ΕΣΑΚΕ: Ο Παπαδάκης «ξεσκόνισε» την εποχή Διαμαντίδη για τον Ηρακλή

ΕΣΑΚΕ: Ο Παπαδάκης «ξεσκόνισε» την εποχή Διαμαντίδη για τον Ηρακλή

Ρεκόρ αποτελεί η επίδοση των εννιά ασίστ με την ΑΕΚ για τον Κώστα Παπαδάκη του Ηρακλή

 

Από τα χέρια του Κώστα Παπαδάκη έφυγαν οι μισές ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική του Ηρακλή. Ο διεθνής γκαρντ είχε εννιά τελικές πάσες, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ καριέρας στη Stoiximan Basket League. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των επτά ασίστ που μοίρασε ως παίκτης της Λάρισας στο ματς της 18ης αγωνιστικής, του περσινού Πρωταθλήματος κόντρα στον Ιωνικό.

Οι εννιά ασίστ του Παπαδάκη αποτελούν ρεκόρ περιόδου για τον Ηρακλή αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των επτά που είχε ο Τόνι Ντάγκλας στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται παράλληλα για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των «κυανόλευκων» μετά την επάνοδο τους στην κατηγορία αφού είχαν από 12 πέρυσι ο Σκάιλερ Μπόουλιν και πρόπερσι ο Τζαμάλ Σούλερ σε ματς κόντρα στον Ιωνικό.

Από την επίδοση των εννιά ασίστ όμως που μοίρασε ο Παπαδάκης, προκύπτει κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση Έλληνα παίκτη του Ηρακλή από την εποχή του Δημήτρη Διαμαντίδη! Θα πρέπει να γυρίσουμε στις 19 Μαίου 2004 για να βρούμε ανάλογη αφού τότε ο «3D» είχε επίσης εννιά ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Η προηγούμενη, μεγαλύτερη από αυτή του Παπαδάκη επίδοση ήταν επίσης του Διαμαντίδη που είχε 11 ασίστ στις 21 Δεκεμβρίου 2002 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη. Η κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Ηρακλή ανήκει στον Λευτέρη Κακιούση που είχε 13 ασίστ στις 5 Φεβρουαρίου 1994 κόντρα στη Δάφνη.

Κατά τα άλλα για τον Ηρακλή…

*Ο Τζαμάρ Έιμπραμς είχε 6/8 τρίποντα που τον κατατάσσουν στην πρώτη 10άδα των μεγαλύτερων επιδόσεων από παίκτη του Ηρακλή. Ο Αμερικανός έχει δύο από αυτές τις 10 επιδόσεις ενώ θέση στη συγκεκριμένη λίστα πήρε νωρίτερα στη διάρκεια της σεζόν και ο Τόνι Ντάγκλας επίσης με έξι τρίποντα στο εντός έδρας ματς με τον Ιωνικό.

*Ο Μπράντον Γκάρετ με τα οχτώ ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο 38ος στην ιστορία των «κυανόλευκων» στη Stoiximan Basket League που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

Ο Αμερικανός σέντερ ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση άστοχων βολών του φετινού Πρωταθλήματος αφού είχε έξι (8/14). Τον ίδιο αριθμό είχαν ο Δημήτρης Αγραβάνης στη 14η (6/12) και ο Μάριν Μάριτς στη 15η αγωνιστική (4/10) αλλά στο τέλος της χθεσινής βραδιάς ο Τζέιμς Κέλι είχε εννιά (4/13) στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ Mateco.

Παράλληλα όμως ισοφάρισε και την κορυφαία φετινή επίδοση εκτελεσμένων βολών. 14 είχε και ο Στέφαν Μούντι στο ματς της Λάρισας με τον Ιωνικό για τη 13η αγωνιστική.

 



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved