Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Λιονέλ Μέσι: Ο «Pulga» αναδείχθηκε MVP του MLS για δεύτερη σερί χρονιά
Λιονέλ Μέσι: Ο «Pulga» αναδείχθηκε MVP του MLS για δεύτερη σερί χρονιά
Βόλεϊ: Ο Γεροθόδωρος ολοκλήρωσε μια λαμπρή καριέρα 26 ετών
Βόλεϊ: Ο Γεροθόδωρος ολοκλήρωσε μια λαμπρή καριέρα 26 ετών
Formula 1: Και επίσημα «τέλος» από τη Red Bull ο Χέλμουτ Μάρκο
Formula 1: Και επίσημα «τέλος» από τη Red Bull ο Χέλμουτ Μάρκο
Eurocup: Το ευρωπαϊκό μπάσκετ επέστρεψε στο Ισραήλ μετά από δύο χρόνια!
Eurocup: Το ευρωπαϊκό μπάσκετ επέστρεψε στο Ισραήλ μετά από δύο χρόνια!
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved