Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Λίβερπουλ: Πρώτος «στόχος» ο Λουίς Ενρίκε αν απολυθεί ο Σλοτ
Λίβερπουλ: Πρώτος «στόχος» ο Λουίς Ενρίκε αν απολυθεί ο Σλοτ
ΑΕΚ: Υποψήφια για καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής στο Conference - Κορυφαία επίθεση στη διοργάνωση
ΑΕΚ: Υποψήφια για καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής στο Conference - Κορυφαία επίθεση στη διοργάνωση
Κάλεσμα Γκριγκόνις - Ρογκαβόπουλου στο τουρνουά «Αλέξανδρος» (vid)
Κάλεσμα Γκριγκόνις - Ρογκαβόπουλου στο τουρνουά «Αλέξανδρος» (vid)
ΟΦΗ: Θλάση πρώτου βαθμού ο Νέιρα
ΟΦΗ: Θλάση πρώτου βαθμού ο Νέιρα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved