Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Ανανέωσε με τη Φενερμπαχτσέ ο Ουίλμπεκιν
Ανανέωσε με τη Φενερμπαχτσέ ο Ουίλμπεκιν
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η «οβίδα» του Γκονζάλο λύγισε την Γιουβέντους κι έστειλε τη Ρεάλ στους 8
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η «οβίδα» του Γκονζάλο λύγισε την Γιουβέντους κι έστειλε τη Ρεάλ στους 8
Γιώργος Αμούτζας: Πώς περιέγραψε το σοκαριστικό τροχαίο - «Δεχθήκαμε 13,5 G κατά την πρόσκρουση»
Γιώργος Αμούτζας: Πώς περιέγραψε το σοκαριστικό τροχαίο - «Δεχθήκαμε 13,5 G κατά την πρόσκρουση»
Wimbledon: Αποκλεισμοί που σοκάρουν στον πρώτο γύρο - Η Ριμπάκινα αντίπαλος της Σάκκαρη
Wimbledon: Αποκλεισμοί που σοκάρουν στον πρώτο γύρο - Η Ριμπάκινα αντίπαλος της Σάκκαρη
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved