Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Άνοιξε το σκορ ο Κωνσταντέλιας
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Άνοιξε το σκορ ο Κωνσταντέλιας
ΑΕΚ – ΟΦΗ: Εκατοντάδες κόσμου στο χριστουγεννιάτικο γιορτή – Πανικός κατά την άφιξη της αποστολής!
ΑΕΚ – ΟΦΗ: Εκατοντάδες κόσμου στο χριστουγεννιάτικο γιορτή – Πανικός κατά την άφιξη της αποστολής!
LIVE ΑΕΚ – ΟΦΗ: Η ευκαιρία… κορυφής για την «Ένωση» στην «OPAP Arena»
LIVE ΑΕΚ – ΟΦΗ: Η ευκαιρία… κορυφής για την «Ένωση» στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ – ΟΦΗ: Κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού ο Περέιρα | Η ενδεκάδα του Μάρκο Νίκολιτς
ΑΕΚ – ΟΦΗ: Κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού ο Περέιρα | Η ενδεκάδα του Μάρκο Νίκολιτς
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved