Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Οι διαιτητές στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ
Οι διαιτητές στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Απρόοπτο με Κουρτουά - Ο λόγος της απουσίας του
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Απρόοπτο με Κουρτουά - Ο λόγος της απουσίας του
Παναθηναϊκός - Στουρμ Γκρατς: Ιταλός διαιτητής με... δυσάρεστο παρελθόν στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός - Στουρμ Γκρατς: Ιταλός διαιτητής με... δυσάρεστο παρελθόν στο ΟΑΚΑ
Σέρβικα ΜΜΕ: «Τζαμπάρι ήρθε η ώρα σου»
Σέρβικα ΜΜΕ: «Τζαμπάρι ήρθε η ώρα σου»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved