Παπαθεοδώρου: Χαρούμενος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ
SHARE

Παπαθεοδώρου: Χαρούμενος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ

Περήφανος δήλωσε ο νέος κόουτς του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου για το νέο εγχείρημα της καριέρας του.

Κατά την παρουσίασή του ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε:

«Καλησπέρα σε όλους. Νιώθω πάρα πολύ περήφανος και χαρούμενος που βρίσκομαι στη θέση του πρώτου προπονητή του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί βρίσκομαι σε ένα μεγάλο σύλλογο με ιστορία και παράδοση και ταυτόχρονα σε μία ομάδα με ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου και αγαπούν την ομάδα τους. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στη δική μου θέση βρισκόταν ο κύριος Σούλης Μαρκόπουλος, για τον οποίο έχω μεγάλο σεβασμό και τον οποίο θαυμάζω για όσα έχει πετύχει στην καριέρα του και τον ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνω ότι το φορτίο στις πλάτες μου είναι βαρύ, αλλά είμαι και προετοιμασμένος και κυρίως αποφασισμένος να δώσω όλο μου το "είναι" για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του.

Ο πρώτος και βασικός μου στόχος, σε συνεργασία με το σταφ και τη διοίκηση, είναι να δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα που θα έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μία ομάδα που θα μπορεί να υποστηρίξει τη φιλοσοφία που θέλουμε να έχουμε και στο παιχνίδι αλλά και στο πώς προπονούμαστε και στην καθημερινή λειτουργία μας. Η μαχητικότητα, το πάθος και η αποφασιστικότητα είναι στοιχεία που θα πρέπει να έχουμε ως βασικό στόχο, σε συνδυασμό με κάποια αγωνιστικά χαρακτηριστικά που αφορούν στην ταχύτητα και θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε ωραίο θέαμα και να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε. Θα χρειαστούμε την υποστήριξη όσων νοιάζονται για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε πολύ σκληρά, μεθοδικά, με συνέπεια και με μεγάλο ενθουσιασμό. Το ότι με επέλεξε ο ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός και θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για τον τρόπο προσέγγισης, αλλά και την απόφαση να μου δώσουν την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή τη μεγάλη ομάδα». 

Στη συνέχεια δήλωσε:

Για τους στόχους του δικέφαλου:  «Ο βασικός μας στόχος, όπως σας είπα, είναι να δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα, αλλά για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι θέλουμε να υπάρχει ανάπτυξη. Γνωρίζουμε τι εκπροσωπούμε και θέλουμε να κάνουμε βήματα προς τα πάνω. Υπάρχουν τρεις διοργανώσεις. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο στόχος είναι να είμαστε στην 4άδα. Στο Κύπελλο, ένας σημαντικός στόχος μπορεί να είναι να φτάσουμε ίσως στον τελικό. Στο κομμάτι της Ευρώπης, πέρσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στους 16. Αν καταφέρουμε να πετύχουμε το ίδιο πράγμα, θα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Για να συμβούν όσα θέλουμε, θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και σαν σταφ και αγωνιστικά. Χρειαζόμαστε σκληρή και μεθοδική δουλειά. Έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε». 

Για το βάρος τη διαδοχής του Μαρκόπουλου:  «Το μέγεθος του κυρίου Μαρκόπουλου είναι πραγματικά μεγάλο. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Εχω έρθει για μία συγκεκριμένη δουλειά. Ήρθα γνωρίζοντας ποιον προπονητή αντικαθιστώ. Έχω αυτοπεποίθηση και ανθρώπους που θα μας στηρίξουν. Είμαι έτοιμος για το βήμα αυτό στην καριέρα μου». 

Για το ότι ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη μεγάλη ομάδα που κοουτσάρει στην καριέρα του:  «Θεωρώ ότι η παρουσία μου στην προπονητική, επειδή έγινε με σταθερά βήματα, μου δίνει την δυνατότητα πλέον έχοντας αποκτήσει εμπειρίες από τα μίνι μέχρι την πρώτη κατηγορία, να νιώσω σιγουριά αναγνωρίζοντας φυσικά το μέγεθος του ΠΑΟΚ. Αν δεν ένιωθα σίγουρος, δεν θα έκανα αυτό το βήμα. Χρειαζόμαστε ταπεινότητα και όχι πολλά λόγια. 

Για την αβεβαιότητα στον κόσμο:  «Δεν με αγχώνει. Είναι λογικό, όταν ένας κύκλος παίκτη ή προπονητή κλείνει, να υπάρχει στην ατμόσφαιρα μία αμφιβολία κι ένα ερωτηματικό. Είμαστε στον αθλητισμό. Ήρθα για μια συγκεκριμένη δουλειά, την οποία ο κόσμος κι εσείς μπορείτε να κρίνετε αφού τη δείτε. Κοιτάζω μπροστά, περιστοιχίζομαι από ανθρώπους που εκτιμώ κι εμπιστεύομαι πολύ. Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ, να δουλέψω όσο πιο πολύ μπορώ. Στο τέλος, θα μπορούμε να κρίνουμε το αποτέλεσμα». 

Για τον κορμό του ΠΑΟΚ:  «Εννοείται ότι θα χρειαστεί να κάνουμε κι άλλες κουβέντες με την διοίκηση. Προς το παρόν συμφωνούμε για την επόμενη μέρα. Έχουμε θέσει ως στόχο να ενισχύσουμε τον ελληνικό κορμό. Έχουμε τον Αντώνη Κόνιαρη, τον Λίνο Χρυσικόπουλο, τον Βαγγέλη Μαργαρίτη και δύο νεαρά παιδιά. Θέλουμε να ενισχύσουμε το στοιχεί με παίκτες που έχουν φιλοδοξίες και κίνητρο. Υπάρχει πλάνο για τα επόμενα χρόνια κι από εκεί και πέρα να πάρουμε ξένους που θα μας δώσουν χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε Έλληνες παίκτες. Έχουμε κάποιους παίκτες στο μυαλό μας, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ονόματα. Όλοι οι Έλληνες που έχουν κίνητρο είναι στόχοι μας». 

Για τους συνεργάτες του:  «Ο άμεσος συνεργάτης μου θα είναι ο Δημήτρης Μενουδάκος. Είναι συνεργάτης μου τα δύο τελευταία χρόνια. Είναι φιλόδοξος κι εργατικός και του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Φυσικά, θα είναι μαζί μας και ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Θα ήθελα να τον έχω και παίκτη (γέλια)». 

Για το τι μπάσκετ θέλει να δει:  «Άκουσα και πριν αυτή την ερώτηση. Σε κάποιον προπονητή ή παίκτη, δεν πρέπει να υπάρχει φόβος. Είμαι φιλόδοξος, ο ΠΑΟΚ θέλει να αναπτυχθεί και κατά την άποψή μου έχει κάνει ήδη αρκετά σοβαρά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Στα λόγια είναι εύκολο να μιλήσω για την ομάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε, αλλά δεν θέλω να υποσχεθώ πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί, να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας και να δουλεύουμε κάθε μέρα. Η καθημερινόητα μίας ομάδας είναι πιο σημαντική από το Σάββατο». 

Για το αν έχει επικοινωνήσει με τον Μαρκόπουλο:  «Δεν έχω επικοινωνήσει με τον κ. Μαρκόπουλο. Το πέρασμα από το Καζακστάν με βοήθησε να μετρήσω τις δυνάμεις μου σε ένα πρωτάθλημα που είναι πολύ πιο ποιοτικό σε όλα τα επίπεδα. Όταν τελείωσε η χρονιά, επειδή ήμουν μακριά από την οικογένειά μου, ήθελα να ξεκουραστώ πριν πάρω κάποια απόφαση. Η προσέγγιση του ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στο ελληνικό, μπασκετικό περιβάλλον και μπορώ να πω ότι ήταν στόχος μου να εργαστώ εδώ. Η ζεστασιά που μου έδειξαν, ο τρόπος που μου μίλησαν και η φιλοδοξία του συλλόγου έπαιξαν τον πιο καθοριστικό ρόλο». 

Για το γεγονός πως έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ως αντίπαλος:  «Αντιμετώπισα τον ΠΑΟΚ οκτώ φορές με διαφορετικές συνθέσεις και παίκτες. Υπήρχε ένας κορμός, αλλά ήταν διαφορετικές ομάδες. Στην πρώτη χρονιά της Κηφισιάς, ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη χρονιά του στα μάτια τα δικά μου, όσον αφορά στο μπάσκετ που έπαιξε. Είχε παίκτες με ποιότητα, εμπειρία και ενθουσιασμό. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Διαφορετικός ήταν ο περσινός ΠΑΟΚ. Ο τρόπος λειτουργίας του όμως είναι κάτι που με ιντριγκάρει και θέλω να κρατήσω κάποια πράγματα».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:  «Όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική που έχει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Θέλουμε να μας βοηθήσει. Όλοι θέλουν να βλέπουν γεμάτο το γήπεδο και κυρίως οι παίκτες. Θέλουμε να το προκαλέσουμε, να δώσουμε το ερέθισμα. Δεν είναι εύκολο, οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά έχω την πεποίθηση ότι θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον κόσμο ώστε να έρθει στο Παλατάκι. Θα είναι για όλους μία μεγάλη ικανοποίηση». 

Για τις ανανεώσεις Πέινερς-Κλάντον και τους Έλληνες: «Οι δύο παίκτες (Πέινερς-Κλάντον) είχαν σημαντικό ρόλο πέρσι στην ομάδα και έδωσαν πράγματα. Επειδή έχουν γίνει όλα σχετικά γρήγορα, η ομάδα έχει κάνει κάποιες προτάσεις κι από εκεί και πέρα θα συνοψίσουμε την κατάσταση, ώστε να δούμε πώς θα αναπτύξουμε την ομάδα. Ο Τσόχλας έχει προσφέρει πολλά, είχε ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, ειδικά από τον Αντώνη Κόνιαρη. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος έχει κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του από πέρσι με την Κηφισιά. Είχε καλές και κακές στιγμές, είχε και το στρατιωτικό του κάποια στιγμή. Πέρσι, η παρουσία του στον ΠΑΟΚ ήταν ένα βήμα μπροστά. Έχει σπάνια χαρακτηριστικά και θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Ο Κόνιαρης είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Ήταν τυχερός... άτυχος. Άτυχος με τον τραυματισμό του, αλλά πέρσι είχε τη δυνατότητα να μπει σε ένα περιβάλλον που όλοι θέλουν και κατάφερε να κερδίσει, μήνα με το μήνα, το χρόνο του και να γίνει βασικός. Είναι πολύ μεγάλη χαρά που θα συνεργαστώ ξανά μαζί του και είναι κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ». 

Για τις σχέσεις του με τον Αντώνη Κόνιαρη:  «Δεν θέλω να πω σε ποιο επίπεδο είναι οι σχέσεις μου με τον Αντώνη. Ο Αντώνης πέρσι είχε συμφωνήσει να έρθει μαζί μου στην Αστάνα. Να φύγει από την Ελλάδα και να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Ένα παιδί 19 ετών. Για λόγους που δεν αφορούν τη σχέση μας, δεν κατάφερε να έρθει. Μπορείτε να καταλάβετε το επίπεδο της επαφής και με τον Αντώνη και με τα παιδιά που έχω συνεργαστεί. Υπάρχει πάντα η φθορά σε μία συνεργασία, αλλά όταν υπάρχει ειλικρίνεια και αγάπη, όλα αυτά μένουν πίσω». 

Για το τι ομάδα θέλει να φτιάξει:  «Είναι δύσκολο κι άσχημο να αντιγράφεις πράγματα. Μου είπε για την ομάδα του 2013/2014. Είναι άλλα τα υλικά. Δεν μπορείς να βρεις παίκτες όπως ο Κούπερ και ο Χαραλαμπίδης. Ο Μπόγρης είναι ένας παίκτης που αναπτύχθηκε από τη διαδικασία του ΠΑΟΚ. Θα προσπαθήσουμε με τις δικές μας σκέψεις να οργανώσουμε την ομάδα, ώστε να παίξει με τον τρόπο που θέλουμε. Στο μπάσκετ, παίζουν και οι άλλοι». 

Για τη διαχείριση του άγχους:  «Γενικά, η προπονητική είναι ένα κομμάτι που δημιουργεί απαιτήσεις. Άγχος υπάρχει για μένα κάθε μέρα, είτε η ομάδα μου λέγεται Κηφισιά είτε λέγεται ΠΑΟΚ που είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα με παράδοση, ιστορία και βαριά φανέλα. Δεν το παίζω άνετος, αλλά έχω άγχος για επιτυχία. Άγχος υπάρχει κυρίως την ώρα του αγώνα, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι. Τώρα είμαστε σε φάση να δημιουργήσουμε κάτι. Έκανα μια βόλτα πριν στους χώρους του γηπέδου. Είχα μία αίσθηση για την οργάνωση και μπορώ να πω ότι είναι ένας μικρός παράδεισος για κάθε αθλητή. Γύρισα αρκετά γήπεδα στη Ρωσία και δεν νομίζω πως συνάντησα κάτι τέτοιο». 

Για τους παίκτες που θέλει η ομάδα:  «Δεν θα βάλω καλούπια στο αν θα πάρουμε 19-20 ετών ή αν θα προσεγγίσουμε μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες. Έχουμε ήδη έναν από τους καλύτερους παίκτες όπως ο Κόνιαρης, έχουμε τον Λίνο που είναι σε μία ενδιάμεση ηλικία, έχουμε τον Μαργαρίτη που είναι μπαρουτοκαπνισμένος. Αν βρούμε κάποιον παίκτη που μπορεί να μας βοηθήσει, δεν θα αρνηθούμε την περίπτωσή του.

Θέλουμε να κάνουμε καλές επιλογές. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γνώση του αντικειμένου. Αν κάποιο παιδί μπορεί να υποστηρίξει αυτά που θέλουμε κι έχει παίξει στην Ελλάδα ή έχει μόλις τελειώσει από το κολέγιο, θα τον προσεγγίσουμε. Δεν θέλω να βάλουμε καλούπια. Είμαστε ανοικτοί, θέλουμε ανθρώπους με φιλοδοξία και κίνητρο. Αυτό μας ενδιαφέρει και θα είναι το πρώτο συστατικό για να προχωρήσουμε».

Για τις υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων το καλοκαίρι:  «Αυτό είναι ένα κομμάτι που υποστηρίζω εδώ και τέσσερα χρόνια. Με την Εθνική ομάδα θα είμαστε κυρίως στην Αθήνα και στην Κρήτη. Υπάρχει όμως τεχνογνωσία και πλάνο που θα μπορεί να υποστηρίξει ένας προπονητή στην Εθνική ομάδα». 

Για του προπονητές που θαυμάζει:  «Υπάρχουν πολλοί προπονητές που επηρέασαν την σκέψη μου, και Έλληνες και ξένοι. Έχω μεγάλο σεβασμό σε αρκετούς ανθρώπους. Από τον καθένα μπορείς να πάρεις διαφορετικά πράγματα. Όλοι έχουν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της προπονητικής. Σαν στοιχεία, θα αναφέρω ότι -όχι μόνο εμένα- ο τρόπος που πορέυτηκε και πορεύεται ο Ομπράντοβιτς, είναι ο απόλυτα επιτυχημένος σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε αναπτύξει τον Έλληνα προπονητή. Πέρσι και φέτος είχαμε δύο Έλληνες προπονητές στο Final Four. Έχουμε κερδίσει τον σεβασμό, σε πολύ μεγάλο βαθμό και μεγαλύτερο απ' ότι στην Ελλάδα. Πρέπει κι εδώ να το αντιμετωπίσουμε».ΑΕΠ Κοζάνης: Ενίσχυση με Μπάλλα
ΑΕΠ Κοζάνης: Ενίσχυση με Μπάλλα
Κυματισμοί στην ατμόσφαιρα: Το πρωτόγνωρο φαινόμενο που δημιούργησε η έκρηξη ηφαιστείου στην Τόνγκα
Κυματισμοί στην ατμόσφαιρα: Το πρωτόγνωρο φαινόμενο που δημιούργησε η έκρηξη ηφαιστείου στην Τόνγκα
Πόλο - Αργυρόπουλος: «Στόχος μας να παραμείνουμε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου»
Πόλο - Αργυρόπουλος: «Στόχος μας να παραμείνουμε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου»
«Απάτητα Βουνά»: Τα μέρη που θα παραμείνουν ανέγγιχτα για την προστασία του περιβάλλοντος
«Απάτητα Βουνά»: Τα μέρη που θα παραμείνουν ανέγγιχτα για την προστασία του περιβάλλοντος

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Οι δύο καταθέσεις της Γεωργίας - Όσα έζησε στη σουίτα της φρίκης

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Οι δύο καταθέσεις της Γεωργίας - Όσα έζησε στη σουίτα της φρίκης

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Γεμάτη μώλωπες η 24χρονη Γεωργία, λίγες ώρες μετά το πάρτι της φρίκης

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Γεμάτη μώλωπες η 24χρονη Γεωργία, λίγες ώρες μετά το πάρτι της φρίκης

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για παραβίαση δικαστικής απόφασης

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για παραβίαση δικαστικής απόφασης

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον δικηγόρο που φέρεται να επιτέθηκε στην 24χρονη

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον δικηγόρο που φέρεται να επιτέθηκε στην 24χρονη

Ξέσπασε σε κλάματα η Κατερίνα Καινούργιου: «Μου γράφουν να πεθάνω και να μην κάνω ποτέ παιδί»

Ξέσπασε σε κλάματα η Κατερίνα Καινούργιου: «Μου γράφουν να πεθάνω και να μην κάνω ποτέ παιδί»

Εικόνες σοκ: 38χρονη καταγγέλλει γνωστό πλαστικό χειρουργό

Εικόνες σοκ: 38χρονη καταγγέλλει γνωστό πλαστικό χειρουργό

Θρίλερ στο Survivor 5: Παίκτης συνελήφθη για ασέλγεια σε 16χρονη πριν μπει στο παιχνίδι

Θρίλερ στο Survivor 5: Παίκτης συνελήφθη για ασέλγεια σε 16χρονη πριν μπει στο παιχνίδι