Εφές – Ολυμπιακός 62-74: Ισοφάρισε και παίζει την πρόκριση στο ΣΕΦ

Εφές – Ολυμπιακός 62-74: Ισοφάρισε και παίζει την πρόκριση στο ΣΕΦ

Το πλεονέκτημα έδρας επανάκτησε ο Ολυμπιακός που κέρδισε στην Πόλη την Ανατολού Εφές με σκορ 62-74, έκανε το 2-2 και επέστρεψε την σειρά στο ΣΕΦ.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου κάνοντας ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο έβαλαν τους Τούρκους στα… σχοινιά και πήραν μια νίκη που τους δίνει πλέον το δικαίωμα να πιστέψουν ξανά δυνατά στην παρουσία τους στο Final Four της Κωνσταντινούπολης, εκεί που ήδη έχουν κριθεί τα τρία πρώτα εισιτήρια (ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός βασίστηκε στον Βασίλη Σπανούλη που στα δύο τελευταία δεκάλεπτα παρέσυρε τους συμπαίκτες του, ενώ σημαντικό ρόλο για το διπλό έπαιξε και η επιθετική πολυφωνία της ομάδας του Πειραιά.

Ο αγώνας:

Η κακή επιθετική λειτουργία των παικτών του Σφαιρόπουλου στο ξεκίνημα του αγώνα η οποία συνδυάστηκε με έναν… σεληνιασμένο Γκρέιντζερ σε αυτό το διάστημα, έφερε γρήγορα την Εφές σε θέση ισχύος με προβάδισμα δέκα πόντων (18-6). Οι Τούρκοι έδειχναν πανίσχυροι στην έδρα τους έχοντας και στο πλευρό τους τον κόσμο τους που τους ωθούσε να πηγαίνουν δυνατά στις φάσεις και να δείχνουν ανίκητοι στην άμυνα.

Σύντομα όμως η άμυνα του Ολυμπιακού «έσφιξε», οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί 8-0 για το 18-14, ενώ η περίοδος έληξε στο 21-14.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός έδειχνε ανίκανος να αντιδράσει, την ώρα που η Εφές ανέβασε κι άλλο στροφές και «τρέχοντας» ένα νέο σερί 9-0 έκαναν το 37-24 (13’). Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να παρουσιάζεται σοβαρός στην άμυνα και να κόβει τους διαδρόμους στους παίκτες του Περάσοβιτς. Με τον Ουότερς να αναλαμβάνει την οργάνωση και τον Γκριν να δίνει μικρές βοήθειες, ο Ολυμπιακός ροκάνιζε σιγά – σιγά την διαφορά ενώ το ημίχρονο τον βρήκε στο -3 (38-35).

Η Τρίτη περίοδος ήταν ισορροπημένη για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι είχαν χάσει την επαφή τους με το καλάθι, την ώρα που ο Ολυμπιακός αν και έπαιζε σπουδαία άμυνα είχε επιθετικά προβλήματα κυρίως επειδή ο Πρίντεζης έμεινε για ένα ακόμα βράδυ μακριά από τον καλό του εαυτό. Με αυτά και με αυτά οι δύο ομάδες πήγαν στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου στους πάγκους τους με το σκορ να είναι στο 54-55 για τον Ολυμπιακό.

Η τελευταία περίοδος όμως είχε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τους Γουότερς και Μπιρτς και με δικό του τρίποντο ο Ολυμπιακός πήγε για πρώτη φορά στο +11 (36’), ενώ στη συνέχεια ο Γκριν «πυροβόλησε» κι αυτός από τα 6.75 γράφοντας το 58-71. Το ματς πλέον είχε κριθεί, το γήπεδο θύμιζε εκκλησία και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός επέστρεψε την σειρά στο «σπίτι» του, εκεί όπου την Τρίτη 2 Μαΐου θα επιδιώξει να επιστρέψει ξανά στο Final Four μετά την περσινή του απουσία. 

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 38-35, 54-55, 62-74

 



«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved