Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Κάραγκερ σε Σαλάχ: «Συγγνώμη αν σε στεναχώρησα, σε αγαπώ»
Κάραγκερ σε Σαλάχ: «Συγγνώμη αν σε στεναχώρησα, σε αγαπώ»
Παναθηναϊκός: Φάκελος… τερματοφύλακας
Παναθηναϊκός: Φάκελος… τερματοφύλακας
Αντετοκούνμπο: Η αφιέρωση στον πατέρα του με Rous
Αντετοκούνμπο: Η αφιέρωση στον πατέρα του με Rous
ΠΑΟΚ: Με σημαντικές απουσίες στη Βουλγαρία για Λουντογκόρετς
ΠΑΟΚ: Με σημαντικές απουσίες στη Βουλγαρία για Λουντογκόρετς
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved