Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



NCAA: Μεγάλη νίκη για το Βιρτζίνια Τεκ με υπογραφή Αβδάλα
NCAA: Μεγάλη νίκη για το Βιρτζίνια Τεκ με υπογραφή Αβδάλα
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/11) - Με τις «μάχες» Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και Εθνική
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/11) - Με τις «μάχες» Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και Εθνική
ΝΒΑ: Τέλος στο σερί των Πίστονς, η «40άρα» του Γκίλτζιους – Αλεξάντερ και η κατηφόρα των Μπακς (vid)
ΝΒΑ: Τέλος στο σερί των Πίστονς, η «40άρα» του Γκίλτζιους – Αλεξάντερ και η κατηφόρα των Μπακς (vid)
Ελλάδα: Εκκίνηση κόντρα στην Ρουμανία για το πρώτο βήμα για το Μουντομπάσκετ 2027
Ελλάδα: Εκκίνηση κόντρα στην Ρουμανία για το πρώτο βήμα για το Μουντομπάσκετ 2027
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved

Η Φάρμα: Με φωνές η επεισοδιακή αποχώρηση της Απαζίδου που ξεσήκωσε το Χ κατά των 2 τοξικών παικτών