Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Ραφαέλ Ναδάλ: «Αποσύρθηκα επειδή το σώμα μου δεν μπορούσε άλλο»
Ραφαέλ Ναδάλ: «Αποσύρθηκα επειδή το σώμα μου δεν μπορούσε άλλο»
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Να... σπάσει το ρόδι με... υπέρβαση κόντρα στην «Βασίλισσα»
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Να... σπάσει το ρόδι με... υπέρβαση κόντρα στην «Βασίλισσα»
Challenge Cup: Ο Πανιώνιος κυριάρχησε της Κορόνα Μπρασόφ!
Challenge Cup: Ο Πανιώνιος κυριάρχησε της Κορόνα Μπρασόφ!
Challenge Cup: Βήμα πρόκρισης για την ΑΕΚ κόντρα στην ιταλική Βαλεφόλια
Challenge Cup: Βήμα πρόκρισης για την ΑΕΚ κόντρα στην ιταλική Βαλεφόλια
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved