Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Κένεθ Φαρίντ: Ο Manimal ήρθε για να μείνει - Τα εντυπωσιακά του νούμερα μέσα σε μια εβδομάδα
Κένεθ Φαρίντ: Ο Manimal ήρθε για να μείνει - Τα εντυπωσιακά του νούμερα μέσα σε μια εβδομάδα
Με Τσιτσιπά και Σάκκαρη στην Αυστραλία: Η Ελλάδα έμαθε αντιπάλους στο United Cup
Με Τσιτσιπά και Σάκκαρη στην Αυστραλία: Η Ελλάδα έμαθε αντιπάλους στο United Cup
Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στο «Καμπ Νου»!
Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στο «Καμπ Νου»!
Τον «τελικό» απέναντι στην Μπράουνσβαϊγκ σκέφτεται ο ΠΑΟΚ
Τον «τελικό» απέναντι στην Μπράουνσβαϊγκ σκέφτεται ο ΠΑΟΚ
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved