Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Βαθμολογία EuroLeague: Μαζί στην τετράδα και το 8-4 ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός
Βαθμολογία EuroLeague: Μαζί στην τετράδα και το 8-4 ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός
Με το... ζόρι και 31 βολές ο Ολυμπιακός «λύγισε» την «πληγωμένη» Παρί
Με το... ζόρι και 31 βολές ο Ολυμπιακός «λύγισε» την «πληγωμένη» Παρί
Κύπρος: Ο Κορέια ανέβασε την Πάφο ξανά στην κορυφή
Κύπρος: Ο Κορέια ανέβασε την Πάφο ξανά στην κορυφή
Η μάσκα «Χάνιμπαλ Λέκτερ» που έχει… τρελάνει το NCAA – Πώς έμεινε ζωντανό το όνειρο του Τζέιμς Σκοτ
Η μάσκα «Χάνιμπαλ Λέκτερ» που έχει… τρελάνει το NCAA – Πώς έμεινε ζωντανό το όνειρο του Τζέιμς Σκοτ
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved