Γκλόρια Πριβιλέτζιο στο Onsports: «Η γυναίκα έχει βγει μπροστά. Είμαστε δυνατές αρκεί να μιλάμε»!

Γκλόρια Πριβιλέτζιο στο Onsports: «Η γυναίκα έχει βγει μπροστά. Είμαστε δυνατές αρκεί να μιλάμε»!

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο με το όμορφο χαμόγελο, το ιταλικό ταμπεραμέντο και την ελληνική καρδιά, μίλησε στο Onsports για τη νίκη της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τα όνειρά της για να καταρρίψει το ρεκόρ διαδρομής, αλλά και το κίνημα #metoo, παρακινώντας όλες τις νεαρές αθλήτριες να μη φοβούνται να μιλήσουν.

Οι γονείς της είναι γεννημένοι στην Κωνσταντινούπολη, με τον πατέρα της να έχει ιταλικές ρίζες, εξ’ ού και το επίθετο, και η μητέρα της είναι Ελληνίδα, ενώ η ίδια γεννήθηκε το 1982 στην Ελλάδα. Αν και ασχολήθηκε αρχικά με την κολύμβηση ο στίβος και ιδιαίτερα οι μεγάλες αποστάσεις την «κέρδισαν».

Πρώτη φορά έτρεξε την Αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας χωρίς να… κρατάει χρονόμετρο, και εκεί γεύτηκε τη μαγεία της διαδρομής! Ακολούθησαν οι επιτυχίες στα 10χλμ. όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2018 και το 2019, που πραγματοποιείται παράλληλα με τον ΑΜΑ.

Η 33χρονη δρομέας μεγάλων αποστάσεων του ΓΣ Γλυφάδας τερμάτισε πρώτη στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2021 και μάλιστα είχε επίδοση 2.41.30, φτάνοντας μια «ανάσα» από το 2:39, που είναι το ρεκόρ διαδρομής, το οποίο κατέχει η Μαρία Πολύζου.

Αυτό σημαίνει πως από εδώ και στο εξής ο μεγάλος της στόχος είναι να... γράψει το δικό της όνομα δίπλα από το ρεκόρ διαδρομής και έχει όλες τις δυνατότητες και το ταλέντο να το πετύχει!

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο μίλησε στη συντάκτρια του Onsports, Δήμητρα Πολυχρονοπούλου, για τη νίκη της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αγγίζοντας μάλιστα το ρεκόρ διαδρομής, που έγινε ο επόμενος στόχος της, αλλά και το κίνημα #metoo, που κάνει τις γυναίκες πιο δυνατές.

Κάνε μας έναν απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε όπου ολοκληρώθηκε ιδανικά για εσένα με τη νίκη σου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας;

«Ήταν μια πολύ ωραία χρονιά για μένα, με τις δυσκολίες και τις αναποδιές της αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό για μένα. Ο χρόνος που έκανα (2:41.30) ήταν πέραν των προσδοκιών μου, καθώς σχεδόν άγγιξα το ρεκόρ διαδρομής (2:39 που κατέχει η Μαρία Πολύζου). Έτσι αυτομάτως αυτός έγινε ο νέος μου στόχος στο μέλλον»!

Πως κατάφερες να το πετύχεις με δεδομένο πως είχες ελάχιστους αγώνες στα πόδια σου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού;

«Τα τελευταία τρία χρόνια προετοιμαζόμουν για έναν καλό Μαραθώνιο, αλλά με τις ακυρώσεις αγώνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν είχα καταφέρει να το πετύχω νωρίτερα. Το σώμα μου όμως μπορούσε να το πετύχει και έτσι στον Μαραθώνιο της Αθήνας μπόρεσα να πιάσω αυτήν την επίδοση και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό».

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου και στόχοι;

«Θέλω να ξεκουραστώ αυτό τον χρόνο και να σχεδιάσω τους στόχους μου και τα πλάνα μου για την επόμενη χρονιά. Σίγουρα το να καταρρίψω το ρεκόρ διαδρομής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας από ελληνίδα αθλήτρια έγινε ένας από τους βασικούς μου στόχους».

Ποια είναι η θέση σου σχετικά με το κίνημα #metoo;

«Χαίρομαι πολύ που έχει γίνει αυτό το κίνημα. Είναι μια αρχή. Η γυναίκα έχει βγει μπροστά και μπορεί πια να μιλάει και υπάρχει υποστήριξη από τη μία γυναίκα στην άλλη. Νιώθουμε δυνατές και τίποτα δε θα μας σταματήσει».

Τι έχεις να πεις εσύ σε νεαρές αθλήτριες που ξεκινούν την καριέρα τους σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν;

«Να προσέχουν πολύ και να μιλάνε. Να μη φοβούνται να ρωτήσουν αν κάτι είναι σωστό ή λάθος. Να ξέρουν ότι έχουν υποστήριξη. Είμαστε στο 2022 και πλέον όλα αυτά μπορούν να καταπολεμηθούν».

Δείτε εδώ την ανάρτηση της Γκλόρια Πριβιλέτζιο στο Instagram μετά τη νίκη της στον Μαραθώνιο της Αθήνας:

«Ήταν από τις πιο έντονες και μαγικές στιγμές της ζωής μου!

Μια νίκη και μια επίδοση που ήρθε ύστερα από αρκετές δυσκολίες και "αναποδιές".

Αλλά το αποτέλεσμα τελικά έρχεται όταν δεν τα παρατάμε και έχουμε υπομονή!

Χρωστούσα στον εαυτό μου και σε όσους με στηρίζουν καθημερινά αυτήν την χαρά!

Ήταν η απόδειξη ότι όταν πιστέψεις στα "πόδια σου" μπορείς να βγάλεις φτερά!»

 

 

The official post event video of Athens Marathon The Authentic 2019



Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved