Ριζούλης στο ONSPORTS: «Δεν θα παρακαλέσω για να δώσω τα λεφτά μου»!

Ριζούλης στο ONSPORTS: «Δεν θα παρακαλέσω για να δώσω τα λεφτά μου»!

Ο «ισχυρός άνδρας» της Λάρισας Θόδωρος Ριζούλης μιλάει για την απόφαση της ΕΕΑ που εισηγήθηκε την αποβολή της ομάδας από την Basket League

Η εισηγητική έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την ομάδα μπάσκετ της Λάρισας ήταν καταπέλτης, καθώς την αποβάλλει από την Basket League, λόγω της καθυστερημένης τοποθέτησης του ποσού που έπρεπε να μπει για το Μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ.

Ο Θόδωρος Ριζούλης, μια ημέρα μετά την απόφαση-σοκ της ΕΕΑ, μιλάει για όλα στο ONSPORTS, αναγνωρίζοντας το λάθος που έγινε, αλλά εκφράζει και την απορία του για την απόφαση της Επιτροπής, που άκουσε τα επιχειρήματα των ανθρώπων της Λάρισας, αλλά στο τέλος τους απέβαλλε…

«Όταν βρεθήκαμε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξηγήσαμε με σαφήνεια τις θέσεις μας για τα χρήματα του Μετοχικού κεφαλαίου. Οι άνθρωποι έδειξαν να μας κατανοούν, γιατί τα χρήματα υπήρχαν, δεν είναι ότι δεν τα είχαμε, απλά δεν μπήκαν στον χρόνο που έπρεπε. Μας είπαν θα μας βοηθήσουν, αλλά τελικά παρά τις πειστικές εξηγήσεις μας η έκθεση τους ήταν καταδικαστική. Δεν ξέρω τι μεσολάβησε. Τι να πω» είναι το πρώτο σχόλιο του «ισχυρού άνδρα» της Λάρισας Θόδωρου Ριζούλη, ο οποίος συνέχισε: «Ουσιαστικά τώρα το θέμα μας παραπέμπεται σε ψηφοφορία στον ΕΣΑΚΕ στις 30 του μήνα. Αν η Λίγκα θέλει ομάδες που πληρώνουν σαν την Λάρισα θα μείνουμε. Πάντως, δεν θα παρακαλέσω κιόλας, αυτό είναι ξεκάθαρο! Λέμε τελευταία συνέχεια ότι ψάχνουμε υγιείς ομάδες για να στηρίξουμε το μπάσκετ, είμαστε μια από αυτές, αν δεν μας θέλουν…».

Η θέση του για την επόμενη ημέρα είναι ξεκάθαρη: «Δεν θα παρακαλέσω για να δώσω τα λεφτά μου! Λες και κερδίζω τίποτε από το μπάσκετ. Μόνο χάνω! Αν κάποιοι δεν θέλουν να προσφέρουμε στο άθλημα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα… Προσωπικά ασχολήθηκα με το μπάσκετ, έχω δαπανήσει πολύ χρόνο και χρήματα για να ανεβάσω την ομάδα 6-7 κατηγορίες από τα τοπικά που αγωνίζονταν. Η ενασχόληση μου είχε μόνο ένα στόχο. Να βοηθήσω την πόλη μου και τον κόσμο που αγαπάει το μπάσκετ».

Αναγνωρίζει το λάθος από την πλευρά της ομάδας του και εξηγεί: «Τυπικά κάναμε λάθος, έπρεπε να μπουν τα χρήματα σ’ ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όμως, τα λεφτά υπήρχαν. Όταν μια ομάδα μπαίνει την τελευταία στιγμή στο πρωτάθλημα και έχει πολλά μέτωπα ανοικτά, κάποιο λάθος θα κάνει. Εμείς καλύπταμε υποχρεώσεις σε πολλά μέτωπα μέχρι να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε στην Basket League. Την εξέλιξη αυτή και την απόφαση της ΕΕΑ θα την χαρακτήριζα μια τραγωδία, για την προσπάθεια που έχουμε κάνει».

Αλήθεια, αν δεν αλλάξει κάτι από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ, τι θα κάνετε; Το ερώτημα. «Τίποτε απολύτως. Εάν δεν μας επιτρέψουν να αγωνιστούμε και ισχύσει η απόφαση για την αποβολή θα πάω στο σπίτι μου και θα ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις μου και την οικογένεια μου. Τόσο απλά...».

Η απογοήτευση είναι ξεκάθαρη στον λόγο του Θόδωρου Ριζούλη, αυτό βγαίνει από την χροιά της φωνής του. Μια στενοχώρια, γιατί δημιούργησε την τελευταία στιγμή από το μηδέν κυριολεκτικά, έναν αθλητικό οργανισμό, που δεν χρωστάει πουθενά, αλλά θα πρέπει να αποβληθεί, επειδή τα χρήματα του Μετοχικού κεφαλαίου υπήρχαν, αλλά όχι στο χρονικό περιθώριο που προβλέπεται από το νόμο.

Αλήθεια, μήπως για ομάδες που μπαίνουν στην Basket League την τελευταία στιγμή, θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερο διάστημα ανοχής, όσον αφορά κάποια τυπικά ζητήματα; Όχι τίποτε άλλο, για να μένουν στο μπάσκετ άνθρωποι σαν τον Θόδωρο Ριζούλη…

 



Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved