Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



LIVE CHAT Παναθηναϊκός AKTOR – Παρτιζάν: Η «μάχη» του «τριφυλλιού» κόντρα στον «Ζοτς»
LIVE CHAT Παναθηναϊκός AKTOR – Παρτιζάν: Η «μάχη» του «τριφυλλιού» κόντρα στον «Ζοτς»
Παναθηναϊκός AKTOR - Παρτιζάν: Αποθέωση για Ομπράντοβιτς
Παναθηναϊκός AKTOR - Παρτιζάν: Αποθέωση για Ομπράντοβιτς
Euroleague: Η Ντουμπάι επέστρεψε από το -17 και νίκησε την Παρί!
Euroleague: Η Ντουμπάι επέστρεψε από το -17 και νίκησε την Παρί!
Παναθηναϊκός AKTOR - Παρτιζάν: Οι δωδεκάδες της «μάχης» του Telekom Center
Παναθηναϊκός AKTOR - Παρτιζάν: Οι δωδεκάδες της «μάχης» του Telekom Center
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved