Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Μεγάλη έκπληξη στη Σκωτία: Η Σεντ Μίρεν πήρε το League Cup απ’ την Σέλτικ
Μεγάλη έκπληξη στη Σκωτία: Η Σεντ Μίρεν πήρε το League Cup απ’ την Σέλτικ
Εξαπλώνεται ο ιός της γρίπης H3N2: ποια είναι τα συμπτώματα της, τι να προσέξετε
Εξαπλώνεται ο ιός της γρίπης H3N2: ποια είναι τα συμπτώματα της, τι να προσέξετε
Ασταμάτητη η Φενέρμπαχτσε πριν τον Παναθηναϊκό AKTOR, πήρε και το τουρκικό ντέρμπι
Ασταμάτητη η Φενέρμπαχτσε πριν τον Παναθηναϊκό AKTOR, πήρε και το τουρκικό ντέρμπι
Ζήτησε συγγνώμη η ΕΡΤ για τη μετάδοση του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Ζήτησε συγγνώμη η ΕΡΤ για τη μετάδοση του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved