Australian Open: Θρίαμβος με ελληνικό χρώμα και… κουπάτους τους Κύργιο και Κοκκινάκη (videos+photos)
Οι Ελληνοαυστραλοί, Θανάσης Κοκκινάκης και ο Νικ Κύργιος κατέκτησαν το φετινό Australian Open, κερδίζοντας στον τελικό τους Ματ Έμπντεν και Μαξ Παρσέλ με 2-0 σετ και έγραψαν ιστορία!
Το λατρεμένο δίδυμο των Αυστραλών, που κάνει… show σε κάθε αναμέτρηση κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του και μάλιστα μπροστά στο ένθερμο κοινό της Μελβούρνης.
Στον σημερινό τελικό του διπλού, οι... Special K's επιβλήθηκαν των συμπατριωτών τους, Έμπντεν και Παρσέλ με 7-5, 6-4 και στέφθηκαν πρωταθλητές του Australian Open σε 1 ώρα και 35 λεπτά στη Rod Laver Arena.
Οι Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης, είχαν πάρει wild card από την Tennis Australia για να μπουν στο διπλό, έδωσαν έναν… άψογο αγώνα, καθώς δεν αντιμετώπισαν ούτε ένα break point, σερβίροντας πολύ καλά. Μάλιστα στο δεύτερο σετ οι δυο Ελληνοαυστραλοί «έσπασαν» το σερβίς των αντιπάλων τους στο 7ο game για το 4-3 και στη συνέχεια στο 9ο game είχαν ένα match point, αλλά τελικά χρειάστηκε να σερβίρουν για τον τίτλο στο επόμενο game, με τον Κύργιο να βγάζει 4 πρώτα σερβίς και στη συνέχεια να κρατάει το σερβίς του με love, κατακτώντας το σετ και τη νίκη.
Έξι νίκες σε αυτό το τουρνουά πέτυχαν οι... τρελοί της Αυστραλίας, Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης, μεταξύ των οποίων κόντρα στο Νο 1, το Νο 3, το Νο 6 και το Νο 15 δίδυμο του ταμπλό του φημισμένου τουρνουά της Μελβούρνης.
Οι Ελληνοαυστραλοί εννιά χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου τους στο ταμπλό διπλού του Wimbledon 2013, στα Juniors, έφτασαν στη σπουδαιότερη επιτυχία τους, κατακτώντας το πρώτο Grand Slam της καριέρας τους.
Μια εβδομάδα πριν το Australian Open, o Θανάσης Κοκκινάκης κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στη γενέτειρά του, Αδελαΐδα, ενώ σήμερα στέφθηκε πρωταθλητής Grand Slam.
Ενώ σπουδαία στιγμή ήταν και για τον 26χρονο, Νικ Κύργιο, που επίσης κέρδισε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, καθώς προέρχεται από τραυματισμούς που τον έχουν ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια.
Αμφότεροι Κοκκινάκης και Κύργιος θα είναι στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης του διπλού από τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα ο Νικ Κύργιος θα σκαρφαλώσει το Νο 40, από το Νο 259 και ο Θανάσης Κοκκινάκης στο Νο 46, από το Νο 434.
The fairytale is complete ?
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2022
?? @TKokkinakis and @NickKyrgios defeat Matt Ebden and Max Purcell 7-5 6-4 to become the #AO2022 men's doubles champions.#AusOpen pic.twitter.com/eLAmS0l3Fq
??? ??????? ? celebration that we have all been waiting for ?
— Eurosport (@eurosport) January 29, 2022
??? Kyrgios and Kokkinakis are the men’s double Champions #AusOpen| @nickkyrgios | @Tkokkinakis pic.twitter.com/8SaV7S47Gi
Grand Slam champions ?@TKokkinakis x @NickKyrgios#AO2022 • #AusOpen pic.twitter.com/reUhJ2OBEc
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2022
Passing the baton ?@TKokkinakis and @NickKyrgios, meet @toddwoodbridge and @MarkWoodforde ???#AO2022 • #AusOpen pic.twitter.com/vSnLVaDiwZ
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2022
Watch out world ?@NickKyrgios ? @TKokkinakis #AO2022 • #AusOpen pic.twitter.com/OKcDT5Cctt
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2022
"Nick, I love you brother."
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2022
The bromance is well and truly alive with these two ??@TKokkinakis • @NickKyrgios • #AO2022 • #AusOpen pic.twitter.com/Et0SJZjzPM
?@TKokkinakis ? @NickKyrgios#AO2022 • #AusOpen pic.twitter.com/zx4ThzHFiZ
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2022
One hand on the trophy ?@NickKyrgios and @TKokkinakis take the first set against Ebden/Purcell, 7-5.#AusOpen • #AO2022 pic.twitter.com/xybkt5NaCm
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2022
Double trouble ??@NickKyrgios x @TKokkinakis
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2022
?: @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis @Kia_Worldwide • #Kia • #MovementThatInspires pic.twitter.com/trnXa5YsAl