Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



ΑΕΚ: Με ψυχολογία αλλά και το μυαλό σε Μάνταλο και Πήλιο
ΑΕΚ: Με ψυχολογία αλλά και το μυαλό σε Μάνταλο και Πήλιο
Αστέρας AKTOR: Πένθος για Κόουλμαν - Πέθανε η μητέρα του λίγο πριν τη σέντρα με Ατρόμητο
Αστέρας AKTOR: Πένθος για Κόουλμαν - Πέθανε η μητέρα του λίγο πριν τη σέντρα με Ατρόμητο
Κύπελλο Betsson: Ο Παπαπέτρου στο Άρης – ΠΑΟΚ
Κύπελλο Betsson: Ο Παπαπέτρου στο Άρης – ΠΑΟΚ
Το Ιράν αποφάσισε να μποϊκοτάρει την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Το Ιράν αποφάσισε να μποϊκοτάρει την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved