τέλος και τον Παναθηναϊκό να έχει και πάλι την ευκαιρία για να έχει την τελευταία επίθεση. Φάουλ πάνω στον Μποχωρίδη από τη Ρεάλ. Δύο στις δύο βολές από τον Έλληνα παίκτη για το 79-79 και ο Γιουλ κάνει επιθετικό πάνω στον Μποχωρίδη. 2.8 για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Παπαπέτρου δεν μπορεί να σκοράρει μπροστά στον Ταβάρες και... παράταση Νο2. Στην δεύτερη παράταση οι "πράσινοι" λύγισαν καθώς συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν και τις διαιτητές με την "κλοπή" να ολοκληρώνεται με σκορ 97-93 υπέρ της Ρεάλ.

Δεκάλεπτα: 15-14, 29-33, 48-56, 68-68, 79-79, 93-97


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης: Η φάση που έκρινε τον αγώνα με την ανοχή των διαιτητών (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης: Η φάση που έκρινε τον αγώνα με την ανοχή των διαιτητών (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης: Το διαιτητικό χειρουργείο στο ΟΑΚΑ (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης: Το διαιτητικό χειρουργείο στο ΟΑΚΑ (video)

Ευρωλίγκα: Η βαθμολογία μετά την ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Ευρωλίγκα: Η βαθμολογία μετά την ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved