Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Αρμάνι - Παναθηναϊκός AKTOR: Με 2.000 κόσμο στο Μιλάνο για την επιστροφή στις νίκες - Ώρα και κανάλι
Αρμάνι - Παναθηναϊκός AKTOR: Με 2.000 κόσμο στο Μιλάνο για την επιστροφή στις νίκες - Ώρα και κανάλι
Εθνική Νέων: Οι αντίπαλοι στην Elite Round και στα προκριματικά του Euro U19
Εθνική Νέων: Οι αντίπαλοι στην Elite Round και στα προκριματικά του Euro U19
Taste Atlas: Τα γεμιστά στο top 10 με τα καλύτερα φαγητά λαχανικών στον κόσμο για το 2026
Taste Atlas: Τα γεμιστά στο top 10 με τα καλύτερα φαγητά λαχανικών στον κόσμο για το 2026
Βόλεϊ: Το πρόγραμμα των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στο European League 2026
Βόλεϊ: Το πρόγραμμα των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στο European League 2026
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved