Ρεαλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ: Η επόμενη μέρα των φιναλίστ

Ρεαλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ: Η επόμενη μέρα των φιναλίστ

Οι μεγάλες απώλειες για Ρεάλ και Λίβερπουλ - Έχασαν σημαντικούς παίκτες και ετοιμάζουν αντεπίθεση

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ: Ο σχεδιασμός της νέας περιόδου για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και την δευτεραθλήτρια του Κλοπ – Τα σενάρια, τα δεδομένα, οι αποχωρήσεις και οι πιθανές εκπλήξεις.

Ήταν οι δύο ομάδες που έβαλαν «σφραγίδα» στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Η Ρεάλ Μαδρίτης όσο τεράστιο κλαμπ κι αν είναι, έκανε την έκπληξη κατακτώντας με περίπατο το Πρωτάθλημα στην Ισπανία, αλλά και το Champions League. Αφήνοντας εκτός την Παρί που ήταν απ’ τα φαβορί, την μέχρι πρότινος κάτοχο, Τσέλσι και την ομάδα που έμοιαζε άτρωτη, τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η αξία της Ρεάλ έγινε ακόμη μεγαλύτερη, λόγω της αντιπάλου που νίκησε στον τελικό. Τη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» ολοκλήρωσαν τη σεζόν χωρίς Πρωτάθλημα, χωρίς Champions League, αλλά με το σεβασμό όλων. Για ομάδα που στο τέλος έχασε τους δύο βασικούς της στόχους, είναι απίστευτα μεγάλη η αποδοχή και η εκτίμηση του κόσμου. Λόγω του τρόπου με τον οποίο αγωνίζεται η ομαδάρα του Κλοπ.

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν όμως. Δύο κλαμπ-κολοσσοί του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, δεν μπορούν να μένουν στάσιμοι. Είτε στις δάφνες της επιτυχίας, είτε στον προβληματισμό της απώλειας κι ας συνοδεύεται απ’ τον ενθουσιασμό της εικόνας.

Ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν για τις φιναλίστ του Champions League, προχωρά. Φαινομενικά μάλιστα, τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Λίβερπουλ δείχνουν αυτή τη στιγμή να έχουν περισσότερες απώλειες παρά κέρδη. Τόσο σε επίπεδο ρόστερ όσο και επικοινωνιακά. Πάμε λοιπόν να δούμε τα δεδομένα που έχουν προκύψει και τις φήμες που υπάρχει για «μερένχες» και «reds» του 2022-23!

Η απώλεια Εμπαπέ και η ανάγκη «απάντησης»

Αν δεν είχε κατακτήσει το Champions League, η ανάγκη μεταγραφικής-επικοινωνιακής ρελάνς, θα ήταν τεράστια για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το 14ο τρόπαιο της ιστορίας της όμως, ήρθε να «μαλακώσει» την κατάσταση. Λίγες μέρες μετά την απώλεια του Κιλιάν Εμπαπέ που έμοιαζε «κλεισμένος» για τους Ισπανούς. Παράλληλα, λόγω του Γάλλου δεν ασχολήθηκαν με τον Έρλινγκ Χάαλαντ που κατέληξε στη Μάντσεστερ Σίτι.

Κάτι «βαρύ» σε επίπεδο ονόματος, δεν φαίνεται να υπάρχει στην αγορά. Και η Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζει να κινείται συντηρητικά σε επίπεδο επικοινωνιακό, αλλά όχι οικονομικό. Ήδη έχει συμφωνήσει με τον Ρούντιγκερ για την ενίσχυση της άμυνας. Σημαντική προσθήκη από κάθε άποψη.

Αρκετά χρήματα θα δοθούν για τον Ορελιέν Τσουαμενί. Περίπου στα 100 εκ. ευρώ θα βγουν απ’ τα ταμεία των Μαδριλένων για να πάνε στη Μονακό. Προκειμένου ο 22χρονος Γάλλος χαφ να φορέσει τη φανέλα της «βασίλισσας». Έτσι θέλουν να ισορροπήσουν την εμπειρία (Μόντριτς-Κρος) με τα νιάτα και το ταλέντο (Τσουαμενί-Καμαβινγκά) στον άξονα. Μάλιστα, ο Τσουαμενί είχε συμφωνία και με τη Ρεάλ και με τη Λίβερπουλ, αλλά προτίμησε τους Ισπανούς καθώς είναι όνειρό του να αγωνιστεί εκεί!

Πλέον το ζητούμενο είναι η ενίσχυση στην επίθεση. Εκεί που υπολογιζόταν να έρθει ο Εμπαπέ, αλλά έμεινε επιθυμία. Το όνομα του Ραχίμ Στέρλινγκ είχε ακουστεί έντονα πριν λίγες μέρες. Ο Άγγλος λόγω ερχομού του Χάλαντ στη Σίτι, ξέρει πως ο ρόλος του θα συρρικνωθεί. Έτσι δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του και με ένα φυσιολογικό (για το επίπεδο αυτό) ποσό θα μπορούσε να παραχωρηθεί. Η Ρεάλ είναι στους ενδιαφερόμενους, αλλά αναζητά κάτι καλύτερο.

Το ακόμη καλύτερο, ίσως να είναι ο Ράφαελ Λεάο. Ο νεαρός Πορτογάλος επιθετικός έκανε εκπληκτική σεζόν με τη Μίλαν, όντας απ’ τους σημαντικότερους λόγους κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Φυσικά τα δεδομένα δεν είναι εύκολα για τον παίκτη, καθώς οι «ροσονέρι» είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησής του ακόμη και με 120 εκ. ευρώ.

Φυσικά, όταν μιλάμε για Ρεάλ Μαδρίτης και Φλορεντίνο Πέρεθ, ποτέ δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Ειδικά μέχρι τελευταία στιγμή πάντα θα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια κίνηση που θα συζητηθεί. Το όνομα του Χάρι Κέιν πάντα είναι μια προοπτική, αν και η συνύπαρξη με τον εκπληκτικό Καρίμ Μπενζεμά που πάει… τρένο για Χρυσή Μπάλα, δε θα είναι εύκολη. Ίσως και ο Μοχάμεντ Σαλάχ να μπορούσε να αποτελέσει λύση για «βόμβα», όμως κι εκεί το θέμα είναι πολύπλοκο.

Το πλήγμα με Μανέ και η αγωνία για Σαλάχ

Η κατάσταση μοιάζει ακόμη πιο περίπλοκη στη Λίβερπουλ. Γιατί έχει μπροστά της την διαφαινόμενη απώλεια ενός εκ του βασικότερου «γραναζιού» της τα τελευταία χρόνια. Ο Μανέ ετοιμάζει βαλίτσες, καθώς αποφάσισε πως είναι καιρός να… ανοίξει τα φτερά του. Η Μπάγερν είναι ένας σοβαρή υποψηφιότητα για τον Αφρικανό, όμως τον Γιούρκεν Κλοπ λίγο τον απασχολεί αυτό. Η ουσία είναι η απώλειά του για λεφτά που δε θα θεωρούνται και «τρελά» μάλιστα, καθώς θα πωληθεί περίπου 50 εκ. ευρώ καθώς μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

To ποιος θα τον διαδεχθεί αγωνιστικά, δε φαίνεται να φέρνει μεγάλη πίεση στους «κόκκινους». Απέκτησαν τον Λουίς Ντίαζ για τη θέση αυτή, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δώσει βοήθεια και ο Ζότα. Αλλά και πάλι αριθμητικά χρειάζεται ενίσχυση. Οι Τζόναθαν Ντέιβιντ (Λιλ) και Ισμαίλα Σαρ (Γουότφορντ) είναι δύο παίκτες που καιρό είχε ξεχωρίσει ο Κλοπ. Ίσως λοιπόν να επανέλθουν στο προσκήνιο, για μια Λίβερπουλ που δεν έχει και απεριόριστο μπάτζετ να ξοδέψει.

Ήδη έχει κάνει δικό της τον Φάμπιο Καρβάλιο που έκανε εκπληκτική σεζόν με τη Φούλαμ. Μια προσθήκη κυρίως για το μέλλον, αν και ο Γερμανός τεχνικός θα του δώσει ευκαιρίες.

Το σενάριο που ολοένα και «φουντώνει» τον τελευταίο καιρό, αφορά τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Παίκτης επιπέδου που μπορεί να καλύψει το κενό του Μανέ. Ειδικά το κλείσιμο της σεζόν με την Μπαρτσελόνα ήταν εκπληκτικό, αλλά το οικονομικό και ο ανταγωνισμός είναι ένα ζήτημα. Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει τον Γάλλο ακραίο μεσοεπιθετικό, οπότε τα οικονομικά ξεφεύγουν.

Όσο για τη μεσαία γραμμή, το σενάριο πώλησης του Κεϊτά αποδείχθηκε λανθασμένο. Οπότε δεν υπάρχει μεγάλη πρεμούρα για ενίσχυση στα χαφ. Πάντως ήδη είναι στη λίστα ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Ο 18χρονος άσος της Ντόρτμουντ αρέσει στον Κλοπ, αλλά η αγορά του είναι δύσκολη. Οι Γερμανοί ήδη παραχώρησαν τον Χάλαντ και δε θέλουν να χάσουν και τον Άγγλο. Οπότε το ενδεχόμενο να μείνει στην Μπορούσια και μέσα στη σεζόν να τον «καπαρώσει» η Λίβερπουλ, είναι πιθανό.

Στο ίδιο πλαίσιο και η συμφωνία για την απόκτηση του Κάλβιν Ράμσεϊ, του 18χρονου Σκωτσέζου δεξιού μπακ της Αμπερντίν. Επίσης, υπάρχει και η διάθεση που εξέφρασε ο Ντανζούμα της Βιγιαρεάλ να συνεχίσει την καριέρα του στη Λίβερπουλ. Αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχουν επαφές. Ναι μεν τα πήγε εξαιρετικά στο Champions League, αλλά σαφώς δεν είναι ο παίκτης που θα αλλάξει τα δεδομένα στο λιμάνι.

Περισσότερο απ’ όλα αυτά, «καίει» το ζήτημα του Μο Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Πριν τον τελικό του Champions League δήλωσε πως και την επόμενη σεζόν θα είναι στο «Άνφιλντ». Όμως δεν δέχεται την πρόταση για επέκταση συμβολαίου, οπότε ο φόβος να αποχωρήσει κι αυτός είναι σημαντικός.

Διότι δεν αποκλείεται ακόμη και η Λίβερπουλ να δει διαφορετικά μια πρόταση για τον Σαλάχ, ξέροντας πως ο παίκτης δεν ανανεώνει οπότε έτσι κι αλλιώς θα τον χάσει χωρίς χρήματα σε ένα χρόνο. Φυσικά ο Κλοπ δε θέλει ούτε να σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Που αυτή τη στιγμή δε μοιάζει πιθανό, ειδικά απ’ τη στιγμή που σε αντίθεση με τον Μανέ, ο Σαλάχ δεν έχει εκφράσει επιθυμία άμεσης αποχώρησης.

 



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved