Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Cheerleading: Θρίαμβος στη Θεσσαλονίκη - Εντυπωσιακό Flash Mob στον Λευκό Πύργο
Cheerleading: Θρίαμβος στη Θεσσαλονίκη - Εντυπωσιακό Flash Mob στον Λευκό Πύργο
Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή αίτησης – Τι να προσέξετε
Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή αίτησης – Τι να προσέξετε
Ταεκβοντό: Με συμμετοχή ρεκόρ ολοκληρώθηκε το Β' Πανελλήνιο Κύπελλο
Ταεκβοντό: Με συμμετοχή ρεκόρ ολοκληρώθηκε το Β' Πανελλήνιο Κύπελλο
Κολύμβηση: Σε τροχιά μεταλλίου η Ντουντουνάκη! Στον τελικό του Ευρωπαϊκού με πανελλήνιο ρεκόρ
Κολύμβηση: Σε τροχιά μεταλλίου η Ντουντουνάκη! Στον τελικό του Ευρωπαϊκού με πανελλήνιο ρεκόρ
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved