Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η... εκκαθάριση που έκανε ο Greek Freak και προκάλεσε απορίες
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η... εκκαθάριση που έκανε ο Greek Freak και προκάλεσε απορίες
ΠΑΟΚ: Ψηλά στη λίστα με τους γκαρντ και ο Τίμι Άλεν
ΠΑΟΚ: Ψηλά στη λίστα με τους γκαρντ και ο Τίμι Άλεν
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός προπόνησης ο Γκραντ, ατομικό για Οσμάν και Χολμς
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός προπόνησης ο Γκραντ, ατομικό για Οσμάν και Χολμς
Ολυμπιακός: Θερμή υποδοχή στη Σύρο για τους Πειραιώτες (pics)
Ολυμπιακός: Θερμή υποδοχή στη Σύρο για τους Πειραιώτες (pics)
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved