Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



Λεσόρ: «Μου έλειψε να νιώθω αυτή την αδρεναλίνη - Αμφέβαλλαν για μένα, θέλω να αποδείξω»
Λεσόρ: «Μου έλειψε να νιώθω αυτή την αδρεναλίνη - Αμφέβαλλαν για μένα, θέλω να αποδείξω»
BCL, Ζολνόκι - ΑΕΚ 80-69: «Κόλλησε» και ηττήθηκε στην Ουγγαρία η «Βασίλισσα»
BCL, Ζολνόκι - ΑΕΚ 80-69: «Κόλλησε» και ηττήθηκε στην Ουγγαρία η «Βασίλισσα»
Euroleague: Πέρασε από το Ντουμπάι η Μακάμπι Τελ Αβίβ και έκανε το 3Χ3
Euroleague: Πέρασε από το Ντουμπάι η Μακάμπι Τελ Αβίβ και έκανε το 3Χ3
ΠΑΟΚ: Η πρώτη του Ζαφείρη με τα «ασπρόμαυρα» (video)
ΠΑΟΚ: Η πρώτη του Ζαφείρη με τα «ασπρόμαυρα» (video)
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved