Δείτε πόσο μας ωφελεί μία επιπλέον ώρα ύπνου
Με την αλλαγή της ώρας την περασμένη εβδομάδα κερδίσαμε μία επιπλέον ώρα ύπνου. Μπορεί να φαίνεται λίγο, όμως οι επιστήμονες τονίζουν ότι ακόμη και μία μόνο ώρα παραπάνω ύπνου μάς κάνει καλό.
Ενεργοποιούμε το DNA μας
Σύμφωνα με ένα μικρό πείραμα που πραγματοποίησαν πρόσφατα δημοσιογράφοι του BBC, μία ώρα ύπνου ενεργοποιεί 500διαφορετικά ωφέλιμα γονίδια. Οι αλλαγές στη γενετική έκφραση χάρη στη μία επιπλέον ώρα βοηθούν τον οργανισμό να προστατευθεί από το διαβήτη, τον καρκίνο,τη φλεγμονή και το στρες.
Είμαστε πιο ανταγωνιστικοί
Το «κλειδί» για μια καλή επίδοση δεν είναι η προπόνηση αλλά ο καλός ύπνος. Πολυάριθμες μελέτες αποδεικνύουν ότι έστω και μία ώρα παραπάνω ύπνου ενισχύει την αποδοτικότητα,ειδικότερα όταν εντάσσεται συστηματικά στον καθημερινό πρόγραμμα ύπνου.
Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr