Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Επέστρεψε ο Γιούρτσεβεν στην εύκολη νίκη της Τουρκίας
Επέστρεψε ο Γιούρτσεβεν στην εύκολη νίκη της Τουρκίας
Παναθηναϊκός - Στουρμ Γκρατς: Καθυστέρηση στην άφιξη των «πράσινων» λόγω κίνησης
Παναθηναϊκός - Στουρμ Γκρατς: Καθυστέρηση στην άφιξη των «πράσινων» λόγω κίνησης
Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Ένταση μεταξύ «κιτρινόμαυρων» οπαδών και αστυνομίας
Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Ένταση μεταξύ «κιτρινόμαυρων» οπαδών και αστυνομίας
ΠΑΟΚ – Μπραν 1-1: Έχασε μεγάλη ευκαιρία για νίκη οκτάδας
ΠΑΟΚ – Μπραν 1-1: Έχασε μεγάλη ευκαιρία για νίκη οκτάδας
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved