Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Καλάμπρια: «Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ο Μπενίτεθ, έχει θέληση και φιλοδοξία για κάτι σημαντικό»
Καλάμπρια: «Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ο Μπενίτεθ, έχει θέληση και φιλοδοξία για κάτι σημαντικό»
ΠΑΟΚ: «Δεν νιώθει άνετα, λόγω Λουτσέσκου» - Ξέσπασμα του ατζέντη του Τσάλοφ
ΠΑΟΚ: «Δεν νιώθει άνετα, λόγω Λουτσέσκου» - Ξέσπασμα του ατζέντη του Τσάλοφ
Τα συλλυπητήρια της ΕΠΟ στον Βαγγέλη Μαρινάκη
Τα συλλυπητήρια της ΕΠΟ στον Βαγγέλη Μαρινάκη
Αταμάν: «Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, ήταν δύσκολο να παίζουμε χωρίς ψηλούς»
Αταμάν: «Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, ήταν δύσκολο να παίζουμε χωρίς ψηλούς»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved