Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



«Μύρισε» Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη - Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο - Βίντεο
«Μύρισε» Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη - Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο - Βίντεο
ΠΑΟΚ: Πέμπτη κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Άρη
ΠΑΟΚ: Πέμπτη κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Άρη
ΑΕΚ: Επίσημο! Πάει Copa Africa με την Ανγκόλα ο Ζίνι – Τα παιχνίδια που θα τον στερηθεί η «Ένωση»
ΑΕΚ: Επίσημο! Πάει Copa Africa με την Ανγκόλα ο Ζίνι – Τα παιχνίδια που θα τον στερηθεί η «Ένωση»
Άρης - ΠΑΟΚ: Τα highlights του ντέρμπι και το πανέμορφο γκολ του Γιακουμάκη - Βίντεο
Άρης - ΠΑΟΚ: Τα highlights του ντέρμπι και το πανέμορφο γκολ του Γιακουμάκη - Βίντεο
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved