ΕΣΑΚΕ: Η γλώσσα των αριθμών για Ηρακλή και Λαύριο

ΕΣΑΚΕ: Η γλώσσα των αριθμών για Ηρακλή και Λαύριο

Τα αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης του Ηρακλή με το Λαύριο

Μετά την εξ αναβολής συνάντηση του με τον Ιωνικό για την 21η αγωνιστική, ο Ηρακλής συνεχίζει την προσπάθεια του στην 30ή Stoiximan Basket League το Σάββατο (30/4, 17:00) με το εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στο Λαύριο Megabolt για την 24η αγωνιστική.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετράει πλέον τρεις διαδοχικές ήττες και μειονεκτεί έναντι του Ιωνικού στη «μάχη» της τελευταίας θέσης. Οι «μεταλλωρύχοι» έπειτα από τέσσερις διαδοχικές ήττες, επέστρεψαν στις νίκες πριν 10 μέρες με την εντός έδρας επικράτηση τους επί τους Προμηθέα με 90-82.

Ο Ηρακλής σημείωσε τρεις νίκες στα 10 εντός έδρας παιχνίδια του εκεί ο όπου ηττήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι του από τον Κολοσσό h Hotels με 62-64. Είναι αξιοσημείωτο ότι πέντε από τις επτά εντός έδρας ήττες των «κυανόλευκων» σημειώθηκαν με διαφορές μέχρι έξι πόντων. Με σχετική άνεση πέρασαν από το Ιβανώφειο μόνο ο Προμηθέας (82-95) και ο ΠΑΟΚ Mateco (73-84).

Το Λαύριο Megabolt έχει σημειώσει εκτός έδρας, όσες νίκες έχει και εντός με δύο μάλιστα λιγότερα παιχνίδια. Έχει ρεκόρ 4-6, προερχόμενος από δύο διαδοχικές ήττες από τον Απόλλωνα Oscar (72-62) και την ΑΕΚ (90-75). Η τελευταία από τις εκτός έδρας επιτυχίες του ήταν εκείνη που σημείωσε στις 26 Μαρτίου κόντρα στον Ιωνικό με 91-84.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Λαύριο με μία εντυπωσιακή εμφάνιση του Τάισον Κάρτερ επικράτησε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με 87-71. Ο Αμερικανός είχε σημειώσει 31 πόντους με 3/3 βολές, 5/7 δίποντα, 6/10 τρίποντα κι ακόμη τέσσερα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, δύο κλεψίματα, 10 κερδισμένα φάουλ, αριθμοί που τον οδήγησαν σε 40 ranking. Ακόμη για τους γηπεδούχους του αγώνα της 18ης Δεκεμβρίου, ο Αλέξανδρος Νικολαίδης είχε 12 πόντους με 4/6 τρίποντα. Από την πλευρά του Ηρακλή κορυφαίοι ήταν ο Γάιος Σκορδίλης (12π, 13ρ.) και ο Τόνι Ντάγκλας (12π, 5ασ.).

Με τη νίκη του στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, το Λαύριο Megabolt έκανε το 3/4 στη μικρή ιστορία αγώνων με τον Ηρακλή στη Stoiximan Basket League. Κοινός παρανομαστής αυτών των παιχνιδιών ότι κρίθηκαν με μεγάλες διαφορές από 17 μέχρι 30 πόντων. Στο Ιβανώφειο οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες…

*Ο Ηρακλής κυριάρχησε στο παιχνίδι της σεζόν 2019-20 επικρατώντας με 92-62 (Άλεξ Ντέιβις 19π, 5/7δ, 3/5τρ, 8ρ, Ολιβιέ Χάνλαν και Τζαμάλ Σούλερ 16 – Μαλίκ Ντάιμ 13π, 7ρ, Γιάννης Κουζέλογλου 12).

*Το Λαύριο Megabolt έφυγε πέρυσι από την έδρα του αντιπάλου του με το υπέρ του 77-60 (Βασίλης Καββαδάς 12π, 6ρ, Σκάιλερ Μπόουλιν 8π, 5ρ, 4ασ. - Τάισον Κάρτερ 20π, 4/6τρ, 9ρ, Γκλεν Κόζι 12).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΗΡΑΚΛΗΣ

MILESTONE

* Το σαββατιάτικο παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό για τον Κώστα Μέξα αφού θα είναι το 100ό του στους πάγκους της Stoiximan Basket League. Ο Κερκυραίος κόουτς έχει ρεκόρ 31 νικών και 68 ηττών στην κατηγορία.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με διψήφιο ranking συμπλήρωσε ο Κώστας Παπαδάκης.

* Ο Τζαμάρ Έιμπραμς είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στα έξι τελευταία παιχνίδια του.

* Ο Μάρεκ Ντολεζάι είχε τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Ηρακλή

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ 11,6 πόντους περισσότερους σημειώνει ο Ηρακλής όταν αγωνίζεται στην έδρα του (81,5) σε σχέση με τα εκτός έδρας παιχνίδια του (69,9).

- 4,1 ριμπάουντ λιγότερα έχει ο Ηρακλής ως γηπεδούχος (36,4) σε σχέση με τα εκτός έδρας παιχνίδια του (40,5).

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

MILESTONE

* Ο Πέτρος Γερομιχαλός θα μπει στην πρώτη πεντάδα της λίστας των παικτών του Λαυρίου Megabolt με τους περισσότερους αγώνες στη Stoiximan Basket League. Θα πραγματοποιήσει την 74η εμφάνιση του και θα ξεπεράσει τον Γιάννη Κουζέλογλου.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης είχε 11+ πόντους, 6+ ριμπάουντ, 1+ τάπα και 14+ ranking στα τρία τελευταία παιχνίδια του.

* Ο Αλέξανδρος Νικολαίδης 13/13 βολές στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Λαυρίου Megabolt.

* Ο Βασίλης Μουράτος είχε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια 11+ πόντους και 7+ ασίστ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Λαύριο Megabolt έχει περισσότερες ασίστ (+0,7) και λιγότερα λάθη (-1,6) στα εκτός έδρας σε σχέση με τα εντός έδρας παιχνίδια του.

- Η ομάδα της λαυρεωτικής μειώνει κατά 6,8% το ποσοστό ευστοχίας της στις βολές όταν αγωνίζεται μακριά από την έδρα της (69,9% έναντι του 76,7% που έχει εντός έδρας).

 



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved