Συμφωνία ΣΕΓΑΣ με ΟΠΑΠ

Συμφωνία ΣΕΓΑΣ με ΟΠΑΠ

Ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα (30/6) η συμφωνία του ελληνικής Ομοσπονδίας στίβου με τον ΟΠΑΠ για τον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας απέκτησε το δικό της χορηγό. Ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα (30/6) η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ του ΟΠΑΠ και του ΣΕΓΑΣ για έναν από τους πιο ιστορικούς αγώνες της πρωτεύουσας.

Η ανακοίνωση έγινε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθήνας Κώστας Παναγόπουλος.

Ο Γιάννης Σπανουδάκης ξεκινώντας την ομιλία του είπε: «Η ΟΠΑΠ Α.Ε. επί 50 χρόνια στηρίζει τον Αθλητισμό στη χώρα μας και παρά τις περί του αντιθέτου εντυπώσεις, δεν στηρίζει οικονομικά μόνο το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, υπό το φως των τελευταίων αποκαλύψεων, είναι ανάγκη να το υπογραμμίσουμε. Πολλά από τα άλλα αθλήματα περισσότερο ή λιγότερο διαδεδομένα, όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ, η κολύμβηση και πολλά άλλα, επωφελούνται απ’ τις χορηγίες της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ο στίβος, αναμφισβήτητα είναι το σπουδαιότερο, θεαματικότερο και συναρπαστικότερο από τα αθλητικά γεγονότα. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. συστηματικά ενισχύει οικονομικά διοργανώσεις στίβου στο κέντρο και την περιφέρεια, όπως για παράδειγμα, τα Τοφάλεια, τα Βαρδινογιάννεια και παλαιότερα τα Τσικλιτήρια».

Και πρόσθεσε: «Ο Μαραθώνιος είναι ένα γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας, μια διοργάνωση που διαφημίζει διεθνώς τον Αθλητισμό και τη χώρα μας. Η καταξίωση αποτυπώνεται στον αριθμό των συμμετοχών: 22.000 πέρσι, αριθμός ρεκόρ.

Θα προσπαθήσουμε, από κοινού με τον ΣΕΓΑΣ, να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο αυτό το κορυφαίο διεθνές αθλητικό γεγονός. Να το εμπλουτίσουμε με πολλές άλλες διοργανώσεις, αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδική ομάδα εργασίας ήδη έχει συγκροτηθεί και μελετά μια σειρά από προωθητικές ενέργειες και προτάσεις καλύτερης ανάδειξης του διεθνώς. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να τις εξειδικεύσουμε και να τις ανακοινώσουμε. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουμε ότι στην προσπάθειά αυτή θα είμαστε μαζί με τον ΣΕΓΑΣ σύμβουλο και συμπαραστάτη με την μακρόχρονη επιτυχημένη εμπειρία του».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής τόνισε από την πλευρά του: «Νομίζω ότι αν για τον ΟΠΑΠ είναι ενδιαφέρουσα αυτή η συνεργασία και συνάδει με τις επιδιώξεις του σε ότι αφορά το πρόγραμμα χορηγιών και συνεργασίας στον αθλητικό χώρο, για μας, για τον ΣΕΓΑΣ, είναι μια ιστορική στιγμή με όλη τη σημασία της λέξης.

Γιατί ο ΟΠΑΠ, μας δίνει τη δύναμη και τα φτερά να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από αρκετά χρόνια, έτσι ώστε να καταστήσουμε τον διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα, όχι μόνο στη  χώρα μας αλλά και διεθνώς, αλλά και γιατί σήμερα επανασυνδέεται το νήμα που ένωνε τον ΟΠΑΠ και το ΣΕΓΑΣ από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του Οργανισμού.

Γιατί είναι  γνωστό στους περισσότερους από εσάς, ότι από το καταστατικό του οργανισμού το 1958, ο ΣΕΓΑΣ έπαιρνε ποσοστό από τις εισπράξεις του ΟΠΑΠ  κι έτσι μπόρεσε  να διευρύνει τις δραστηριότητές του. Θυμίζω ότι για πάρα πολλά χρόνια  από την ημερομηνία δημιουργίας του ΟΠΑΠ, ο ΣΕΓΑΣ είχε στη δύναμή του όλα τα γνωστά καλλιεργούμενα τότε αθλήματα στη χώρα, πλην του ποδοσφαίρου. Κι έτσι μπόρεσε ο ελληνικός αθλητισμός σε δύσκολα χρόνια, από τη δεκαετία του 1950 μέχρι και του ΄90, έως που κόπηκε αυτό το προνόμιο προς την ΕΟΕ και το ΣΕΓΑΣ, να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα για την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού.

Οι στόχοι είναι υψηλοί. Πιστεύω ότι αυτή η εταιρική συνεργασία συνάδει απόλυτα με τους σκοπούς και του Οργανισμού και της ομοσπονδίας μας και αυτή την δύσκολη εποχή αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αυτή η συμφωνία και μας δίνει τη δύναμη και την αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την επιτυχή πορεία στην περαιτέρω ανάδειξη του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΠΑΠ ΑΕ και όλο το διοικητικό συμβούλιο αλλά και την ελληνική Πολιτεία, διότι πιστεύω  ότι η συνηγορία και η κατεύθυνσή της ήταν καταλυτική για να φθάσουμε στη χορηγία. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν ώστε ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας χρόνο με το χρόνο  να διευρύνει την ακτινοβολία του και στην Ελλάδα και ιδιαίτερα  στο εξωτερικό σε ότι αφορά τα αθλητικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά που εκπέμπει τα τελευταία χρόνια.

Τέλος ο πρόεδρος της ΟΕ του Μαραθωνίου, Κώστας Παναγόπουλος επεσήμανε: «Όσοι παρακολουθούν την πορεία του ΚΜΑ τα τελευταία χρόνια, γνωρίζουν καλά ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων  με τα οποία καλύπτουμε το κόστος διεξαγωγής του είναι από το χορηγικό του πρόγραμμα και ότι κομβικό ρόλο στο πρόγραμμα αυτό έχει ο Μέγας χορηγός του αγώνα. Στο τέλος του 2010, έληξε η συμβατική σχέση ανάμεσα στο ΣΕΓΑΣ και τον προηγούμενο Μέγα χορηγό του αγώνα. Μια σχέση που είχε κρατήσει μια ολόκληρη δεκαετία.

Σε μια στιγμή λοιπόν κρίσιμη για τον ΚΜΑ, μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης που άφησε σε όλους μας βαριά κληρονομιά και σε ότι αφορά τη σχέση του αγώνα με την ελληνική κοινωνία, αλλά και σε ότι αφορά τη σχέση του με το παγκόσμιο κίνημα των δρομέων και παράλληλα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα με την οικονομία και την αγορά σε πρωτόγνωρη ύφεση, ο ΣΕΓΑΣ όφειλε να αναζητήσει στον αγορά τον καινούργιο μεγάλο χορηγό για τα χρόνια που έρχονται.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί  βρήκαμε πολύ περισσότερα από έναν μεγάλο χορηγό. Βρήκαμε μια εταιρεία μεγάλη και ισχυρή που πρωτοπορεί  σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και που συστηματικά επενδύει στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Βρήκαμε μια εταιρεία που αντιλαμβάνεται την αξία του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας και τη σημασία του για την Ελλάδα. Βρήκαμε θα έλεγα, έναν στρατηγικό σύμμαχο στο πρόσωπο της ΟΠΑΠ ΑΕ, ο οποιος μοιράζεται μαζί μας τους ίδιους στόχους, τις ίδιες φιλοδοξίες και  τα ίδια οράματα για το που θέλουμε να φθάσει ο ΚΜΑ.

Πέρα από τις ευχαριστίες στην ΟΠΑΠ ΑΕ και στον κ Σπανουδάκη, όχι γιατί αντιμετώπισε από την αρχή θετικά την πρόταση του ΣΕΓΑΣ, όσο γιατί συμμερίζεται τις αντιλήψεις μας για το τι σημαίνει αυτός ο αγώνας και που θα έπρεπε να πάει. Το μόνο που χωρεί από την δική μου πλευρά του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, όλους όσους δουλεύουμε για τον ΚΜΑ, είναι να διαβεβαιώσουμε τη διοίκηση, τους εργαζομένους αλλά και τους συνεργάτες της ΟΠΑΠ ΑΕ σε όλη την Ελλάδα, ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε ο ΚΜΑ να φθάσει εκεί που θέλουμε και που πραγματικά του αξίζει. Να είναι σημείο  αναφοράς για τους Μαραθωνοδρόμους οπουδήποτε επί της γης, να είναι μια μεγάλη γιορτή  αθλητισμού και Πολιτισμού, να είναι, τελικά ο πιο σημαντικός Μαραθώνιος σε ολόκληρο τον κόσμο».

Τέλος ο κ Παναγόπουλος είπε για τα τηλεοπτικά ότι ο ΣΕΓΑΣ έχει συμφωνία για δύο ακόμη χρόνια με το σταθμό ΣΚΑΙ και τόνισε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την κάλυψη γιατί κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη κι ελπίζουμε ότι φέτος θα είναι ακόμη καλύτερη. Είναι σημαντικό για μας ότι ένα ανοικτό κανάλι, μεταδίδει το σύνολο του αγώνα ξεκινώντας από τις 8.30 το πρωί φθάνοντας μέχρι και το μεσημέρι. Παράλληλα έχει πρόσβαση στη μετάδοση αυτή το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».



ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved