Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Με τη συμμετοχή του Μ. Κατσικαδέλη και του Α. Νικολακάκη το 17ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο
Με τη συμμετοχή του Μ. Κατσικαδέλη και του Α. Νικολακάκη το 17ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο
Χάλκινο μετάλλιο ο Κόρδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ταεκβοντό!
Χάλκινο μετάλλιο ο Κόρδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ταεκβοντό!
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Φαβορί για το trade οι Σαν Αντόνιο Σπερς» - Η λοταρία που άλλαξε τα δεδομένα
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Φαβορί για το trade οι Σαν Αντόνιο Σπερς» - Η λοταρία που άλλαξε τα δεδομένα
ΑΕΚ: Το συγκινητικό «αντίο» του Ματίας Αλμέιδα - «Ευχαριστώ για κάθε στιγμή που έζησα»
ΑΕΚ: Το συγκινητικό «αντίο» του Ματίας Αλμέιδα - «Ευχαριστώ για κάθε στιγμή που έζησα»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved