Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Λούκα Ντόντσιτς: “Τώρα είναι πιο εύκολο κόντρα στους Μάβερικς”
Λούκα Ντόντσιτς: “Τώρα είναι πιο εύκολο κόντρα στους Μάβερικς”
Νέα «σφαλιάρα» για την Ρεάλ Μαδρίτης: Μόνο τον Ολυμπιακό κέρδισε τις τελευταίες 4 εβδομάδες
Νέα «σφαλιάρα» για την Ρεάλ Μαδρίτης: Μόνο τον Ολυμπιακό κέρδισε τις τελευταίες 4 εβδομάδες
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: «Να διορθώσουμε όλοι την κατάσταση» | Οι δηλώσεις Μπενίτεθ
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: «Να διορθώσουμε όλοι την κατάσταση» | Οι δηλώσεις Μπενίτεθ
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: «Αξίζαμε τη νίκη, ηγέτης ο Γιόβιτς» | Οι ατάκες Νίκολιτς
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: «Αξίζαμε τη νίκη, ηγέτης ο Γιόβιτς» | Οι ατάκες Νίκολιτς
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved