Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Euroleague, Ολυμπιακός - Βιλερμπάν: Να μαζέψει τα… κομμάτια του κόντρα στην ουραγό
Euroleague, Ολυμπιακός - Βιλερμπάν: Να μαζέψει τα… κομμάτια του κόντρα στην ουραγό
Στίβος: Πολλές και σπουδαίες διοργανώσεις στο αγωνιστικό καλεντάρι του 2026
Στίβος: Πολλές και σπουδαίες διοργανώσεις στο αγωνιστικό καλεντάρι του 2026
Καιρός - Τσατραφύλλιας: Φθινοπωρινό το σκηνικό τα Χριστούγεννα - Πού θα δούμε βροχές και χιόνια
Καιρός - Τσατραφύλλιας: Φθινοπωρινό το σκηνικό τα Χριστούγεννα - Πού θα δούμε βροχές και χιόνια
Conference League: Η τελική θέση της ΑΕΚ, οι διασταυρώσεις κι ο δρόμος ως τον τελικό
Conference League: Η τελική θέση της ΑΕΚ, οι διασταυρώσεις κι ο δρόμος ως τον τελικό
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved