Πόλο - Αργυρόπουλος: «Στόχος μας να παραμείνουμε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου»

Πόλο - Αργυρόπουλος: «Στόχος μας να παραμείνουμε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου»

Περίπου οκτώ μήνες μετά τα τελευταία παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, ο Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης κολύμπησε ξανά  στα γνώριμα νερά του κολυμβητηρίου «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, στην αναμέτρηση της εθνικής με την Κροατία για τα προκριματικά του World League.

Έπειτα το παιχνίδι και την ήττα της ελληνικής ομάδας με 12-11, ο πολυσύνθετος παίκτης της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, που ψηφίστηκε στην καλύτερη επτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιστροφή των «ασημένιων» Ολυμπιονικών στη δράση, το μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αλλά και τις ως τώρα εντυπώσεις του από την εμπειρία του εξωτερικού.

«Περιμέναμε να τα δώσουμε όλα και να κερδίσουμε. Θα ήταν ιδανικό, στο πρώτο ματς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να παίξουμε έναν αγωνα εδώ και να νικήσουμε. Αλλά είναι ένας καινούριος κύκλος, τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανήκουν στο παρελθόν, οπότε όλα είναι πιθανά» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Αργυρόπουλος και συνέχισε:

«Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε αγώνα, δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να αλλάξουμε κάτι στη νοοτροπία μας. Θα κυνηγάμε τη νίκη όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Πρέπει να τα δίνουμε όλα για να παραμείνουμε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Αυτός είναι ο στόχος μας, να παραμείνουμε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου».

Η εθνική παρατάχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι με αρκετά καινούρια πρόσωπα και ο Αργυρόπουλος παραδέχθηκε ότι «όλοι χρειαζόμαστε χρόνο, όχι μόνο τα παιδιά που θα μπουν τώρα στην ομάδα, όλοι δοκιμαζόμαστε». Παράλληλα, όμως, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον νέο κύκλο στον οποίο εισέρχεται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όποιος έρχεται (σ.σ. στην εθνική), έρχεται με πάρα πολλή όρεξη, οι προπονήσεις είναι πολύ δυνατές, υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός, οπότε όλο αυτό θεωρώ ότι θα επηρεάσει πολύ θετικά».

Η επιστροφή του στην Ελλάδα θα μπορούσε προφανώς να ήταν και καλύτερη, τόσο από πλευράς αποτελέσματος, όσο και σε ό,τι αφορά την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, που ήταν πολύ περιορισμένη λόγω των μέτρων για την πανδημία. «Ηταν πολύ όμορφα, ήρθα επιτέλους στην Αθήνα, παίξαμε μπροστά στον κόσμο μας. Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα, γιατί πιστεύω ότι θα γέμιζε η πισίνα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να τους προσφέρουμε τη νίκη, όμως νομίζω ότι στο μέλλον όλα θα πάνε καλύτερα» ανέφερε ο 25χρονος πολίστας.

Ο Αργυρόπουλος είχε το καλοκαίρι στα χέρια του μία ικανοποιητική πρόταση ανανέωσης από τον Ολυμπιακό, προτίμησε όμως να μετακομίσει στην Κροατία, καθώς επιθυμία του ήταν να πάρει μία... γεύση από το εξωτερικό και να αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις. Οι πρώτες εντυπώσεις του; «Πολλοί αγώνες! Εκτός από πρωτάθλημα και κύπελλο, έχουμε και την Αδριατική Λίγκα και το Champions League. Εχουμε συνεχή ταξίδια, συνεχείς και δύσκολους αγώνες, γιατί η Αδριατική Λίγκα είναι πολύ δυνατή» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο άσος της Γιουγκ, που πήγε μαζί με τον Κώστα Κάκαρη στο Ντουμπρόβνικ, όπου συνάντησαν τον -από το 2018 κάτοικο Κροατίας- Αλέξανδρο Παπαναστασίου.

Λόγω των δυσκολιών που έχει προκαλέσει η πανδημία, η Αδριατική Λίγκα (πρωτάθλημα στο οποίο μετέχουν ομάδες από τις χώρες της πρωην Γιουγκοσλαβίας) διεξάγεται φέτος σε μικρά τουρνουά και όχι με την κλασική μορφή των εντός-εκτός έδρας αγώνων. Ετσι, η Γιουγκ πρόκειται να αναχωρήσει για το Βελιγράδι, όπου θα παίξει τρία ματς σε ισάριθμες ημέρες, στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Κροατία και την επόμενη εβδομάδα θα πάει στην Ιταλία για την αναμέτρηση του Champions League με την πανίσχυρη Προ Ρέκο. Οπως εξήγησε ο Αργυρόπουλος, «ο τρόπος διεξαγωγής είναι ίσως πιο κουραστικός, αλλά δεν έχει τόσα ταξίδια, έχει μόνο τρία ταξίδια αντί για ένα κάθε εβδομάδα. Αυτό μας βολεύει, είναι βέβαια πολλά τα παιχνίδια, αλλά για εμένα και πιστεύω και για τον Παπαναστασίου και τον Κάκαρη που είναι νεότεροι, είναι κάτι πολύ θετικό».

Όσο για τη σύγκριση με το ελληνικό πρωτάθλημα, ο διεθνής περιφερειακός αναφέρει: «Η Αδριατική Λίγκα είναι σε υψηλότερο επίπεδο, είναι περισσότερες οι ομάδες, οι Σέρβοι έχουν αυτή τη στιγμή ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα. Το πρωτάθλημα στην Κροατία δεν είναι τόσο διαφορετικό από την Ελλάδα. Η κύρια διαφορά είναι οι πολλοί δύσκολοι αγώνες».

Η Γιουγκ έχει επενδύσει στη νέα γενιά του ελληνικού πόλο (είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινή 13αδα της εθνικής ο κροατικός σύλλογος είχε τόσους εκπροσώπους όσους και ο Ολυμπιακός!) και αυτό γεμίζει ευθύνες τους τρεις διεθνείς. «Αγωνιζόμαστε και οι τρεις πολύ, έχουμε πολλές ευθύνες και, αν κάνουμε ένα λάθος, θα φανεί στην ομάδα, θα καλυφθεί λίγο πιο δύσκολα. Έχω προσαρμοστεί πλέον 100% και τώρα μένει να αρχίσουμε να παίζουμε λίγο καλύτερα απ΄ ό,τι ως τώρα» κατέληξε ο Στέλιος Αργυρόπουλος.



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved