Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Τι έβαλε πάλι! Η στιγμή που ο Στεφ Κάρι ευστοχεί από την άλλη άκρη του γηπέδου - Βίντεο
Τι έβαλε πάλι! Η στιγμή που ο Στεφ Κάρι ευστοχεί από την άλλη άκρη του γηπέδου - Βίντεο
AEK: «Μια ιστορία από την Πόλη» στη Σαμψούντα – Δείτε το βίντεο με τα… παρασκήνια του θριάμβου
AEK: «Μια ιστορία από την Πόλη» στη Σαμψούντα – Δείτε το βίντεο με τα… παρασκήνια του θριάμβου
Super League 2: Εκτός έδρας αποστολή με Αιγάλεω στα... Ψαχνά για την Καλαμάτα! – Το πρόγραμμα
Super League 2: Εκτός έδρας αποστολή με Αιγάλεω στα... Ψαχνά για την Καλαμάτα! – Το πρόγραμμα
Super League: Σέντρα στον δεύτερο γύρο με τρεις αναμετρήσεις – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
Super League: Σέντρα στον δεύτερο γύρο με τρεις αναμετρήσεις – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved