Πώς να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση
Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια των τροφίμων, ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης παραμένει υψηλός.
Το κοτόπουλο και ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι πρώτα στη λίστα με τα επικίνδυνα κρέατα, σύμφωνα με την οργάνωση καταναλωτών CSPI.Παράλληλα, ο περιβαλλοντικός οργανισμός EWG δημοσίευσε πρόσφατα μια εκτενή ανάλυση σχετικά με τα βακτήρια που βρίσκονται στο κρέας και είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.
Η ασφάλεια των τροφίμων πρέπει να διασφαλίζεται πριν αυτά φτάσουν στον καταναλωτή, όμως «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στην κουζίνα», δηλώνει ο Δρ Ρόμπερτ Τοξ, υποδιευθυντής του Τμήματος Τροφικών Δηλητηριάσεων στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr