Στον αγώνα κατά του ρατσισμού της ΟΥΕΦΑ ο ΑΟΑΝ
SHARE

Στον αγώνα κατά του ρατσισμού της ΟΥΕΦΑ ο ΑΟΑΝ

Μετά από πρόταση της ΑΕΚ που αποδέχτηκε ο ΑΟΑΝ πριν την έναρξη του αγώνα της Κυριακής οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων θα φορέσουν μπλουζάκια με σχετικό θέμα, οι αρχηγοί ειδικό περιβραχιόνιο που αποστέλλεται από την UEFA για το σκοπό αυτό, ενώ τα παιδάκια που θα συνοδεύουν τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο θα είναι ντυμένα ανάλογα και θα σηκώσουν πανό κατά του ρατσισμού.  

Ψυλλάκης: Ιστορική στιγμή και μεγάλη τιμή για τον Αγιο Νικόλαο

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΑΕΚ κ. Αγγελική Αρκάδη έριξε την ιδέα στον ομόλογο της στην ομάδα του Αγίου Νικολάου και η διοίκηση του ΑΟΑΝ δεν είχε λόγο να αρνηθεί την πρόταση που βγάζει πλέον την ιστορική ομάδα του Λασιθίου έξω από τα σύνορα του ελληνικού ποδοσφαιρικού χάρτη.

Το δεκαπενθήμερο 15-29 Οκτωβρίου 2013 επέλεξε η ΟΥΕΦΑ για τον αγώνα κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο μια δράση που ξεκίνησε το 2001 αρχικά σε 9 χώρες και έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες για την καταπολέμηση του ρατσισμού στον αθλητισμό. Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή της περιορίζεται κυρίως σε επίπεδο κορυφαίων Διασυλλογικών Διοργανώσεων του Τσάμπιονς Λίγκ και του Γιουρόπα Λίγκ, η ομάδα της ΑΕΚ επιλέχτηκε από τη FARE (Football against Racism in Europe) να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη δράση, ενώ στο επίσημο έντυπο της FARE και της ΟΥΕΦΑ θα υπάρχει ειδική αναφορά και ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

Μετά λοιπόν τη συμφωνία των δύο ομάδων στον αγώνα πρωταθλήματος της Κυριακής στο ΟΑΚΑ και πριν την έναρξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων θα φορέσουν μπλουζάκια με σχετικό θέμα, οι αρχηγοί ειδικό περιβραχιόνιο που αποστέλλεται από την UEFA για το σκοπό αυτό, ενώ τα παιδάκια που θα συνοδεύουν τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο θα είναι ντυμένα ανάλογα και θα σηκώσουν πανό κατά του ρατσισμού.

Ο πρόεδρος του ΑΟΑΝ κ. Γιώργος Ψυλλάκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το συγκεκριμένο γεγονός: “ Αποτελεί μια μοναδική τιμή τόσο για την ομάδα του ΑΟΑΝ, όσο και για την πόλη του Αγίου Νικολάου γενικότερα, η συγκεκριμένη πρόταση. Με χαρά χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και φυσικά δεν έχουμε λόγο να μην την αποδεχτούμε. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην πορεία του ΑΟΑΝ μέσα στο χρόνο. Όλοι εμείς στον Αγιο Νικόλαο πιστεύουμε σε αυτές τις αξίες, δεν ξεχωρίσαμε ποτέ τους ανθρώπους με βάση το χρώμα τους ή τη γλώσσα που μιλάνε και με χαρά μας θα προωθήσουμε ανάλογες κινήσεις και στο μέλλον”.

ΑΟΧ Κισσαμικός: Τέλος ο Πετράκης
ΑΟΧ Κισσαμικός: Τέλος ο Πετράκης
Ο Κουκ «σκότωσε» τη Μακάμπι του Σφαιρόπουλου
Ο Κουκ «σκότωσε» τη Μακάμπι του Σφαιρόπουλου
Ρίβερ-Μπόκα 3-1: Επικοί "εκατομμυριούχοι"! (photos)
Ρίβερ-Μπόκα 3-1: Επικοί "εκατομμυριούχοι"! (photos)
Live Chat: Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς 3-1 (τελικό)
Live Chat: Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς 3-1 (τελικό)


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies