Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Ροντινέι για Βινίσιους: «Είναι ο καλύτερος στον κόσμο»
Ροντινέι για Βινίσιους: «Είναι ο καλύτερος στον κόσμο»
Φιορεντίνα – ΑΕΚ: «Το μυαλό μας να είναι στον Παναθηναϊκό» | Όσα είπε ο Μάρκο Νίκολιτς
Φιορεντίνα – ΑΕΚ: «Το μυαλό μας να είναι στον Παναθηναϊκό» | Όσα είπε ο Μάρκο Νίκολιτς
Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Τα highlights του ιστορικού «διπλού» | Η βαθμολογία του Conference League
Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Τα highlights του ιστορικού «διπλού» | Η βαθμολογία του Conference League
Παναθηναϊκός-Στουρμ Γκρατς, Μπενίτεθ: «Έχω ιδέες στο μυαλό μου, χρειάζεται πίστη για να εφαρμοστούν»
Παναθηναϊκός-Στουρμ Γκρατς, Μπενίτεθ: «Έχω ιδέες στο μυαλό μου, χρειάζεται πίστη για να εφαρμοστούν»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved