Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Κατάταξη UEFA: ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κράτησαν την Ελλάδα στην 11η θέση, πλησιάζει η Πολωνία
Κατάταξη UEFA: ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κράτησαν την Ελλάδα στην 11η θέση, πλησιάζει η Πολωνία
O Γιάννης Βρούτσης υπέγραψε τη συγκρότηση Υποστηρικτικής Επιτροπής διοργάνωσης του Final Four
O Γιάννης Βρούτσης υπέγραψε τη συγκρότηση Υποστηρικτικής Επιτροπής διοργάνωσης του Final Four
Ο Ράφα Μπενίτεθ στο «Γ. Καλαφάτης» και η πρώτη του προπόνηση
Ο Ράφα Μπενίτεθ στο «Γ. Καλαφάτης» και η πρώτη του προπόνηση
ΠΑΟΚ: Αγωνία για Καμαρά και Κεντζιόρα ενόψει Βόλου
ΠΑΟΚ: Αγωνία για Καμαρά και Κεντζιόρα ενόψει Βόλου
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved