Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Ρογκαβόπουλος: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τη νίκη»
Ρογκαβόπουλος: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τη νίκη»
Αταμάν: «Οι απουσίες Όσμαν και Γιούρτσεβεν είναι έκπληξη για εμένα»
Αταμάν: «Οι απουσίες Όσμαν και Γιούρτσεβεν είναι έκπληξη για εμένα»
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέσα ο Τολιόπουλος, εκτός οι Οσμάν και Γιούρτσεβεν με Παρτιζάν
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέσα ο Τολιόπουλος, εκτός οι Οσμάν και Γιούρτσεβεν με Παρτιζάν
Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Στην «ερυθρόλευκη» ευρωπαϊκή λίστα ο Μπότης αντί του τραυματία Πασχαλάκη
Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Στην «ερυθρόλευκη» ευρωπαϊκή λίστα ο Μπότης αντί του τραυματία Πασχαλάκη
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved