Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Αγγλία: Αφαίρεση έξι βαθμών στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ λόγω μη πληρωμών
Αγγλία: Αφαίρεση έξι βαθμών στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ λόγω μη πληρωμών
Ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Ίθαν Χαπ η Βαλένθια
Ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Ίθαν Χαπ η Βαλένθια
Ο Ντόντσιτς γράφει Ιστορία στους Λ.Α. Λέικερς
Ο Ντόντσιτς γράφει Ιστορία στους Λ.Α. Λέικερς
Στις 8 Μαρτίου ο 14ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας
Στις 8 Μαρτίου ο 14ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved