Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Παναθηναϊκός: Τράβηγμα ο Σφιντέρσκι, ίωση ο Γερεμέγεφ και πρόβλημα στην επίθεση
Παναθηναϊκός: Τράβηγμα ο Σφιντέρσκι, ίωση ο Γερεμέγεφ και πρόβλημα στην επίθεση
Νόβακ Τζόκοβιτς: «Ανυπομονώ για τον τελικό, Ελλάδα σ’ αγαπώ»
Νόβακ Τζόκοβιτς: «Ανυπομονώ για τον τελικό, Ελλάδα σ’ αγαπώ»
Δικαίωση ΟΦΗ στο CAS – Παίρνει πίσω τους βαθμούς
Δικαίωση ΟΦΗ στο CAS – Παίρνει πίσω τους βαθμούς
Hellenic Championship ATP 250: Στον τελικό της Αθήνας ο τρομερός Νόβακ Τζόκοβιτς!
Hellenic Championship ATP 250: Στον τελικό της Αθήνας ο τρομερός Νόβακ Τζόκοβιτς!
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved