Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



NBA: «Άλωσαν» τη Φιλαδέλφεια οι Λέικερς - Ασταμάτητοι οι Θάντερ - Τα αποτελέσματα και τα highlights
NBA: «Άλωσαν» τη Φιλαδέλφεια οι Λέικερς - Ασταμάτητοι οι Θάντερ - Τα αποτελέσματα και τα highlights
Παναθηναϊκός: Ο αριθμός των άμεσων αναγκών ανέβηκε στα τελευταία τρία ματς
Παναθηναϊκός: Ο αριθμός των άμεσων αναγκών ανέβηκε στα τελευταία τρία ματς
Πέθανε ο πρώην οδηγός του NASCAR, Michael Annett, σε ηλικία 39 ετών
Πέθανε ο πρώην οδηγός του NASCAR, Michael Annett, σε ηλικία 39 ετών
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πότε λήγει η προθεσμία - Ποια είναι η διαδικασία έκδοσης
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πότε λήγει η προθεσμία - Ποια είναι η διαδικασία έκδοσης
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved