Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Volley League: Ο Μίλωνας «λύγισε» και τον Ολυμπιακό
Volley League: Ο Μίλωνας «λύγισε» και τον Ολυμπιακό
Βόλος: Με τρεις απουσίες στο ματς με τον Παναθηναϊκό
Βόλος: Με τρεις απουσίες στο ματς με τον Παναθηναϊκό
Τελευταίο ματς του Ζαφείρη με τη Σλάβια Πράγας – Το «ευχαριστώ» των Τσέχων
Τελευταίο ματς του Ζαφείρη με τη Σλάβια Πράγας – Το «ευχαριστώ» των Τσέχων
Μπενίτεθ: «Ο Βόλος μας έχει νικήσει κι αυτό θα μας δώσει έξτρα ώθηση»
Μπενίτεθ: «Ο Βόλος μας έχει νικήσει κι αυτό θα μας δώσει έξτρα ώθηση»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved