Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Κατάθλιψη: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 40%

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υδατανθράκων που καταναλώνουμε και του κινδύνου να εκδηλώσουμε κατάθλιψη.


Ερευνητές από τηΣχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ πραγματοποίησαν διαχρονική μελέτη που κάλυπτε διάστημα 12 ετών και αφορούσε στη σχέση των υδατανθράκων με την εκδήλωση κατάθλιψης. Μελέτησαν 43.000 γυναίκες χωρίς ιστορικό κατάθλιψης και τις ρώτησαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψωμί και πατάτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ποσοστό 29-41%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr



ΠΑΟΚ - Μαρκό: Τα highlights της αναμέτρησης - Βίντεο
ΠΑΟΚ - Μαρκό: Τα highlights της αναμέτρησης - Βίντεο
Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για μια θέση στον τελικό, στα εύκολα η ΑΕΚ
Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για μια θέση στον τελικό, στα εύκολα η ΑΕΚ
ΠΑΟΚ - Μαρκό 4-1: Με Ατρόμητο στα νοκ άουτ και Ολυμπιακό στους «8» για ένα γκολ
ΠΑΟΚ - Μαρκό 4-1: Με Ατρόμητο στα νοκ άουτ και Ολυμπιακό στους «8» για ένα γκολ
ΠΑΟΚ - Μαρκό: Τα γκολ στην Τούμπα για το Κύπελλο Ελλάδας - Βίντεο
ΠΑΟΚ - Μαρκό: Τα γκολ στην Τούμπα για το Κύπελλο Ελλάδας - Βίντεο
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved