Ο Κολόμβος αποκαλύπτει στο Onsports τις τελευταίες οδηγίες πριν την Ολυμπιακή πρόκριση

Ο Κολόμβος αποκαλύπτει στο Onsports τις τελευταίες οδηγίες πριν την Ολυμπιακή πρόκριση

Η Εθνική πόλο ανδρών το έκανε ξανά! Ήταν για ακόμη μία φορά συνεπής στο ραντεβού της με τις κορυφαίες διοργανώσεις και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί την πιο σταθερή ομάδα του ελληνικού αθλητισμού!

Ο 32χρονος διεθνής φουνταριστός, Χριστόδουλος Κολόμβος, ο οποίος αγωνίζεται στην τουρκική ΕΝΚΑ, μίλησε στο Onsports για το μυστικό της επιτυχίας, για το αν μπορούμε να κατακτήσουμε μετάλλιο στο Τόκιο, ενώ ανέφερε ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που τους είπε ο προπονητής τους μόλις κατοχύρωσαν την πρόκριση.

Ποιο ήταν το μυστικό της εθνικής ομάδας;

«Μυστικό δεν ξέρω αν υπήρχε, αλλά σίγουρα υπήρχε θέληση και σκληρή δουλειά. Υπήρχε συγκέντρωση και όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στην προετοιμασία. Ήταν μία ιδιαίτερη προετοιμασία εν μέσω κορονοϊού. Είχαμε τεστ κάθε τρεις μέρες, είχαμε μεγάλη ευθύνη να μην κολλήσει κάποιος γιατί δε θα ερχόταν στο προολυμπιακό αλλά θα υπήρχε κίνδυνος και για την ομάδα. Υπήρχαν θυσίες πρωτόγνωρες για εμάς, δεν είδαμε δικούς μας ανθρώπους.  Βέβαια ο σκοπός ήταν μεγάλος, το κίνητρο ήταν τεράστιο.

Πήγαμε εκεί, ήμασταν συγκεντρωμένοι παρά το άγχος και την πίεση που είχαμε γιατί δεν παίξαμε όπως στο Ντέμπρετσεν. Στο Ντέμπρετσεν ένα μήνα πριν, κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις. Τώρα υπήρχε πίεση και μέχρι ένα σημείο είναι δικαιολογημένη, αλλά στα κρίσιμα παιχνίδια και στις κρίσιμες στιγμές ήμασταν αυτοί που έπρεπε και φέραμε την πρόκριση».

153951888 916463379168671 1595624656747928874 n

Μπορούμε να κατακτήσουμε μετάλλιο στο Τόκιο;

«Στις μεγάλες διοργανώσεις σε μία λεπτομέρεια, σε μία άμυνα, σε μία φάση κρίνεται μια είσοδος στην τετράδα ή όχι. Από κει και πέρα μία Ολυμπιάδα είναι το όνειρο κάθε αθλητή, το μετάλλιο είναι το όνειρο μας. Φυσικά και μπορούμε. Βέβαια η επιτυχία από την αποτυχία είναι πολύ κοντά και εμείς θα κάνουμε τα πάντα. Την κλήρωση δε θα την πω καλή, μας δίνει περιθώρια να έχουμε μεγάλους στόχους, να πλασαριστούμε σε μία καλή θέση. Πρωταρχικός στόχος είναι να μπούμε οκτάδα. Εκεί υπάρχει ένα παιχνίδι νοκ άουτ ή μπαίνεις τετράδα ή όχι. Βήμα βήμα θα το πάμε. Δε θα μιλήσουμε για μετάλλια από τώρα. Η εθνική μας δεν έχει πάρει ποτέ μετάλλιο σε Ολυμπιάδα, άσχετα με το αν το θέλουμε πολύ».

Όταν έφυγες όμως για το προολυμπιακό, δεν ήσουν σίγουρος ότι θα περάσουμε;

«Από τα αποτελέσματα βλέπαμε ότι ήταν κοντά να αποκλειστούν δυνατές ομάδες. Και η Κροατία ήταν ένα πέναλτι μακριά να αποκλειστεί από τη Ρωσία. Εμείς με τη Γαλλία κάναμε τρία οκτάλεπτα μέτριο παιχνίδιο και ήταν κοντά να γίνει μία μεγάλη έκπληξη, οπότε γι’ αυτό λέω ότι οι ισορροπίες είναι λεπτές και οι λεπτομέρειες κρίνουν μετάλλια. Σίγουρα πριν πάμε εκεί αισθανόμασταν ότι ήμασταν στις τρεις καλύτερες ομάδες που αξίζουν το εισιτήριο αλλά όλες οι ομάδες εκεί πάλεψαν, ήταν βελτιωμένες, συν ότι υπήρχε η πίεση στα τρία φαβορί που ήμασταν εμείς, το Μαυροβούνιο και η Κροατία. Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Τα παιχνίδια ήταν πολύ δύσκολα».

Ποια ήταν η πρώτη κουβέντα που σας είπε ο προπονητής, ο κύριος Βλάχος, αμέσως μετά την πρόκριση;

«Ξέρεις ποιο ήταν το ωραίο; Ότι πήρε το τάιμ άουτ ένα λεπτό πριν, αλλά όχι για να δώσει κάποια οδηγία ή συμβουλή αλλά για να μας πει πανηγυρίστε γιατί το αξίζατε».

thodoris.vlachos 152082771 254253619495480 6974339839906450558 n

Που αφιερώνεις αυτή την πρόκριση;

«Επειδή στερηθήκαμε πρόσωπα, εγώ σαν Χριστόδουλος αφιερώνω την πρόκριση στους δικούς μου ανθρώπους τους οποίους στερήθηκα αυτούς τους δύο μήνες, που λόγω Covid-19 και περιστάσεων δεν μπορούσα να τους δω. Θα ήταν κακό για την ομάδα και τους εαυτούς μας να μπαίναμε σε κάποιο ρίσκο».



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved