Πινγκ Πονγκ: H LZ Λιντς Φρόσμπεργκ στον δρόμο του Παναθηναϊκού στο Europe Cup γυναικών

Πινγκ Πονγκ: H LZ Λιντς Φρόσμπεργκ στον δρόμο του Παναθηναϊκού στο Europe Cup γυναικών

Η κλήρωση για το τελικό στάδιο του Europe Cup σε άνδρες και γυναίκες διενεργήθηκε τη Δευτέρα 24/10 στο Λουξεμβούργο, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU).

Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού ΑΟ είναι στο ταμπλό και θα διεκδικήσει την είσοδο στην 8άδα αντιμετωπίζοντας την LZ Λιντς Φρόσμπεργκ από την Αυστρία. Αν πάρει την πρόκριση θα βρει μπροστά της ομάδα, που θα προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ και συγκεκριμένα εκείνη, που θα βρεθεί στην 3η θέση του 4ου γκρουπ του σταδίου 2.

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι από το στάδιο 1 του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τον αποκλεισμό του μετακινήθηκε στο στάδιο 2 του Europe Cup, της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης συλλόγων και πριν από λίγες ημέρες κατάφερε να προκριθεί στο νοκ άουτ στάδιο με την 1η θέση στον όμιλό του. Τώρα θα επιδιώξει να προχωρήσει κι άλλο στον θεσμό κι έτυχε να «πέσει» πάνω στην αυστριακή ομάδα, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος η διεθνής νεάνιδα Χρυσή Φωτιάδου.

Στο Europe Cup γυναικών έχει σχηματιστεί τώρα ένα θεωρητικό ταμπλό των «16». Θεωρητικό, γιατί εμφανίζονται τα 8 κλαμπ που προχώρησαν από το στάδιο 2, αλλά ο προημιτελικός γύρος θα είναι ο επόμενος, διότι θα μπουν στη διοργάνωση και οι 4 ομάδες, που θα έχουν περιοριστεί στην 3η και τελευταία θέση των ομίλων, στο στάδιο 2 του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό η κλήρωση δεν περιλάμβανε μόνο την 3η φάση του Εurope Cup, αλλά επίσης τις θέσεις στα προημιτελικά για τις ομάδες από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός, πρωταθλητής πέρσι στο Europe Trophy (το 3ο Κύπελλο συλλόγων της ηπείρου), βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό στην 3η φάση, όπου οι αγώνες θα είναι διπλοί, εντός κι εκτός έδρας και αναμένεται να γίνουν μέσα Νοεμβρίου. Το πρώτο ματς πρόκειται να το δώσει στην Αυστρία και τη ρεβάνς στην Αθήνα.

Αναλαμβάνει δύσκολο έργο απέναντι στη LZ Λιντς Φρόσμπεργκ, επίσης ομάδα 1ης εθνικής κατηγορίας, αλλά σαφώς έχει τη δυνατότητα να πάρει την πρόκριση. Το αυστριακό κλαμπ πέρασε συνολικά δύο φάσεις στη διοργάνωση για να μπει στα νοκ άουτ. Από την τελευταία, προχώρησε την Κυριακή με τη 2η προνομιούχο θέση από το 2ο γκρουπ. Στο στάδιο 1 είχε βασική αθλήτρια τη Φωτιάδου, στο στάδιο 2 η Φλωρινιώτισσα πρωταθλήτρια δεν ήταν στο ρόστερ. Ενημέρωσε ότι πρέπει να βρίσκεται στην Αθήνα για να παρακολουθεί την πανεπιστημιακή σχολή της, η Λιντς όμως, την ίδια ώρα θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη σταθερή παρουσία των αθλητριών στο προπονητικό της κέντρο κι έτσι διακόπηκε πριν από λίγο καιρό η συνεργασία των δύο πλευρών.

Αν ο Κυπελλούχος Ελλάδας 2022 καταφέρει να προκριθεί τότε στην 8άδα θ’ αντιμετωπίσει την 3η ομάδα από το 4ο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ. Συμπτωματικά μάλιστα, εκεί υπάρχει η 1η ομάδα της Λιντς Φρόσμπεργκ, η AG, στο ευρωπαϊκό ρόστερ της οποίας είναι και η επίσης διεθνής νεάνιδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Εκτός από τη Λιντς είναι στο γκρουπ η Μοράφσκι Κρουμλόφ από την Τσεχία και η Σεντ Κουεντέν από τη Γαλλία.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια της 3ης φάσης του Europe Cup γυναικών:

Νορμπέλο (Ιταλία)-Μπουντάορσι (Ουγγαρία)
Βίλας (Αυστρία)-Σουντιρόλ (Ιταλία)
Κάστελ Γκοφρέντο (Ιταλία)-Γκραν Κουεβίλ (Γαλλία)



Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved